Lähes nostalginen kanawokki! Kiinalainen kanaa kung pao on ensimmäisiä Suomeen saapuneita etnisiä ruokia. Kokeile tätä loistavaa reseptiä, joka on kaikkea muuta kuin edullisten kiinalaisravintoloiden perusruoka.
Kanaa kung pao
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda maapähkinöitä 225-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä pintaansa, noin 5 minuuttia. Pähkinät palavat herkästi, joten tarkkaile uunia. Kuori pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niihin voi koskea: paahtuneiden pähkinöiden kuoret irtoavat helposti.
- Laita tässä vaiheessa riisi kiehumaan. Paloittele broilerinfileet.
- Tee marinadi sekoittamalla soijakastike, sherry ja maissitärkkelys keskenään. Laita broilerinpalat marinadiin ja anna maustua huonennlämmössä 15 minuuttia.
- Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Hienonna kevätsipulien varret. Pidä vaaleat ja vihreät osat erillään.
- Tee kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet yhteen. Laita hetkeksi sivuun.
- Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista kuivattuja chilejä noin ½ minuuttia. Nosta broilerinpalat marinadista ja lisää ne pannuun. Paista kypsäksi. Lisää kevätsipulin vaalea osa, valkosipuli ja inkivääri. Paista noin ½ minuuttia. Lisää kastike ja sekoita. Lisää pähkinät. Ripota kevätsipulin vihreät osat pinnalle ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Kuivattu chilipalko: pilkotaanko niitä ja onko ne koko ajan mukana vai miten niitä tässä käytetään ?
Kannattaa pitää ne kokonaisina mukana! Syöjät voivat sitten sietokyvyn mukaan napsia ne pois tai pistellä poskeensa.
"Paahda maapähkinöitä 225-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä pintaansa, noin 5 minuuttia. Pähkinät palavat herkästi, joten tarkkaile uunia. Kuori pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niihin voi koskea: paahtuneiden pähkinöiden kuoret irtoavat helposti."
Kannattaa ostaa kuorittuja maapäkinöitä, jos kuoret häiritsee ja paahtaa ne kuumalla pannulla. Tulee nopeammin ja helpommin.
Siinä pannulla paahtamisen aikana olet jo tehnyt marinadin ja marinoinut kanat. Sitten kun maapäkinät ovat valmiina, voit ottaa ne pois ja aloittaa kanapalojen paistamisen samassa pannussa. Sekin on kuumentunut siinä valmiiksi, joten tuohonkaan ei mene aikaa hukkaan, eikä tarvitse käyttää kuin yhtä panua. Eikä uuniakaan tarvitse lämmittää turhaan.
ja lisäyksenä, kun paahtaa kuorettomia päkinöitä pannulla, saa ne paremmin väriä kuin paahtamalla ne uunissa kuorineen ja poistamalla sitten paahtuneen kuoren. Samalla tarvitaessa pähkinöitä voi maustaa hyppysellisellä suolaakin.
Millä marinadin sherryn voisi korvata? Kahden teelusikallisen takia ei viitsisi koko pulloa ostaa. :)
Minä olen laittanut omenamehua sherryn sijaan.
Milloin ne pähkinät lisätään?
Kiitos kysymyksestäsi, ihan loppuvaiheessa (lukee kohdassa 6).
Monelleko tästä riittää?
Annosmäärä on neljälle.
En minäkään ruvennut ostamaan sherrypulloa tämän vuoksi. Kaapista löytyi tummaa rommia, laitoin sitä ☺️ Eikös alkoholia ole marinadissa lähinnä mureuttamassa lihaa, joten periaatteessa ihan sama mitä laittaa.
Mutta kun se kiinalaisravintoloiden perusmättö on parempaa kuin tämä :)
En ole tällä reseptillä tehnyt, mutta vaikuttaa ok:lta mukautetulta versiolta siihen valikoimaan, jota "perusmarketista" saa. Chiliöljy voisi vielä olla lisänä, jos suu kestää vahvempia makuja. Lisäksi kung paohon on perinteisesti käytetty paistileiketä/lihaa koipireidestä, mitä itsekin suosittelen kuivan ja kalliimman rinnan sijasta. (Ja jos ketään kiinnostaa tutustua ruoan autenttiseen versioon, reseptejä löytyy englanniksi hakusanoilla "authentic kung pao chicken." Tämä ruokalaji tosin vaatii muutaman erityisemmän ainesosan, joita saa tällä hetkellä lähinnä etnisistä kaupoista. Hoi sin -kastike ei tähän kuulu alun perin.)
Pieni vinkki: valkosipulia, kevätsipulia ja inkivääriä kannattaa paistaa sen aikaa, että alkavat tuoksua. Aikaa menee pannun kuumuudesta riippuen n. 10 s. Sitten heti kastikkeet ja ruoka valmiiksi. Tekniikka on kiinalaisten keittiöiden peruskauraa, mikä estää kitkerät valkosipulit.