Tämä herkullinen kylmän kauden keitto saa makunsa pekonista. Kolmen kaalin kimara ja ateriajyvät tuovat annokseen runsaasti kuitua.
Kaali-pekonikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli.
- Paahda pekoni kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Lisää hapaankaali liemineen, vesi, kasvisliemikuutio ja ateriajyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Käsittele sillä aikaa loput kaalit. Revi lehtikaali irti ruodeistaan, huuhdo ja kuivaa revityt lehdet salaattilingossa. Nostele lehtipalat päällekkäin, rullaa ne kimpuiksi ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo ja pätki broccolinit.
- Lisää kaalit ja mausteet keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarkista maku.
Ateriajyvät olisi varmaan pitänyt olla keitettyjä, tällä ohjeella tuli kyllä muhennosta, ei keittoa. Vettä piti lisätä vähintään litra :-)
Eli mitä ovat ateriajyvät???
Kiitos kysymyksestäsi, kyseessä on esikypsennetty jyväsekoitus https://myllarin.fi/tuote/myllarin-ateriajyvat-4-viljaa-2/ Tällä hetkellä kaupoissa on saatavilla muitakin vastaavia jyviä, esim. kauraa, ohraa ja vehnää.
Tulipas hyvää ja maistuvaa. Lisäsin pippuria enemmän kuin ohjeessa oli ja sain mukavasti lämmittävän keiton talvipäiväksi.