Jalosta puurontähteet ihaniksi aamiaisvohveleiksi! Rapeapintaiset puurovohvelit ovat parhaimmillaan raikkaiden sitrusten ja paksun jogurtin seurassa.
Kaikki jotka keittävät puuronsa kattilassa tietävät, että sen menekkiä on vaikea arvioida. Aamiaiselta yli jäänyt puuro kätketään jääkaappiin odottamaan myöhempää käyttöä. Jos käy huonosti, sinne puuro myös unohtuu.
Ekstrapuuron voi kuitenkin hyödyntää helposti seuraavana aamuna.
Oheisessa ohjeessa kylmää kaurapuuroa käytetään vohvelitaikinan pohjana. Jääkaapissa tiivistyneen puuron joukkoon lisätään kananmunia, maitoa, jauhoja ja öljyä. Ripaus kurkumaa maustaa taikinan kauniin keltaiseksi.
Taikina annostellaan kuumalle, kevyesti öljytylle raudalle, ja pian on valmista! Astetta terveellisemmät aamiaisvohvelit maistuvat paksun jogurtin ja sitrusten seurassa.
Vinkki: Jos haluat vohveleista makeita, voit lisätä taikinaan 1–2 rkl sokeria.
Kalifornialaiset puurovohvelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita taikinan aineet kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää 1 tl suolaa, jos käyttämäsi puuro on suolatonta.
-
Tee lisukkeet. Kuori ja viipaloi hedelmät. Halutessasi mausta jogurtti sokerilla.
-
Paista taikina kauniin ruskeiksi vohveleiksi vohveliraudalla. Sipaise raudan paistopinnoille öljyä pullasudilla ennen kypsennystä ja myös paiston välissä, jos vohvelirauta on vähänkään kulunut.
-
Lado vohveleille sitrushedelmiä ja lusikoi jogurttia päälle. Viimeistele annokset lorauksella hunajaa.
Vinkki! Voit paistaa taikinasta myös lettuja. Käytä paistamisessa tavallista enemmän rasvaa, sillä taikina tarttuu helposti pannuun.
Ihana resepti teen varmasti uudestaan. Vinkkinä kaikille että tässä koostumukseltaan (ainakin omassa taikinassa) haetaan sellaista jämäkkää kaurapuuroa.
No jopa on köyhäksi mennyt kommentit, kun ei julkaista muita? Miksi?