
Siskonmakkarakeitto kuuluu arkiruokien aatelisiin. Kun perunat ja juurekset kypsentää hauduttamalla, ne eivät pehmene liikaa. Nauti kurkkuvoileipien ja kylmän maidon kanssa.
Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Toisessa jaksossa puhutaan työelämästä, ja Hans valmistaa siskonmakkarakeittoa sekä lappa- eli vispipuuroa. Voit kuunnella jakson Suplasta.
Siskonmakkarakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja leikkaa perunat, sipulit ja juurekset kohtuukokoisiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät melko nopeasti. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
- Kaada öljy kattilaan. Lisää pilkotut kasvikset ja kuullota hetki. Älä kuitenkaan ruskista.
- Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko komeutta miedolla lämmöllä kannen alla 4–5 minuuttia.
- Lisää sen jälkeen siskonmakkarat, laakerinlehdet ja loput mausteet. Tarkista maku. Kuumenna kiehuvaksi ja ota sitten liedestä lämmöt pois. Anna hautua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsyneet.
- Tarkista maku ja lisää lopuksi tuoreista yrteistä leikattu silppu päälle. Nauti kylmän maidon ja kurkkuleipien kera. Aijai. Kiekko on maalissa.
Nauti kurkkuvoileipien ja kylmän maidon kanssa kuumaa makkarasoppaa/ lihakeittoa! On siinä yhdistelmä! Hirveänkamalankauheaa! 😳😒 Keitto on kyllä maukasta!
Miksi nykyään kaikkiin ruokiin laitetaan valkosipulia? Minusta se ei kuulu ainakaan tähän siskonmakkarakeittoon ja muutenkin hyvin harvaan ruokaan paitsi valkosipulikurkut ja -perunat menettelee.