Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 492 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nepalilaisessa curryssa leipäjuusto saa kaverikseen kermaisen tomaattikastikkeen.

Tilaatko nepalilaisessa tai intialaisessa ravintolassa useimmiten paneer-annoksen? Mehevillä juustopaloilla höystettyjä curryja saa niin pinaattisina kuin tomaattisinakin versioina.

Oheinen nepalilaistyylinen paneer koseli -curry perustuu tuoreella inkiväärillä, valkosipulilla ja garam masalalla maustettuun tomaattikastikkeeseen. Riittävän pitkä haudutus saa mausteiden aromit avautumaan. Kerman lisäksi kastikkeen täyteläisyydestä vastaa cashewpähkinämaito, jota saadaan soseuttamalla liotetut pähkinät veden kanssa sileäksi.

Itse sattumina curryssa toimii mainiosti kotoinen leipäjuustomme. Se kannattaa kuitenkin lisätä kastikkeeseen vasta lopuksi, jotta juusto lämpenee mutta pysyy kiinteänä.

Yhtä hyvin voit käyttää kaupasta löytyvää paneer-juustoa tai kotijuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Leipäjuustoa tomaatti-kermakastikkeessa Paneer koseli

Ainekset

Cashew-maito
1
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
vettä
Kastike
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
rkl
inkivääriä raasteena
1/2
tl
kanelia
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
1
tl
garam masalaa
2
rkl
tomaattipyreetä
400
g
tomaattimurskaa
1
dl
kuohukermaa
1/2-1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
Lisäksi
300
g
leipäjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita cashewpähkinät veteen likoamaan kastikkeen valmistumisen ajaksi.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja paista kaksi minuuttia voissa paistinpannulla. Lisää inkivääri, mausteet ja tomaattipyree ja jatka paistamista kaksi minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  3. Aja cashewpähkinät liotusvesineen tasaiseksi joko blenderillä tai sauvasekoittimella. Lisää syntynyt cashewmaito ja kuohukerma pannulle. Anna kiehahtaa.
  4. Mausta kastike suolalla ja hunajalla.
  5. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi ja lisää paistinpannulle. Kuumenna kastiketta vielä noin 30 sekuntia niin, että leipäjuusto kuumenee mutta ei sula. Tarjoa heti.

Kommentit (10)

Pähkinäallerginen

Hei! Millä cashewmaidon voisi korvata?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Heippa! Ihan samanlaista tästä ruuasta ei ilman pähkinöitä tule, mutta jos manteli sopii ruokavalioon, niin sitä voisi kokeilla. Mikäli mantelikaan ei sovi, niin lähtisin ehkä itse korvaamaan vaikka kookosmaidolla.

Yst. Venla / Soppa365

Vierailija

Voiko käyttää paseerattua tomaattia? Lapset eivät tykkää klönteistä...

sailorchef

Mutti-merkkinen tomaattimurska on ainakin todella hienojakoista ja mielestäni laadukasta. Ensimmäisen kerran tein tätä ja hyvää tuli.

733327474434

Kiitos oivasta reseptistä! Tässä omat ehdotukseni muutaman kokeilun jälkeen:
- Vähintään kaksinkertaiset määrät valkosipulia, inkivääriä ja garam masalaa
- pieni purkki tomaattipyrettä 2 rkl sijaan
- 400g leipäjuustoa 300g sijaan
- Tee rauhassa aluksi mausteista ja pyreestä sekoitus, muuten ei ohjeen mukaiset minuuttipaistelut onnistu
- Haudutus 10 min tai allekin 20 min sijaan

Kyökki

Mielestäni juuri pitkä haudutus on se juttu, miksi mausteitten määrää ei tarvitse suurentaa. Ajan kanssa muhimalla maut tehostuvat. Ja paseerattu tomaatti voi olla hyvä ratkaisu, makuhan on aika sama kuin murskassa.

Pikakokkailija

Itse lisäsin kastikkeeseen pakasteesta pienen pussillinen vihreitä leikkopapuja. Toimii ja lisää ruuan ravinto- ja kuitupitoisuutta. Helppo ja suhteellisen edullinen reseptit. Perheemme uusi nopea herkkuruoka.

Vierailija

Hyvä resepti, suoraviivainen ja maku kohdillaan. Itse asiassa paranee seuraavana päivänä uudelleen lämmitettäessä. Varmaan toimisi myös jos leipäjuuston korvaa kanalla.

Lovenepalifood

Tästä on tullut arjen luottoruoka, jota myös 2 - vuotias rakastaa. Vähän omalle lautaselle tulisuutta päälle. Toimii myös kanalla!

Vierailija

Toimii myös tofulla. Hyvää tuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.