Soppa365 on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 278 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Mehevät, kaalikääryleiltä maistuvat pihvit ovat pelastuksesi silloin, kun et jaksa rullata perinteisiä kääryleitä. Ja mikä parasta: ne valmistuvat alle puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaalikäärylepihvit

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
voita
2
ruukkua (100 g)
mustakaalia
1
ruukku
meiramia
1
dl
kypsiä ohrasuurimoita
3/4
dl
kermaa
2
rkl
siirappia
2
rkl
voisulaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua valkopippuria
400
g
jauhelihaa
Päälle
8
nokaretta kylmää voita
2
tl
siirappia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voissa ja siirrä jäähtymään.
  2. Hienonna mustakaalin lehdet ja meirami.
  3. Sekoita joukkoon jäähtynyt sipuli, (jäähtyneet) ohrasuurimot, kerma, siirappi, voisula ja mausteet. Lisää jauheliha. Sekoita ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
  4. Muotoile massa pihveiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Höylää päälle ohuet nokareet voita ja valuta päälle siirappia.
  5. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsät. Tarjoa puolukkahillon ja perunoiden kanssa.

Kommentit (14)

Vierailija

Mihin jauheliha tulee?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, jauheliha tulee muiden keskenään sekoitettujen ainesten joukkoon. Nyt tieto löytyy ohjeestakin!

sata

Vegaani versio:

1 sipuli

1 rkl maidotonta margariinia

2 ruukkua (100 g) mustakaalia

1 ruukku meiramia

1 dl kypsiä ohrasuurimoita

2 rkl siirappia

2rkl maidotonta margariiniä

1 tl rouhittua valkopippuria

400g härkäpapurouhetta tai soijarouhe-härkäpapur. sekoitusta liotettuna

                johon lisätään 1/2 dl kermaa ja 1/2 vettä (vaihtoehtoisesti kaurajugurttia) ja Pirkka lihanpulla pussi, mustapippuria

Vierailija

Paljonko vegaaniversiossa laitetaankaan vettä härkisrouheen sekaan (mittayksikkö puuttuu)?

Kaalin ystävä

Jätin meiramin pois, kun en muistanut ostaa. Tosi hyvä resepti ja olivat oikein herkullisia. Uunissa oli 20 min ja kaali jäi ehkä hieman rapsakaksi. Voisikohan sitä myös hiukan kuullottaa ennen taikinan tekoa?

Rolf Bäckström_2
Seuraa 
Liittynyt29.10.2014

Toivoisin, että resepteihin aina merkittäisiin kiertoilma/ei kiertoilma, niin kuin useilla tunnetuilla reseptisivustoilla nykyisin merkitään. Tiedoksi, että kiertoilmalla kaalikäärylepihvi tulee melko lailla mustaksi ja kuivaksi.  Maistuu kuitenkin ihan hyvältä! 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Kaalin kuullotuksesta: se voi olla ihan hyvä idea varsinkin silloin, jos kaali ei ole aivan hienona silppuna. Kiertoilmasta: resepteissämme käytetään perusoletuksena uunin tasalämpötoimintoa. Kiertoilmatoiminnoissa on vielä enemmän uunikohtaisia eroja kuin silloin, kun kypsennetään tasalämmöllä. Jos haluat kuitenkin kypsentää kiertoilmalla, perusohje on vähentää uunin lämpöä noin 15 asteella verrattuna ohjeen lämpötilaan. Siltikin kannattaa seurailla kypsymistä.

Vierailija

Mitä eroa on mustakaalilla ja lehtikaalilla? Eli toimiiko tässä lehtikaalilla, koska sitä olisi helpommin saatavilla? Lisätäänkö jauheliha seokseen raakana?

Vierailija

Kiinnostaisi seuraava juttu. Asuin Saksassa vuosikymmeniä jossa lehtikaalilajeja syötiin talvisin runsaasti. Kaikissa saksalaisissa resepteissä kehoitetaan lehtikaalilajeja kuten tämä mustakaalikin, keittämään ainakin puolitoistatuntia. Tässäkin reseptissä ei keitetä lainkaan kaalia. Lisäksi yleensä kaaliruokiin laitetaan vähintäinkin fenkolinsiemiä tai vähän kuminaa. Muutenhan ei ilmavaivoilta säästy. 

Vierailija

Jahas, sopassa on näköjään löydetty erään ruokablogin viimeviikkoinen postaus aiheesta bubble & squeak, jossa puhuttiin tällaisesta vanhasta brittireseptistä.

Haluaisin kokeilla.

Mistä saa mustakaalia, minkä näköinen on? Musta vai?

Pannari

Kaalit kannattaa esikiehauttaa hetken ja kaataa tämä ensimmäinen vesi pois. Silloin kaali ei aiheuta ilmavaivoja. Mikäli kaali jatkossa paistetaan tai kuullotetaan, se kannattaa tietenkin valuttaa hyvin ennen käyttöä.

???

