Nyt on järisyttävän hyvää! Mehevä kassler ja makea persimon solmivat padassa koukuttavan makuliiton.
Porsaan kassler eli etuselkä on edullista, rasvaista ja sidekudospitoista lihaa, joka sopii erityisen hyvin haudutettaviin ruokiin. Oheisessa ohjeessa siitä valmistetaan pata, jonka sattumiksi pilkotaan makeita persimonhedelmiä.
Possunlihan kanssa toimivat Kaukoidän keittiöistä tutut mausteet inkivääri, soija, chili ja neilikat. Tunnin haudutus mureuttaa lihan ja maustaa sen sekä siitä irtovan liemen herkulliseksi. Halutessasi voit kypsentää jopa kauemmin.
Hedelmät lisätään pataan vasta loppuvaiheessa, jolloin ne eivät hajoa liemeen. Oranssit, makeat persimonit antavat ihanaa vastapainoa lihan makuun.
Persimon-possupata
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele liha. Kuori ja hienonna valkosipulit. Suikaloi inkivääri.
- Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskista lihat muutamassa erässä. Laita ruskistetut lihat pataan. Paista valkosipulia ja inkivääriä samassa pannussa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää soijakastike, miso, chilitahna ja mausteet. Kaada liemi lihapataan. Keitä kannen alla keskilämmöllä 1 tunti.
- Poista persimoneista kannat ja paloittele hedelmät. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja paista persimoneja 3–5 minuuttia.
- Lisää persimonit possupataan ja hauduta pataa vielä 10 minuuttia. Lisää viipaloidut kevätsipulinvarret ruokaan.
Tuo käsitys kasslerista on kyllä supisuomalainen, muissa maissa se ei ole raakaa, rasvaista lihaa, kuten täällä. Läntisessä naapurissa se on valmista syötäväksi, hiukan savustettua. Mitään ei mene hukkaan, ei aikaakaan valmistamiseen. Edullista ja hyvää!
Ehkä ihmiset ostavat mieluummin kassleria kuin junttimaista sianniskaa. Täällä on pahasti menetetty taito ja valmius käyttää erilaisia ruohonosia. Ne ovat ”yök-yök” jopa koulutetummissa piireissä.
Hämmästyin kerran yläkoulun opettajainhuoneessa, kun biologian opettaja toi sydämen oppituntiaan varten. Voi sitä kauhistelua, kun metrin päästä sitä varovaisesti katsottiin. Kieli on myös sellainen, joka pitää erikseen tilata myymälään, possunposket samoin.
Sitäkin ihmettelen että broilerinmaksat ovat aivan hakusessa, Ja ne ovat todella herkullista pikaruokaa ja naposteltavaa. Nopeasti kypsyvät, pieni loraus sherryä tai viiniä mausteeksi, Vakiotavaraa hyivn puhdistettuina espanjalaisessa marketissani, joka nyt on tavoittamattomissa.- Callos-sisälmyskeiton aineksista ei voi haaveillakaan.