Runsaasti kasviksia sisältävä tuhti keitto saa savun makua pekonista ja ruokaisuutta pavuista.
Pekoni-kasviskeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko pekonit pieniksi paloiksi. Paahda pekoneita paksupohjaisessa kattilassa, kunnes ne ovat rapeita. Nosta paistuneet pekonit kattilasta talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Jätä odottamaan tarjoilua. Pekonin rasva saa jäädä kattilaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Pilko myös varsisellerit ja tomaatti pieneksi. Suikaloi lehtikaali. Huuhtele ja valuta pavut.
- Lämmitä kattilaan jäänyt rasva, lisää tarvittaessa hieman oliiviöljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia rasvassa 5 minuuttia. Lisää chililastut ja paprikajauhe. Lisää pilkotut porkkanat ja varsiselleri ja jatka vihannesten kuullottamista vielä 5 minuuttia.
- Lisää laakerinlehti ja rosmariini. Lisää myös tomaatit sekä lehtikaalit ja pyöräytä ne muiden vihannesten sekaan. Kaada joukkoon liemi ja pavut. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
- Tarkista maku, lisää makusi mukaan joukkoon mustapippuria ja suolaa.
- Viimeistele keitto sitruunamehulla ja pilkotulla lehtipersiljalla. Tarjoile rapean pekonin kanssa.
Vinkki! Kasvisruokailijalle sopivan keiton saat jättämällä pekonin pois reseptistä ja käyttämällä kasvislientä. Kuullota tällöin vihannekset oliiviöljyssä.
Hyvää tuli tällä ohjeella. Tomaatteja ei ollut, mutta laitoin sosetta ja pyöristin makua pippurikermatilkalla. Yllättävän täyttävää!
Runsaasti kasviksia, jotka paistettu eläinrasvassa! Käristetyn pekonin voisin ymmärtää mausteena keitossa, jos siitä irronnut rasva jätettäisiin syömättä