Emilia Soppa365 on lisännyt 45 reseptiä.
Linkitetty 139 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Reilusti rapeaa kauratoskaa ja meheviksi kypsyneitä omenoita. Kotoisa klassikkojälkkäri on parhaimmillaan uunilämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kauratoskaomenoista on monenlaisia versioita. Oheisessa ohjeessa luotetaan rapean, irtonaisen kauratoskan lumoon. Kun sitä valmistaa reilun kerroksen, kaurapinta toimii kuin kansi, jonka alla omenat kypsyvät meheviksi.

Tärkeintä on kypsentää kaura-omenapaistos uunin alaosassa. Näin omenat ehtivät pehmetä ilman, että murupinta pääsee kärähtämään.

Paras kauratoskapinta syntyy isoista kaurahiutaleista, mutta onnistuu tavallisistakin. Valitse tarvittaessa gluteenittomasti tuotetut kaurahiutaleet. Jos käytät voin sijaan maidotonta margariinia, saat omenapaistoksesta vegaanisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoskaomenat

Ainekset

reilu 1
kg
hapokkaita omenoita
1
tl
kanelia
Kauratoska
150
g
voita tai margariinia
dl (100 g)
fariinisokeria
¼
tl
suolaa
4
dl
isoja kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen reiluiksi lohkoiksi siemenkotaa myötäillen. Puolita lohkot halutessasi. Levitä ne piirakkavuokaan (Ø 28 cm). (Vuokaa ei tarvitse voidella.)
  2. Ripottele kaneli omenoiden päälle.
  3. Pehmitä tai sulata voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri, suolaripaus ja kaurahiutaleet. 
  4. Jaa seos tasaisesti omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes kaurapinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
  5. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Voiko tehdä tavallisista kauraryyneistä?Miten koostumus muuttuu?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, voi tehdä tavallisistakin kaurahiutaleista. Muuta eroa ei ole, kuin että kauratoskasta ei tule aivan yhtä rapeaa ja irtonaista. Mutta onnistuu kuitenkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Katkaravut ja ricotta antavat pastaan raikkaansuolaisen maun. Kesäkurpitsalla kevennettyyn katkarapupastaan sopii ohuenohut spagetti, esimerkiksi angel’s hair.

Juomasuositus: Herkkä ja kevyt katkarapupasta yhdistyy herkullisesti miedon valkoisen teen kanssa. Esimerkiksi Nordqvistin hopeanuppu Silver Needle on mainio yhdistelmä pastan kanssa, sillä siinä on pehmeä, hiukan pähkinäinen aromi. Toinen vaihtoehto on Théhuoneen Pai Mu Tan -luomutee,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-ricottapasta

Ainekset

1
keskikokoinen kesäkurpitsa
350
g
pastaa
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
40
g
parmesaania
4
rkl
oliiviöljyä
1
prk (250 g)
ricottaa
16–20
kypsää jättikatkaravunpyrstöä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kesäkurpitsasta spiraalileikkurilla tai veitsellä ohuita nauhoja. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää kesäkurpitsanauhat keitinveteen viimeisen vajaan minuutin ajaksi. Kun valutat pastan, ota hieman keitinvettä talteen.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja rasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta juusto.

  3. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Lisää ricotta ja anna lämmetä. Laita ravut pannuun, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sitruunankuori ja -mehu.

  4. Yhdistä pasta ja kastike. Lisää tarvittaessa keitinvettä ja öljyä. Viimeistele parmesaanilla ja hienonnetulla basilikalla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 192 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Jos pidät klassisesta tarte tatinista eli omenakeikaustortusta, ihastut tähänkin! Kinuskinen banaanikeikaus onnistuu helposti valmiista voitaikinasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
20 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskinen banaanikeikaustorttu

Ainekset

400
g
valmis voitaikinalevy
dl
fariinisokeria
100
g
voita
4
rkl
kuohukermaa
3–4
banaania
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi levyksi. Pistele siihen reikiä. Nosta jääkaappiin.
  2. Mittaa fariinisokeri, voi ja kerma pieneen kattilaan. Keitä keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi.
  3. Kuori banaanit ja leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan.
  4. Laita kinuskiseos valurautaiseen, voideltuun paistinpannuun (halkaisija noin 26 cm) tai uunivuokaan. Nosta päälle banaanit tiiviisti vierekkäin leikkauspinta alaspäin. Painele päälle kylmä taikina. Siisti reunat.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai siihen asti, kunnes taikina on kypsää.
  6. Kumoa banaanitorttu tarjoilulautaselle. Tarjoa heti jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paahdetuilla kikherneillä, hummuskastikkeella ja kasviksilla täytetty rieska on herkullinen ja ruokaisa paketti. Iso rullarieska taipuu helposti wrapiksi, mutta myös pitaleivät tai pienet rieskat käyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherneillä täytetyt herkkurieskat

Ainekset

2
isoa rullarieskaa
1
tlk
kypsiä kikherneitä
Mausteöljy
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
jauhettua (savu)paprikaa
¼
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
jauhettua kanelia
Sitruunainen hummuskastike
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
valmista hummusta
4
tl
sitruunamehua
1
tl
kuivattua tilliä
noin 2
rkl
vettä
Lisäksi
tomaattia, punasipulia, salaattia, korianteria/lehtipersiljaa (ja srirachaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Huuhdo ja valuta kikherneet ja kuivaa kevyesti. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele kikherneisiin kulhossa. Kippaa kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 25 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää sen verran vettä, että saat sopivan juoksevaa kastiketta.

  4. Täytä rullarieskat kikherneillä, tomaatilla, punasipulilla, salaatilla, yrteillä ja sitruunaisella hummuskastikkeella (ja halutessasi srirachalla).

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 192 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

S’mores on amerikkalainen nuotiolla paistettava herkku, jossa kahden keksin väliin grillataan vaahtokarkki ja lisätään suklaata. Tässä piiraassa on digestivekeksipohja, välissä suklaa-kinuskitäyte ja päällä vaahtokarkkikoristus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
20 min + 4 h
Vaikeustaso
Helppo

S’mores-piiras

Ainekset

Pohja
100
g
voita
200
g
digestive-keksejä
Täyte
1
prk (397 g)
paksua kinuskikastiketta (esimerkiksi Törsleffs dulche de leche)
200
g
tummaa suklaata
100
g
maitosuklaata
3
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
noin 20
vaahtokarkkia

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa hienoksi. Yhdistä voin kanssa. Painele taikina pinnoitettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22 cm). Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.
  2. Rouhi tai raasta suklaat. Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon suklaarouhe. Anna sulaa noin minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä kinuskikastike kylmälle pohjalle. Säästä hieman koristeluun. Kaada suklaatäyte varovasti sen päälle. Peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  4. Valuta hieman kinuskia jähmettyneelle suklaatäytteelle. Puolita vaahtokarkit. Laita ne piiraan päälle. Ruskista vaahtokarkit halutessasi kaasupolttimella.

Kommentit (0)