Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Lempeässä ja tyylikkässä keitossa yhdistyvät omenan kirpakkuus ja juurisellerin herkkä maku. Tarjoa alku- tai pääruokana hyvän leivän kanssa.

Erilaisista juureksista valmistettu sosekeitto, porkkanasosekeitto tai bataattikeitto ovat monelle tuttuja ja helppoja ruokia. Harva meistä on kuitenkaan kokeillut sosekeittoa selleristä.

Oheisessa ohjeessa pääosan saa voimakkaasta maustaan tunnettu juures. Sellerin lisäksi liemeen lohkotaan omenoita, jotka tuovat makuun raikasta hapokkuutta.

Aivan tavallisesta arkikeitosta ei ole kyse, sillä voi, kanaliemi ja kerma tasapainottavat sellerin makua ja tekevät keitosta ihanan täyteläisen ja samettisen pehmeän.

Voit tarjota keittoa sellaisenaan hyvän leivän kanssa. Pienenä annoksena se sopii myös lämmittäväksi alkuruoaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-juurisellerikeitto

Ainekset

1
(n. 900 g)
keskikokoinen juuriselleri
7
kotimaista omenaa (esim. Valkea kuulas tai Samo)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
50
g
voita
6
dl
kanalientä
2
dl
kuohukermaa
¼
tl
suolaa
(1–2
tl
sitruunamehua)
Sumakkivinegretti
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½–1
tl
sumakkia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese juuriselleri ja leikkaa kuori tukevalla veitsellä. Kuutioi juuriselleri. Kuori ja kuutioi viisi omenaa. Laita ne kylmään veteen odottamaan. Kuori ja hienonna sipulit.

  2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia ja selleriä 10 minuuttia. Valuta omenat ja lisää ne kattilaan. Paista muutama minuutti.

  3. Kaada kanaliemi kattilaan. Nestettä tulee olla sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kannen alla pehmeiksi, noin 20 minuuttia.

  4. Lisää kerma ja soseuta keitto sileäksi. Mausta suolalla ja lisää sitruunamehua halutessasi.

  5. Leikkaa loput omenat ohuiksi suikaleiksi. Valuta päälle hieman sitruunamehua. Sekoita kulhossa sumakkivinegretin ainekset.

  6. Jaa keitto kulhoihin ja annostele päälle omenaa ja sumakkivinegrettiä.

Kommentit (1)

Simppa338

Aivan ihana keitto,vaikka ensin oli tuo selleriä sisältävä määrä epäilyttävä,mutta lopputulos nämä,nam.
Kokeilkaa ihmeessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Buffettiklassikko ja arkiherkku mokkapalat onnistuu myös ilman kovaa rasvaa. Tähän taikinaan käytetään rypsiöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
noin 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Minttumokkapalat

Ainekset

4
kananmunaa
3
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl (noin 170 g)
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
prk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
2
tl
piparminttuaromia
5
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
Kuorrutus
5
dl (noin 250 g)
tomusokeria
rkl
kaakaojauhetta
noin 4
rkl
kuumaa kahvia
1
rkl
rypsiöljyä
2
tl
piparminttuaromia
Pinnalle
murskattuja polkagris-karkkeja tai nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
  6. Jos viimeistelet pinnan polkagris-karkeilla, murskaa ne. Laita karkit kaksinkertaiseen pakastepussiin ja nuiji ne haluamasi kokoisiksi muruiksi leikkuulaudan päällä esimerkiksi perunanuijalla.
  7. Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää puolet kuumasta kahvista, öljy ja piparminttuaromi. Sekoita ja lisää kahvia, kunnes kuorrutus on paksua mutta helposti sekoittuvaa.
  8. Levitä kuorrutus ripein liikkein pohjalevyn päälle (kuorrutusta tulee ohjeella vain ohut kerros ja se jähmettyy nopeasti). Viimeistele polkagris-murskalla tai nonparelleilla.

