Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 211 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Juustokakku? Ei, vaan paistettu jogurtti! Tämä ihanan täyteläinen jälkiruoka valmistuu muutamasta aineksesta.

Kuka olisi uskonut, että arkiaamujen luottopakki, maustamaton jogurtti, voisi muuttua lähes juustokakkumaiseksi herkuksi? Tämä vain muutaman aineksen jälkiruoka kypsyy uunin leppeässä lämmössä vesihauteessa, ja se tarjotaan kanelin ja tähtianiksen maustaman appelsiinisiirapin sekä appelsiinilohkojen kanssa.

Paistetun jogurtin taika piilee täysrasvaisessa jogurtissa ja kondensoidussa maidossa. Herkku pitää sisällään myös tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä, sillä pieni määrä maitojauhetta takaa sen samettisen koostumuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
45 min + yön yli jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu jogurtti

Ainekset

5
dl
paksua turkkilaista jogurttia (10 %)
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
4
rkl
maitojauhetta
½
tl
aitoa vaniljaa jauheena tai vaniljasokeria
Lisäksi
5
appelsiinia
¾
dl
sokeria
3
tähtianista
1
kanelitanko
¼
tl
kardemummaa
¾
dl
kuorittuja suolattomia pistaaseja
Voiteluun
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka (Ø 22–24 cm) kevyesti öljyllä.

  2. Sekoita jogurtti, kondensoitu maito, maitojauhe ja vanilja kulhossa ja kaada seos vuokaan.

  3. Laita vuoka syvälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Kaada kiehuvan kuumaa vettä pellille niin, että vesi ulottuu noin ¾ paistovuoan korkeudesta. Laita pelti varovasti uuniin.

  4. Paista jogurttia vesihauteessa 35–40 minuuttia, kunnes se alkaa juuri ja juuri saada väriä.

  5. Anna jogurtin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi.

  6. Purista kahdesta appelsiinista mehu kattilaan. Lisää sokeri ja mausteet. Keitä välillä sekoittaen 10 minuuttia tai kunnes mehu muuttuu siirappimaiseksi.

  7. Leikkaa loput appelsiinit kuorettomiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Kaada päälle kuuma appelsiinisiirappi ja anna jäähtyä. Rouhi pistaasit veitsellä.

  8. Laita appelsiinit jogurtin pinnalle ja ripottele päälle pistaasit.

Kommentit (2)

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Sokeroitua vai sokeritonta kondensoitua maitoa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, tähän käytetään makeutettua kondensoitua maitoa. Siksi sokeria ei tarvitse erikseen lisätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Jättiviineri valmistuu lehtevästä valmistaikinasta pikavauhtia. Toffee ja tuoreet vadelmat vievät kielen, ja tupsaus tomusokeria viimeistelee koko komeuden.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffeejättiviineri

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (600 g)
1
prk
vaniljakreemiä esim. Valio (200 g)
1
prk
karamellisoitua, kondensoitua maitoa
Lisäksi
1
muna voiteluun
l
vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suoraan leivinpaperille hieman ohuemmaksi levyksi (n. 30 x 20 cm). Suorista reunat tarvittaessa taikinapyörällä.
  2. Vedä terävällä veitsellä pintaviilto noin 2 cm:n päähän levyn reunoilta. Pistele taikinaa keskeltä haarukalla, niin se ei kohoa paiston aikana. Voitele ulkoreuna kananmunalla.
  3. Vedä taikinalevy leivinpaperilla pellille. Levitä vaniljakreemi tasaisesti pohjalle, mutta jätä reunat tyhjiksi. Lusikoi kondensoitu maito nokareina kreemin päälle. Vedä lusikan kuperalla puolella toffee pyörteiksi.
  4. Käännä voideltuja taikinareunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä taikinaa kulmista yhteen niin, että reunat pysyvät koholla paremmin.
  5. Kypsennä viineriä 200-asteisen uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  6. Lado tuoreet vadelmat pinnalle. Siivilöi tomusokeria päälle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Argentiinalainen yrttikastike chimichurri maistuu grilliruokien kanssa. Sitä voi käyttää myös lihan marinoimiseen. Maku vain paranee, kun kastike saa tekeytyä jääkaapissa. Chimichurrissa on aina persiljaa, oliiviöljyä ja punaviinietikkaa. Muuten voit muunnella sitä käyttämällä erilaisia yrttejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Chimichurri-kastike

Ainekset

1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
oreganoa
1
mieto chili
2 - 3
valkosipulinkynttä
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit, chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. 
  2. Mittaa ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista sekaisin. Seos muistuttaa yrttipuuroa, mutta muuttuu juoksevammaksi, kun yrtit luovuttavat nesteensä kastikkeeseen. Halutessasi voit surauttaa ainekset sekaisin sauvasekoittimella.
  3. Nosta purkki jääkaappiin ja anna maustua tunnista muutamaan tuntiin.