Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2159 reseptiä.
Linkitetty 1000 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Lähes nostalginen kanawokki! Kiinalainen kanaa kung pao on ensimmäisiä Suomeen saapuneita etnisiä ruokia. Jotenkin se on niin epämuodikasta, että sen on ihan pakko tehdä paluu! Kokeile tätä loistavaa reseptiä, joka on kaikkea muuta kuin edullisten kiinalaisravintoloiden perusruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kanaa kung pao

Ainekset

500
g
broilerin sisä- tai rintafileitä
½
dl
maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
3
valkosipulinkynttä
2
tl
raastettua inkivääriä
3
kevätsipulia
3
rkl
maapähkinäöljyä
3-4
kuivattua chilipalkoa
Marinadi
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
kuivaa sherryä (tai kiinalaista riisiviiniä)
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
Kastike
2
rkl
balsamiviinietikkaa
2
tl
soijakastiketta
(2
tl
hoi sin -kastiketta)
2
tl
seesamiöljyä
4
tl
sokeria
2
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
½-1
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
keitettyä riisiä

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä 225-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä pintaansa, noin 5 minuuttia. Pähkinät palavat herkästi, joten tarkkaile uunia. Kuori pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niihin voi koskea: paahtuneiden pähkinöiden kuoret irtoavat helposti.
  2. Laita tässä vaiheessa riisi kiehumaan. Paloittele broilerinfileet.
  3. Tee marinadi sekoittamalla soijakastike, sherry ja maissitärkkelys keskenään. Laita broilerinpalat marinadiin ja anna maustua huonennlämmössä 15 minuuttia.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Hienonna kevätsipulien varret. Pidä vaaleat ja vihreät osat erillään.
  5. Tee kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet yhteen. Laita hetkeksi sivuun.
  6. Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista kuivattuja chilejä noin ½ minuuttia. Nosta broilerinpalat marinadista ja lisää ne pannuun. Paista kypsäksi. Lisää kevätsipulin vaalea osa, valkosipuli ja inkivääri. Paista noin ½ minuuttia. Lisää kastike ja sekoita. Lisää pähkinät. Ripota kevätsipulin vihreät osat pinnalle ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (6)

makekivi
Seuraa 
Liittynyt23.9.2015

Kuivattu chilipalko: pilkotaanko niitä ja onko ne koko ajan mukana vai miten niitä tässä käytetään ?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kannattaa pitää ne kokonaisina mukana! Syöjät voivat sitten sietokyvyn mukaan napsia ne pois tai pistellä poskeensa.

Euroopasta
Seuraa 
Liittynyt8.3.2016

"Paahda maapähkinöitä 225-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat väriä pintaansa, noin 5 minuuttia. Pähkinät palavat herkästi, joten tarkkaile uunia. Kuori pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niihin voi koskea: paahtuneiden pähkinöiden kuoret irtoavat helposti."

Kannattaa ostaa kuorittuja maapäkinöitä, jos kuoret häiritsee ja paahtaa ne kuumalla pannulla. Tulee nopeammin ja helpommin.
Siinä pannulla paahtamisen aikana olet jo tehnyt marinadin ja marinoinut kanat. Sitten kun maapäkinät ovat valmiina, voit ottaa ne pois ja aloittaa kanapalojen paistamisen samassa pannussa. Sekin on kuumentunut siinä valmiiksi, joten tuohonkaan ei mene aikaa hukkaan, eikä tarvitse käyttää kuin yhtä panua. Eikä uuniakaan tarvitse lämmittää turhaan.

Euroopasta
Seuraa 
Liittynyt8.3.2016

ja lisäyksenä, kun paahtaa kuorettomia päkinöitä pannulla, saa ne paremmin väriä kuin paahtamalla ne uunissa kuorineen ja poistamalla sitten paahtuneen kuoren. Samalla tarvitaessa pähkinöitä voi maustaa hyppysellisellä suolaakin.

MiiaM
Seuraa 
Liittynyt14.6.2016

Millä marinadin sherryn voisi korvata? Kahden teelusikallisen takia ei viitsisi koko pulloa ostaa. :)

Vierailija

Minä olen laittanut omenamehua sherryn sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Marinoidut broilerin koipi-reidet paistuvat näppärästi uunissa. Keitä lisäksi riisiä tai irrottele lihat tortillalättyjen sisään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + 4 h maustumiseen
Vaikeustaso
Helppo

El pollo loco eli meksikolainen broileri

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
noin 5
cm:n pala
kuorittua inkivääriä
1
dl
ananasmehua
1
rkl
limettimehua
1
tl
korianterinsiemeniä
1
rkl
rypsiöljyä
4
broilerin koipi-reittä
1
tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1
ruukku
korianteria
Tarjoiluun
tomaattisalsaa, guacamolea ja maissisalsaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi inkivääri ja chili. Lisää joukkoon ananas- ja limettimehu, kevyesti murskatut korianterinsiemenet ja rypsiöljy. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Laita ne muiden aineiden joukkoon ja anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia.
  2. Nosta koipi-reidet uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Varmista, että liha on kypsää.
  3. Tarjoa tomaattisalsan, quacamolen ja maissisalsan kanssa. Voit halutessasi tarjota lisäksi tortillalättyjä tai keitettyä riisiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Täyttävä herkkumunakas syntyy 10 minuutissa kaupan valmiista grillibroilerista. Täydellisen helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalifornian kana-avokadomunakas

