Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 931 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Lähes nostalginen kanawokki! Kiinalainen kanaa kung pao on ensimmäisiä Suomeen saapuneita etnisiä ruokia. Jotenkin se on niin epämuodikasta, että sen on ihan pakko tehdä paluu! Kokeile tätä loistavaa reseptiä, joka on kaikkea muuta kuin edullisten kiinalaisravintoloiden perusruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kanaa kung pao

Ainekset

500
g
broilerin sisä- tai rintafileitä
½
dl
maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
3
valkosipulinkynttä
2
tl
raastettua inkivääriä
3
kevätsipulia
3
rkl
maapähkinäöljyä
3-4
kuivattua chilipalkoa
Marinadi
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
kuivaa sherryä (tai kiinalaista riisiviiniä)
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
Kastike
2
rkl
balsamiviinietikkaa
2
tl
soijakastiketta
(2
tl
hoi sin -kastiketta)
2
tl
seesamiöljyä
4
tl
sokeria
2
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
½-1
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
keitettyä riisiä

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä 225-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä pintaansa, noin 5 minuuttia. Pähkinät palavat herkästi, joten tarkkaile uunia. Kuori pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niihin voi koskea: paahtuneiden pähkinöiden kuoret irtoavat helposti.
  2. Laita tässä vaiheessa riisi kiehumaan. Paloittele broilerinfileet.
  3. Tee marinadi sekoittamalla soijakastike, sherry ja maissitärkkelys keskenään. Laita broilerinpalat marinadiin ja anna maustua huonennlämmössä 15 minuuttia.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Hienonna kevätsipulien varret. Pidä vaaleat ja vihreät osat erillään.
  5. Tee kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet yhteen. Laita hetkeksi sivuun.
  6. Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista kuivattuja chilejä noin ½ minuuttia. Nosta broilerinpalat marinadista ja lisää ne pannuun. Paista kypsäksi. Lisää kevätsipulin vaalea osa, valkosipuli ja inkivääri. Paista noin ½ minuuttia. Lisää kastike ja sekoita. Lisää pähkinät. Ripota kevätsipulin vihreät osat pinnalle ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (6)

makekivi
Seuraa 
Liittynyt23.9.2015

Kuivattu chilipalko: pilkotaanko niitä ja onko ne koko ajan mukana vai miten niitä tässä käytetään ?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kannattaa pitää ne kokonaisina mukana! Syöjät voivat sitten sietokyvyn mukaan napsia ne pois tai pistellä poskeensa.

Euroopasta
Seuraa 
Liittynyt8.3.2016

"Paahda maapähkinöitä 225-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä pintaansa, noin 5 minuuttia. Pähkinät palavat herkästi, joten tarkkaile uunia. Kuori pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niihin voi koskea: paahtuneiden pähkinöiden kuoret irtoavat helposti."

Kannattaa ostaa kuorittuja maapäkinöitä, jos kuoret häiritsee ja paahtaa ne kuumalla pannulla. Tulee nopeammin ja helpommin.
Siinä pannulla paahtamisen aikana olet jo tehnyt marinadin ja marinoinut kanat. Sitten kun maapäkinät ovat valmiina, voit ottaa ne pois ja aloittaa kanapalojen paistamisen samassa pannussa. Sekin on kuumentunut siinä valmiiksi, joten tuohonkaan ei mene aikaa hukkaan, eikä tarvitse käyttää kuin yhtä panua. Eikä uuniakaan tarvitse lämmittää turhaan.

Euroopasta
Seuraa 
Liittynyt8.3.2016

ja lisäyksenä, kun paahtaa kuorettomia päkinöitä pannulla, saa ne paremmin väriä kuin paahtamalla ne uunissa kuorineen ja poistamalla sitten paahtuneen kuoren. Samalla tarvitaessa pähkinöitä voi maustaa hyppysellisellä suolaakin.

MiiaM
Seuraa 
Liittynyt14.6.2016

Millä marinadin sherryn voisi korvata? Kahden teelusikallisen takia ei viitsisi koko pulloa ostaa. :)

Vierailija

Minä olen laittanut omenamehua sherryn sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Paluu 1980- luvulle? Ei aivan. Nyt paprikat ovat suippojaveneitä, jotka paahtuvat maukkaiksi uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Cajunin pekonipaprikat