Miten käyttää mustakaalia

"Mustakaali on lehtikaalista jalostettu tummempi kaalilajike. Mustakaali tunnetaan myös nimillä mustalehtikaali, italiankaali ja cavolo nero. Ulkonäköön viittaavia nimityksiä ovat palmukaali ja dinosauruskaali.  Mustakaali muistuttaa lehtikaalia, ja molemmat lajikkeet ovat ravintoarvoiltaan ja käyttötarkoituksiltaan samankaltaisia. Suomalaista mustakaalia on saatavilla pääasiassa kesäkuulta joulukuulle."

https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/raaka-aineet/mustakaali

Tavis lehtikaalia on vieläkin.. Ja normikaalikin varmaan käy.. Ihan kokeilunarvoinen ohje vaikka muokkaan sen itselleni sopivaksi.

Ostin jsk. sitä liilaa lehtikaalia se meni tosirumaksi kypsentäessä..

Etätyökokkailuun vaihtelua

Tosi kivaa vaihtelua kokkailuun. Meiramia en löytänyt kaupoista, joten se jäi pois. Aikaa kokkailuun meni reilusti yli puoli tuntia, mutta kyllä kannatti. Maistuvaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1470 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Chilillä maustettu kapriskastike sopii erinomaisesti grillatulle kesäkurpitsalle sekä myös vaaleille kaloille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kesäkurpitsa-halloumisalaatti

Ainekset

3
keskikokoista kesäkurpitsaa
öljyä ja ripaus suolaa
2
pkt (noin 300 g)
halloumi-tyyppistä juustoa (esimerkiksi Juustoportin Halla)
KAPRISKASTIKE
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
mietoa chiliä
1
pieni prk (35 g)
pikkukapriksia
¾
dl
oliiviöljyä
1
ison sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
vettä
noin ½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puolita kesäkurpitsat pituussuunnassa tai leikkaa pienempiin paloihin. Lorauta hieman öljyä leikkuupinnoille ja ripottele suolaa ja pippuria. Viipaloi halloumi.

  2. Tee kapriskastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili. Valuta kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  3. Grillaa kesäkurpitsoja noin 4 minuuttia leikkuupinta alaspäin, käännä ja jatka noin 3 minuuttia. Lisää tässä vaiheessa halloumi grilliin ja grillaa muutaman minuutin ajan.

  4. Siirrä kesäkurpitsa ja halloumi tarjoiluvadille ja ripottele osa kapriskastikkeesta päälle. Tarjoa loput erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Nopeasti valmistuva pasta maustuu chilillä ja chorizolla. Kastike syntyy oivaltavasti sulatejuustosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vartin hurmauspasta

Ainekset

300
g
pennepastaa
2
paprikaa
2
sipulia
1
tulinen punainen chili
½
ruukku tuoretta basilikaa
125
g
chorizo-makkaraa (kestomakkaratyyppistä)
200
g
maustamatonta sulatejuustoa
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja suikaloi sipulit. Poista chilistä kanta ja halutessasi myös siemenet. Hienonna chili ja basilika. Halkaise ja leikkaa chorizo viipaleiksi.

  3. Paista chorizoa, paprikoita, sipulia ja chiliä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Sekoita sulatejuusto joukkoon ja kuumenna. Lisää suolaa tarvittaessa.

  4. Valuta kypsä pasta ja yhdistä se kastikkeen kanssa. Lisää basilika. Tarjoa heti.

Vinkki Voit käyttää myös valmiiksi viipaloitua, leikkeleeksi tarkoitettua chorizoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Ruoka olisi ihan hyvä nimetä niin, että saa käsityksen käytetyistä raaka-aineista.

En tajua, miten kastike voi syntyä "oivaltavasti". Mikä on näiden reseptien kohderyhmä? Tiktok-nuoriso varmaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Sambal on mausteseos tai -kastike, jota tarjotaan usein erilaisten curryjen sekä muiden aasialaisten riisiruokien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-sambal

Ainekset

2
dl
kookoshiutaleita
1
pieni salottisipuli
½
pieni punainen habanerochili
¾
tl
chilirouhetta
½
tl
suolaa
½
limetti
(1–2
rkl
kookosmaitoa)

Työvaiheet

  1. Paahda halutessasi kookoshiutaleet pannulla, jotta kookoksen maku voimistuu. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Käsittele chili käyttäen suojakäsineitä. Poista habanerosta kanta ja siemenet kiinnikkeineen. Hienonna hedelmäliha.

  3. Jauha chilirouhe ja suola isossa morttelissa sileäksi jauheeksi. Lisää sipuli ja chili. Jauha, kunnes chili on täysin murskaantunut.

  4. Lisää kookoshiutaleet ja sekoita. Purista limetistä mehu joukkoon. Jos sambal tuntuu kuivalta, lisää hiukan kookosmaitoa. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa linssicurryn kanssa.

Vinkki Sambal onnistuu myös tuoreesta raastetusta kookoksesta.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)