Tuhti, värikäs ja riittoisa vegepata kerää kaikki hyvän ruuan ystävät samaan pöytään! Savupaprika, inkivääri ja chili lämmittävät, pavut vievät nälän mennessään.
Myskikurpitsa-papupata
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja lohko sipuli. Halkaise myskikurpitsa ja koverra pois siemenet. Kuori ja paloittele kurpitsa reiluiksi paloiksi. Viipaloi chili ja hienonna inkivääri.
- Kuumenna öljy padassa. Lisää joukkoon sipuli, kurpitsa ja savupaprika. Kääntele kasviksia muutama minuutti öljyssä. Lisää chili ja inkivääri.
- Valuta ja huuhtele pavut. Lisää pataan pavut, tomaattimurska, vesi ja suola. Hauduta pataa noin 30 minuuttia kannen alla. Lisää vettä tarvittaessa.
- Lisää joukkoon kirsikkatomaatit ja lehtikaali. Hauduta 5 minuuttia.
- Tarjoa pata chilillä ryyditetyn kaurafraichen kanssa.
Vinkki! Tarjoa papupadan kanssa täysjyväriisiä tai riisiseosta, jonka joukossa on ruista.
Kiitos tästä loistavasta reseptistä. Oli herkullista.
Hyvää oli, kiitos syyspäivää lämmittävästä kasvisreseptistä. Vinkkaisin kaikkia testaajia ottamaan käyttöön isoimman padan mikä löytyy. Opiskelijakeittiöni 3l kattila oli hieman liian pieni ja jouduin jättämään reseptistä pois noin 250g kurpitsaa koska se ei yksinkertaisesti mahtunut mukaan.