Ainekset

4
suippopaprikaa
TÄYTE
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (120g)
broileripekonia
1 1/2
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
cayennenpippuria
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
3
dl
kiehautettua vettä
1
prk (285/170 g)
kidneypapuja
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2
ps (à 150 g)
cheddarjuustoraastetta
PÄÄLLE
1/2
ps (à 150 g)
cheddarjuustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi pekoni.
  2. Levitä pekonit kylmän paistokasarin pohjalle. Kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Lisää savupaprikajauhe, juustokumina ja cayennenpippuri. Kiehauta. Lisää sipulit, riisi ja tilkka öljyä. Kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Kaada pannulle kiehautettu vesi. Hauduta riisiä kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes se on lähes kypsää.
  4. Valuta ja huuhdo pavut. Kumoa ne riisin joukkoon ja kiehauta. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  5. Huuhdo paprikat ja halkaise ne pitkittäin niin, että myös kanta leikkautuu keskeltä kahtia. Poista siemenet ja valkoiset kalvot. Säästä kannat, sillä ne pitävät paprikat kasassa ja näyttävät kauniilta paahtuneina.
  6. Nostele paprikaveneet leivinpaperin päälle pellille vieri viereen, jotta ne pysyvät pystyssä toisiaan vasten.
  7. Jaa täyte paprikoiden sisälle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 225- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Broilerinrinta paistuu vauhdilla kun se avataan perhoseksi. Kirsikkasalaatti on raikas lisuke, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoitu punasipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Käyttäjä17112 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 23 keittokirjaan.

Kanakeitto on herkullinen ruoka arkeen sekä koko perheelle. Helppo valmistaa ja myös terveellinen vaihtoehto! Ripauksen enemmän makua ja luxusta keitto saa koskenlaskija-juustosta. Kannattaa kokeilla.

Kasvisten täyttämä kanakeitto lämmittää koko perhettä arjen keskellä. Jos haluat hieman oikaista keiton tekemisessä niin voit käyttää pakastevihanneksia, itse suosin yleensä tuoreita vihanneksia mutta niiden esivalmistelu vie hieman enemmän aikaa, joka saattaa arjen keskellä olla ongelma....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Koskenlaskijan kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
1
mieto chili
1
purjo
250
g
kanasuikaleita (maustamaton)
1
tl
tomaattipyree
1
l
kanalientä (puljonki)
2
dl
basmatiriisi tai pitkäjyväinen riisi
1
paketti
Koskenlaskijajuusto
suolaa ja mustapippuria
tuore persilja koristeluun

Työvaiheet

Esivalmistele kasvikset tai vaihtoehtoisesti käytä pakastekasviksia.

Kuori sipuli sekä porkkanat ja poista miedosta chilistä siemenet. Käytä aluksi vain puolikas chili keittoon ja katso kuinka tulista siitä tulee, voit halutessasi lisätä chiliä myös jälkeenpäin lisää.

Pese purjo ja leikkaa se pitkittäissuunnassa viipaleiksi. Jätä purjo omaan astiaan ja sekoita muut kasvikset keskenään.

Lisää tilkka oliiviöljyä kasariin ja paista kanasuikaleet siinä. Kun kanat ovat saaneet hieman lämpöä ja väriä voit lisätä sipulin, porkkanat, puolikkaan chilin sekä teelusikallisin tomaattipyreetä.

Lisää puljongin kanaliemi kun sipulit ja muut vihannekset ovat hieman pehmentyneet. Kuumenna neste kasarissa kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä kannen alla noin 20 minuutin ajan kunnes riisi on kypsää. Lisää ripaus mustapippuria ja suolaa, ja tarkista maku.

Lisää koskenlaskijajuusto viimeiseksi kun keitto on muuten valmista ja se sulaa upeasti keittoon.

Koristele tuoreella persiljalla.

Kommentit (4)

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Upean näköinen keitto! Koskenlaskiallahan on monia eri makuja, vahvempikin versio voisi sopia tähän erittäin hyvin?

Käyttäjä16278
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Terve! Joo itse ajattelin kokeilla ensi kerralla sitä punaista pakettia.

Käyttäjä17112
Seuraa 
Liittynyt14.5.2019

Joo aivan varmasti sopii, hyvä idea kokeilla eri makuisia kermoja/juustoja, tuovat varmasti vaihtelua.

Vierailija

Jätetäänkö purjo omaan astiaan ikuisiksi ajoiksi?

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva Sami Repo

Jos broilerin grillaaminen jännittää, kannattaa aloittaa siivistä, sillä ne ovat helppoja grillata!

Broilerin grillaminen jännittää monia, ja raa’an lihan pelossa liha kypsennätään usein hengiltä. Varma niksi on grillata broileriin nopeasti kuumalla rapean paahteinen pinta ja kypsentää liha lopuksi matalalla tai epäsuoralla lämmöllä. Kypsän broilerin sisälämpö tila 74 astetta. Voit testata...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia + marinointi väh. 4 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset kanansiivet

Ainekset

1
pkt (800g)
broilerin siipiä
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
40
g
inkivääriä
2
rkl
vettä
2
rkl
osterikastiketta
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
sokeria
1
tl
vahvaa sinappia
2
tl
kalakastiketta
LISÄKSI
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
minttua
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
herneenversoja
1
dl
suolapähkinöitä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Pilko valkosipulit, sipuli, ja inkivääri. Laita ne veden kanssa tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  2. Laita kanat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna lihan maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  3. Grillaa siipiä kuumassa grillissä 15–20 minuuttia niin, että lihan lämpötilä on paksusta kohdasta 74 astetta.
  4. Laita paahtuneet siiv t reilulle yrttipedille ja ripottele pinnalle pähkinöitä. Viipaloi oheen limettiä tarjolle.

Kommentit (0)