Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 141 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Tuhti, värikäs ja riittoisa vegepata kerää kaikki hyvän ruuan ystävät samaan pöytään! Savupaprika, inkivääri ja chili lämmittävät, pavut vievät nälän mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsa-papupata

Ainekset

1
iso
sipuli
1
kg
myskikurpitsaa
½–1
tuoretta chiliä
4 cm:n
pala
tuoretta inkivääriä
1
rkl
öljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
2
prk (à 258 g)
kypsiä mustapapuja
1
prk
tomaattimurskaa
4
dl
vettä
tl
suolaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
l
suikaloitua lehtikaalia
Lisäksi
1
prk
kaurafraichea
½
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko sipuli. Halkaise myskikurpitsa ja koverra pois siemenet. Kuori ja paloittele kurpitsa reiluiksi paloiksi. Viipaloi chili ja hienonna inkivääri.
  2. Kuumenna öljy padassa. Lisää joukkoon sipuli, kurpitsa ja savupaprika. Kääntele kasviksia muutama minuutti öljyssä. Lisää chili ja inkivääri.
  3. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää pataan pavut, tomaattimurska, vesi ja suola. Hauduta pataa noin 30 minuuttia kannen alla. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit ja lehtikaali. Hauduta 5 minuuttia.
  5. Tarjoa pata chilillä ryyditetyn kaurafraichen kanssa.

Vinkki! Tarjoa papupadan kanssa täysjyväriisiä tai riisiseosta, jonka joukossa on ruista.

Kommentit (2)

Töölön kerhon keittelijämummo

Kiitos tästä loistavasta reseptistä. Oli herkullista.

Vegestudent

Hyvää oli, kiitos syyspäivää lämmittävästä kasvisreseptistä. Vinkkaisin kaikkia testaajia ottamaan käyttöön isoimman padan mikä löytyy. Opiskelijakeittiöni 3l kattila oli hieman liian pieni ja jouduin jättämään reseptistä pois noin 250g kurpitsaa koska se ei yksinkertaisesti mahtunut mukaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Monikäyttöinen tofu taipuu raastettuna ja hyvin marinoituna ruokaisan salaatin täytteeksi. Tämä annos pitää kivasti nälkää, sillä proteiinia on runsaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtötofu-kvinoasalaatti

Ainekset

NYHTÖTOFU JA KIKHERNEET
1
pkt
maustamatonta tofua (270 g)
1
prk
kikherneitä (290 g/175 g)
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
juustokumina
2
tl
harissa-maustetahnaa
1
rkl
sitruunamehua
KVINOASALAATTIPOHJA
2
dl
kvinoaa (ei puuroutuva)
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Aloita keittämällä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä salaattiin ulkomaista kvinoaa, joka ei puuroudu keitettäessä kuten kotimainen. Valuta huolellisesti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kuivaa tofu huolellisesti joko talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä painellen. Raasta tofu raastimen karkeimmalla terällä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Sekoita öljyn joukkoon mausteet sitruunamehua lukuun ottamatta. Sekoita herneet ja mausteöljy tofun joukkoon. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tofu-kikherneseos on kauniin ruskeaa. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Purista sitruunamehu kuuman tofu-kikherneseoksen joukkoon.

  3. Tofu-kikherneseoksen kypsyessä pese raastinrauta ja raasta kukkakaali karkeimmalla terällä. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kvinoa, kukkakaali, punasipuli ja lehtipersilja.

  4. Sekoita appelsiinivinegretti (ohje alla).

  5. Lusikoi kvinoa-kasviseosta lautaselle ja annostele tofu-kikherneseosta päälle. Tarjoa kastike joko salaatin joukkoon pirskoteltuna tai erikseen.

Vinkki! Raastettu ja paahdettu tofu tunnetaan nyhtötofuna. Täällä tyylillä valmistettuna tofu sopii hienosti myös tortillan täytteeksi.

Appelsiinivinegretti

Ainekset

¾
dl
appelsiinimehua
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vegaanillekin sopiva helppo kuningatarpiirakka saa pinnalleen herkullisia kauramuruja. Piirakka kestää hyvin pakastamisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuningatarpiirakka

Ainekset

200
g
maidotonta margariinia
2
dl
sokeria
2
dl
kasvipohjaista fraichea
1
tl
kardemummaa
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
2
tl
leivinjauhetta
dl
kaurahiutaleita
TÄYTE
½
l
puutarhavadelmia
3
dl
mustikoita
(2
rkl
perunajauhoja)

Työvaiheet

  1. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita sokeri, fraiche ja kardemumma rasvan joukkoon.

  2. Sekoita kuivat aineet kaurahiutaleita lukuun ottamatta keskenään. Lisää jauhot rasvaseokseen varovasti sekoittaen.

  3. Ota taikinasta kolmannes toiseen kulhoon. Lisää siihen kaurahiutaleet.

  4. Vuoraa piiraspelti (25 cm x 37 cm) leivinpaperilla. Painele taikina jauhotetuin käsin pellin pohjalle. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita perunajauho marjojen joukkoon.

  5. Levitä marjat piirakalle. Murustele pinnalle kaurahiutaleilla vahvistettu muruseos.

  6. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 25–30 minuuttia vuoan koosta ja piirakan paksuudesta riippuen. Tarjoa kaurajäätelön kanssa.

VINKKI! Tuplaamalla ainesten määrän saat ison uunipellillisen piirakkaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Upean appelsiininen yrttimarinadi maustaa niin kesäkurpitsat, munakoisot, herkkusienet kuin paprikatkin. Voit käyttää marinadia joko ennen tai jälkeen grillauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren yrttimarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna basilikanlehdet. Hienonna timjami varsineen. Purista appelsiinista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.


Vinkki Käytä kasvisten ja kasvisvartaiden marinointiin. Marinadi riittää noin 800–1000 g:lle munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä, tomaattia ja/tai sipulia.