Ainekset

4
pekoniviipaletta
4
kananmunaa
(loraus
vettä)
tilkka
öljyä
150
g
valmista grillibroileria
½
avokado
1
pieni tomaatti
2
rkl
(valkosipuli)majoneesia
2
tl
sinappia

Työvaiheet

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi kuumalla pannulla, siirrä hetkeksi sivuun.
  2. Riko kananmunien rakenne ja lorauta hieman vettä joukkoon.
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla (tai käytä pekonista pannulle irronnutta rasvaa) ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Liikuttele lastalla, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Revi sillä aikaa broileri ja viipaloi tomaatti ja kuori ja viipaloi avokado.
  5. Pursota majoneesi ja sinappi toiselle puolelle munakasta, täytä broilerilla, pekonilla, tomaatilla ja avokadolla. Taita munakkaan toinen puoli kanneksi päälle. Anna vetäytyä minuutin ajan kannen alla. Toista sama lopulle munakasmassalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mausteista broilerinjauhelihaa, riisiä ja kasviksia sisältävä kulhoruoka on vartissa valmis. Aasialaiset maut saa ruokaan helposti valmiskastikkeilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen broilerikulho

Ainekset

2
ps
pikariisiä (esimerkiksi Uncle Ben’s basmati)
1
rkl
murskattua valkosipulia purkista tai 2 tuoretta valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääritahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
pkt (400 g)
broilerinjauhelihaa
4
rkl
teriyaki- tai bulgogi-kastiketta
1
ps (150 g)
lehtikaalisuikaleita
(4
keitettyä kananmunaa)

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota valkosipulimurskaa ja inkivääriä öljyssä pannulla muutama minuutti.
  3. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää maustekastike ja anna lämmetä. Ota jauhelihaseos pois pannulta ja lisää lehtikaali. Kääntele sitä hetki.
  4. Laita riisi kulhoihin. Nosta päälle jauheliha ja lehtikaali. Viimeistele halutessasi keitetyillä kananmunilla.


Vinkki: Voit halutessasi lisätä muitakin kasviksia, kuten kurkkua.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.

Kana-kasvispelti on aivan uskomattoman hyvää, sopivasti makeutta, suolaisuutta, tujaus chiliä ja hieman inkivääriä. Kanan saa maistumaan suorastaan täydelliseltä, kun sen aatelisoi valkosipulilla, sitruunalla ja pestolla. Raikas fetadippi on vastustamaton lisuke! Tämä terveellinen peltiruoka...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kana-kasvispelti ja fetadippi

Ainekset

6
kpl
porkkanoita
1
kpl
bataatti
2
kpl
palsternakkaa
2
kpl
punasipulia
10
g
inkivääriä
1
kpl
punainen (mieto) chili
3
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
sormisuolaa
3
kpl
lehtisellerin varsia
500
g
broilerin filettä
2
kpl
valkosipulin kynttä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
vihreää pestoa
fetadippi
150
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
hunajaa
ripaus
sormisuolaa
ripaus
mustapippuria
viimeistelyyn
basilikaa

Työvaiheet

Kuori ja pilko porkkanat, bataatti, palsternakka ja punasipuli.
Kuori inkivääri. Halkaise chili ja poista sen valkoiset osat ja siemenet.
Asettele ne pellille leivinpaperin päälle.
Raasta inkivääri ja pilko chili hienoksi silpuksi.

Mittaa kulhoon rypsiöljy ja hunaja.
Sekoita joukkoon inkivääri, chili ja sormisuola.
Ota marinadia talteen ruokalusikallinen toiseen kulhoon.
Pirskottele loppu marinadi (n. 5 rkl) kasvisten päälle pellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Pilko lehtisellerin varret tikuiksi. (Säästä lehdet koristeluun)
Sekoita lehtiselleritikkujen joukkoon loppu marinadi.
Ruskista broilerifileet (grilli)pannulla. Hienonna valkosipuli.
Purista kanan joukkoon sitruunan mehu ja lisää myös valkosipulimurska.

Pilko paistetut kanafileet n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Ota esipaistetut kasvikset uunista.
Nosta pellille kanat, lusikoi kanan päälle pestoa.
Asettele pellille myös lehtiselleritikut.
Paista vielä 15 minuuttia.

Paistumisen aikana valmista fetadippi.
Murskaa feta haarukalla.
Sekoita fetamurskan joukkoon jugurtti ja mausteet.

Viimeistele pelti basilikalla ja lehtisellerin lehdillä.
Nauti fetadipin kanssa.
Tämä on taatusti uusi lemppariruoka!

Kommentit (0)