Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Tähän broileripataan lisätään omenoita kahdessa muodossa. Omenapalat kypsyvät muiden kasvisten kanssa ja padan liemeksi lorautetaan omenaista siideriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderinen broileripata

Ainekset

2
isoa salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
8
pienehköä perunaa
300
g
palsternakkaa
4
hapahkoa, pientä omenaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
4
broilerin rintaleikettä
1
plo (0,33 l)
omenasiideriä
noin 2
dl
kanalientä
2
oksaa rosmariinia
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
rkl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja puolita perunat. Kuori ja kuutioi palsternakka. Kuori ja viipaloi omenat.
  2. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa padassa muutama minuutti. Lisää broilerin rintaleikkeet ja paista niihin väri pintaan. Lisää perunat, palsternakat ja omenat.
  3. Kaada pataan siideri ja kanaliemi. Lisää rosmariini. Kiehauta seos, vähennä keskilämmölle ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia eli siihen asti, kunnes broileri on kypsää. Lisää tarvittaessa enemmän kanalientä.
  4. Lisää pataan ranskankerma ja sinappi. Anna lämmetä.

Kommentit (6)

Käyttäjä203
Seuraa 
Liittynyt1.6.2014

Pettymys. Vai oliko reseptissä tai minussa vikaa? Ei suolaa, ei mausteita, tosi paljon kirkasta lientä. Ei mitään väriä ruoassa, kaikki valkoista.
Ei jatkoon.

Vierailija

Ihan sama lopputulos kuin edellisellä kokilla! Täyslitkua joka ei maistunut miltään. Tai maistui siideriltä joka ei ollut hyvä idea. Jäin miettimään miten tuolla ajalla ja hiljaisella kiehutuksella saa noin kauniin kuvanlaisen annoksen ..Ei jatkoon!

Vierailija

Ihan kelvollinen, kunhan kanaan ja kasviksiin paistaa kunnon pinnan ennen nestettä. Ei jää valkoiseksi. Nestettä on aivan liikaa! Seuraavalla kerralla teen seuraavat muutokset: kanan maustaminen, omenat joukkoon vasta lopuksi ja nestettä vähennän / paistaminen ilman kantta.

Vierailija

Oli todella hyvää! Suosittelen.

Itsellä ei ainakaan ollut yhtään liikaa liemeä vaan juuri ja juuri sain kaikki ainekset mahtumaan isoon teräksiseen paistinpannun ja lisäsin ekstra desin kanalientä, että perunat peittyy tarpeeksi liemeen. Itsellä oli kuivaa siideriä ja valmiiksi marinoitua kevätsipuli broileria. Liemi tässä ruoassa parasta oli.

Lehtien ruokakuviin nyt harva kotikeittiössä pääsee ja jos katsot kuvaa tarkasti niin huomaat ettei siinä ole käytetty ohjeen mukaista rintaleikettä vaan koipea ja kaikki tietenkin aseteltu kuvaa varten.

Vierailija

Kannattaa reippaasti maustaa itse lisää. Lisäsin kanelia, kurkumaa ja pippuria. Toimi hyvin. Liemen keitin lopuksi kasaan.  Ilman extra-maustamista jäi vaisun makuiseksi ja siideri peitti kanaliemen maun alleen.

Vierailija

Tällä reseptillä ei ainakaan kannata tehdä. Lopputulos oli kamala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Carbonaran inspiroima ruusukaalipasta on syysiltojen lohturuokaa parhaimmillaan. Kokojyväsinappi antaa pastalle hauskan lisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-pekonipasta

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
pekonia
2
kananmunaa
2
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa
LISÄKSI
400
g
nauhapastaa
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat. Poista tarvittaessa huonokuntoiset lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi kiekoiksi.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä pekonit pannulta sivuun odottamaan.

  5. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pekonit. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja joukkoon.

  6. Kun pasta on sopivan kypsää, kauhaise keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä. Kaada pasta ja ruusukaaliseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.