Vinkki: Karkeaksi rouhitut polkagris-karkit ovat kovia sattumia mokkapalojen päällä. Ne kuitenkin pehmenevät parissa tunnissa imaistessaan kuorrutuksen kosteutta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 718 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Talvisen pastasalaatin anatomia: makeutta viinirypäleistä, rapeutta porkkanoista ja ruokaisuutta pastasta sekä paahdetuista kikherneistä. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastasalaatti

Ainekset

1
prk (380 g)
käyttövalmiita kikherneitä
2
rkl
öljyä
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
250
g
täysjyväpastaa
3
porkkanaa
1
ps (70 g)
tuorepinaattia
terttu viinirypäleitä
1
dl
maapähkinöitä
Kastike
3
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljyn joukkoon savupaprika ja suola. Levitä kikherneet uunipannulle ja lorauta mausteöljy päälle. Paahda kikherneitä uunissa 20 minuuttia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja irrota viinirypäleet tertusta. Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti. Sekoita kastike.
  5. Kokoa ainekset isoon purkkiin tai vadille. Lorauta kastike joukkoon vasta, kun tarjoilet salaatin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarjoa salaatti ravintoloista tuttuun tapaan eli jokainen aines omassa astiassaan. Tapashenkisestä salaattibuffasta voi jokainen koota mieleisensä annoksen.

Sivusalaattia täydennetään ripotteilla, kastikkeilla ja paahdetuilla kasviksilla. Kun kypsät kasvikset leikkaa vasta kylminä, paloista tulee kauniita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdettu salaattibuffa

Ainekset

Paahdetut kasvikset
½
myskikurpitsaa
4
juuripersiljaa
½
juuriselleriä
3
rkl
rypsiöljyä
1 + ½
tl
suolaa
1
sitruuna
(yrttejä ja siemeniä)
Pähkinägranola
1
dl
pähkinäsekoitusta
2
rkl
auringonkukansiemeniä
50
g
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
dl
kaurahiutaleita
1
tl
suolaa
Kapriskastike
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
kapriksia
Lisäksi
2
pientä
salaattikerää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise kurpitsa. Laita kurpitsa, juuripersiljat ja juuriselleri leivinpaperille uuninpellille. Valele kasvikset öljyllä ja mausta 1 tl:lla suolaa. Kypsennä uunissa noin 40–50 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hyvin. Voit paahtaa kasvikset jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa.
  2. Leikkaa juurekset eri tavoin ja asettele kukin laji omaan tarjoiluastiaansa. Mausta puristetulla sitruunanmehulla ja suolaripauksella. Koristele halutessasi yrteillä ja siemenillä.
  3. Hienonna pähkinöitä ja siemeniä veitsellä hieman. Mittaa voi, hunaja ja omenaviinietikka kattilaan ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Sekoita pähkinät, siemenet ja kaurahiutaleet joukkoon. Mausta seos suolalla ja siirrä tarjoilukulhoon.
  4. Mittaa vinegretin aineet kapriksia lukuun ottamatta pyöreäpohjaiseen kulhoon ja sekoita vispilällä. Voit sekoittaa kastikkeen myös tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi kaprikset ja laita vinegretti tarjoiluastiaan.
  5. Poista salaatista uloimmat lehdet. Huuhtele hyväkuntoiset lehdet jääkylmällä vedellä, jotta salaatti rapeutuu. Asettele salaatinlehdet lautaselle ja viimeistele vinegretillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Vähän hedelmää, paljon vettä ja hiukan sokeria sisältävä meksikolainen agua fresca sammuttaa janon raikkaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä agua fresca

Ainekset

3
kurkkua
1
vihreä chili
3
limetin mehu
3–4
rkl
agavesiirappia
dl
vettä
¼
tl
suolaa
3
dl
jääpaloja
½
ruukkua
minttua

Työvaiheet

  1. Paloittele kurkku ja chili tehosekoittimen kulhoon. Purista limeteistä mehu ja lisää muiden ainesten kanssa kulhoon.

  2. Käytä konetta, kunnes seos on sileää. Voit halutessasi siivilöidä juoman sileäksi. Lisää tarvittaessa agavesiirappia, jos juoma tuntuu liian happamalta.

  3. Kaada juoma kannuun. Lisää jääpalat ja mintun lehdet.

Kommentit (0)