klo 15:50 | 26.4.2017

Perunasalaatti saa maustua jääkaapissa ainakin neljä tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
40 min + maustuminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo
Huippukokin perunasalaatti
Ainekset
12-16
(n. 600 g)
kiinteämaltoista perunaa (esim. Siikli)
1
tähtianis
1
kelta- tai punasipuli
1
suolakurkku
1
purjon vaalea osa
1
vihreä omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
prk (35 g)
kapriksia
2
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesikastike
50
g
ranskankermaa
1 1/2
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
1/4
tl
mustapippuria
Työvaiheet
- Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Kaada keitinvesi pois, poista tähtianis ja nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta perunat kuivahtavat. Peitä perunat talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna jäähtyä.
- Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat ensin terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi sipuli sen jälkeen leikkaamalla viipaleet viistosti sipulin syiden mukaan. Poista kanta. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin ja levitä kuivumaan talouspaperin päälle.
- Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Leikkaa purjon vaalea osa ohuiksi renkaiksi (käytä vihreä osa muussa ruuanlaitossa). Kuori ja kuutioi omena ja jäähtyneet perunat. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset.
- Paahda sinapinsiemeniä paistinpannussa keskilämmöllä pari minuuttia.
- Tee kastike. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi, sinappi ja mustapippuri ranskankerman joukkoon ja sekoita kevyesti.
- Sekoita kaikki muut ainekset paitsi majoneesikastike kulhossa. Nostele kastike joukkoon niin että se jää kuohkeaksi. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista
Onko ranskankerman määrä oikein??
Kysytään ny uudestaan,onko ranskankerman määrä oikein? Vaikuttaa kovin vähäiseltä
Pohdin samaa. Laitoin koko purkin(150 g) ja toimi ihan hyvin.
Miksi se ranskankerman määrä ei olisi oikein? Jos haluaa majoneesin sijasta käyttää ranskankermaa, niin ei mikään kiellä tekemästä niin. Siitä tulee varmasti hyvää, mutta se on eri salaatti. Itse käytän perunasalaattini kastikkeessa pelkkää kermaviiliä.
Todella mahtavan makuista. Tätä teen varmasti uudemman kerran.
Laitoin ranskankermaa myös 150 g 18%. Oli helpompi vaahdottaa.
Heippa! Kiitos kommenteista (emme valitettavasti loma-aikoina vastaile ihan reaaliajassa täällä...). Ranskankerman määrä on oikein, sen sijaan tässä käytetään reilusti majoneesia. Mutta halutessaan voi korvata majoneesin ranskankermalla, ihan oman maun mukaan :)
Yst.
Venla / Soppa365
Laitoin turkkilaista 10% jogurttia ranskankerman sijasta. Todella hyvää, vaikka lopputulos ei olekaan yhtä kuohkea kuin kerman kanssa vispaten tehty. Turkkilainen antaa myös mukavan raikkaamman makuvivahteen kuin maultaan pehmeä ranskankerma
Hapatetuista maitotuotteista turkkilainen on ollut jo kauan ehdoton suosikki. Korvaa esim kermavaahdon tai jäätelön mansikoiden ja ranskalaisen suklaakakun kera. Siitä tulee myös monenmoisia kastikkeita lämpimille ruoille ja kylmillekin.
Pelkästä turkinjugurtista kastike, kun en tykkää majosta! Aina ollut pitopöydän hitti.