Pestopasta uusiksi punajuurilla! Juurikkaat antavat pastaan muhkean maun ja upean värin. Tahna on herkkua myös esimerkiksi pizzapohjan päällä.
Punajuuret ovat syys- ja talvikaudella ekologista ruokaa. Lähellä tuotetut ja hyvin säilyvät juurekset sopivat keittoon, pataan ja uunissa paahdettavaksi.
Ainoa hankaluus on, että kypsentämiseen saa varata aikaa. Siksi punajuuria kannattaa keittää tai paahtaa kerralla isompi satsi. Kypsät juurekset säilyvät jääkaapissa hyvin muutaman päivän ja niitä voi käyttää niin salaattiin kuin pastaan. Kuori irtoaa jäähtyneistä keitetyistä punajuurista helposti liu’uttamalla.
Keitetyistä punajuurista saa erityisen hyvän peston. Kun juurekset on kypsennetty valmiiksi, ruoka valmistuu pikavauhtia. Lisäämällä joukkoon valkosipulia, tilkan sitruunaa ja raastettua parmesaania makean punajuuren maku pääsee oikeuksiinsa.
Punajuuripestopasta
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä punajuuret kypsiksi kiehuvassa vedessä, kuori ja paloittele tehosekoittimen kulhoon.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota nopeasti paistinpannulla tilkassa öljyä. Anna hetki jäähtyä ja kaada punajuurien joukkoon. Purista sitruunan mehu ja raasta puolikkaan kuori sekaan.
- Paahda pinjansiemenet kuivassa kuumassa pannussa, anna hetki jäähtyä ja lisää balsamicon kanssa muiden ainesten joukkoon. Anna koneen käydä, lisää öljy erissä joukkoon.
- Raasta parmesaani ja kääntele valmiin peston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele pestoon. Tarjoa heti.
Vinkki! Punajuuripesto toimii myös pizzapohjalle levitettynä. Lisää päälle vielä vuohenjuustoa.
Missä se pesto oli???
Punajuuritahna olisi OIKEA sana!
Mua niin ärsyttää tämä toimituksen laiskuus keksiä uusia tai hyviä nimiä ruokalajeille :(
Harmi, muuten ois hyvä resepti.......