
Suklainen, aprikoosihillolla maustettu sacher-kakku on Itävallan ylpeys. Kääretorttuversiossa suklaa kätkeytyy rullan sisään, eikä erillistä kuorrutusta tarvita.
Sacher-kääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
-
Sekoita vehnäjauhoihin perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
-
Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa pohja paperin päälle. Anna jäähtyä sillä aikaa, kun teet suklaamoussen.
-
Paloittele suklaa ja sulata paistinpannussa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
-
Sekoita kermavaahto ja suklaasula. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota pieneen tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Kaada norona suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin jähmettymään 10 minuutiksi.
-
Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle ensin aprikoosihilloa ja sitten suklaamousse. Kääri paperin avulla tiukaksi rullaksi ja siirrä jääkaappiin vetäytymään (vähintään 2 tunniksi). Leikkaa paloiksi tarjolle.
Täyte ei tarvitse liivatetta. Suklaata niin paljon, että jähmettää kerman varmasti.