Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 277 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Perunasalaatti saa maustua jääkaapissa ainakin neljä tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
40 min + maustuminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Huippukokin perunasalaatti

Ainekset

12-16
(n. 600 g)
kiinteämaltoista perunaa (esim. Siikli)
1
tähtianis
1
kelta- tai punasipuli
1
suolakurkku
1
purjon vaalea osa
1
vihreä omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
prk (35 g)
kapriksia
2
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesikastike
50
g
ranskankermaa
1 1/2
dl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  • Keitä perunat kypsiksi suolalla ja tähtianiksella maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Kaada keitinvesi pois, poista tähtianis ja nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle, jotta perunat kuivahtavat. Peitä perunat talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna jäähtyä.
  • Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat ensin terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi sipuli sen jälkeen leikkaamalla viipaleet viistosti sipulin syiden mukaan. Poista kanta. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä siivilässä, valuta hyvin ja levitä kuivumaan talouspaperin päälle.
  • Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Leikkaa purjon vaalea osa ohuiksi renkaiksi (käytä vihreä osa muussa ruuanlaitossa). Kuori ja kuutioi omena ja jäähtyneet perunat. Hienonna yrtit. Valuta kaprikset.
  • Paahda sinapinsiemeniä paistinpannussa keskilämmöllä pari minuuttia.
  • Tee kastike. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lusikoi majoneesi, sinappi ja mustapippuri ranskankerman joukkoon ja sekoita kevyesti.
  • Sekoita kaikki muut ainekset paitsi majoneesikastike kulhossa. Nostele kastike joukkoon niin että se jää kuohkeaksi. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ota salaatti huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista

Kommentit (7)

Vierailija

Onko ranskankerman määrä oikein??

Vierailija

Kysytään ny uudestaan,onko ranskankerman määrä oikein? Vaikuttaa kovin vähäiseltä

Vierailija

Pohdin samaa. Laitoin koko purkin(150 g) ja toimi ihan hyvin.

Vierailija

Miksi se ranskankerman määrä ei olisi oikein? Jos haluaa majoneesin sijasta käyttää ranskankermaa, niin ei mikään kiellä tekemästä niin. Siitä tulee varmasti hyvää, mutta se on eri salaatti. Itse käytän perunasalaattini kastikkeessa pelkkää kermaviiliä.

Käyttäjä779
Seuraa 
Liittynyt13.4.2015

Todella mahtavan makuista. Tätä teen varmasti uudemman kerran.

Laitoin ranskankermaa myös 150 g  18%. Oli helpompi vaahdottaa.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Heippa! Kiitos kommenteista (emme valitettavasti loma-aikoina vastaile ihan reaaliajassa täällä...). Ranskankerman määrä on oikein, sen sijaan tässä käytetään reilusti majoneesia. Mutta halutessaan voi korvata majoneesin ranskankermalla, ihan oman maun mukaan :)

Yst.

Venla / Soppa365

Mirjam

Laitoin turkkilaista 10% jogurttia ranskankerman sijasta. Todella hyvää, vaikka lopputulos ei olekaan yhtä kuohkea kuin kerman kanssa vispaten tehty. Turkkilainen antaa myös mukavan raikkaamman makuvivahteen kuin maultaan pehmeä ranskankerma
Hapatetuista maitotuotteista turkkilainen on ollut jo kauan ehdoton suosikki. Korvaa esim kermavaahdon tai jäätelön mansikoiden ja ranskalaisen suklaakakun kera. Siitä tulee myös monenmoisia kastikkeita lämpimille ruoille ja kylmillekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Laskiaispullamacaronssit ovat aivan uskomattoman herkullisia. Macaronstaikina on maustettu kardemummalla ja täytteenä on perinteiseen laskiaipullaan kuuluvan vadelmahillon lisäksi täyteläisen raikasta mantelikreeemiä. Mainio herkku ottaa mukaan vaikkapa pulkkamäkeen ja nauttia kuuman kaakaon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Laskiaispullamacaronssit

Ainekset

Macarons-kuoret
4
kpl
valkuaisia
1/2
tl
suolaa
3
rkl
taloussokeria
3
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
tomusokeria
1
rkl
kardemummaa
1/2
tl
keltaista elintarvikeväriä
Täyte
2
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
mantelijauhetta
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
100
g
vadelmahilloa

Työvaiheet

Macarons-kuoret:

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon taloussuokeri samalla koko ajan vatkaten.
Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe valkuaisvaahtoon.
Lisää joukkoon kardemumma ja elintarvikeväri.
Kääntele nuolijan avulla ainekset juuri sekaisin. (Älä sekoita liikaa, jotta taikinasta ei tule liian juoksevaa!)

Laita pellille leivinpaperi.
Kaada taikina pursotiinpussiin ja leikkaa siihen melko pieni reikä. (Tyllaa ei tarvita.)
Pursota taikinasta n. 40 tasakokoista ympyrää.

Pudota pelti pöydälle n. 10 cm korkeudesta, jotta ilmakuplat häviävät.
Anna macarons-kuorien levätä huoneenlämmössä n. 25 min.
Pinta on kuorettunut tarpeeksi, kun sitä voi koskea hellästi sormella siten, että taikinaa ei tartu sormiin.
Paista 140-asteisessa uunissa n. 18-20 minuuttia.

Täyte:

Mittaa vatkauskulhoon kerma, tuorejuusto ja mantelijauhe.
Vatkaa seos sähkövatkaimen avulla tasaiseksi kreemiksi.
Sekoita joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Tarksita maku.
Siirrä kreemi pursotinpussiin ja valitse mieleinen tylla.

Valitse macaron-kuorista puolet leivosten pohjiksi.
Laita macaronssin päälle nokare hilloa.
Pursota hillon ympärille mantelikreemiä.
Asettele kreemin ja hillon päälle macarons-leivosten "kannet".

Laskiaispullamacaronssien maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Macaronssit säilyvät jääkapissa täytettyinä kolme päivää.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Piia Arnould

Punajuuri ja sinihomejuusto ovat ihana makupari - myös letuissa! Koska sinihomejuusto kärähtää helposti, helpoin tapa yhdistää maut on paistaa punajuurista lettuja ja tarjota ne sinihomejuustokastikkeen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16 pientä lettua
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuriletut

Ainekset

100
g
kokonaisia punajuuria mausteliemessä (2 pienehköä)
1
pieni sipuli (esim. salottisipuli)
2
kananmunaa
1
tlk
kermaviiliä
dl
spelttijauhoja (tai tavallisia vehnäjauhoja)
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
(ripaus timjamia)
1
rkl
rypsiöljyä tai voisulaa
Paistamiseen
voita
Kastike
½
tlk
kermaviiliä
50
g
sinihomejuustoa
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita punajuuri valumaan hetkeksi talouspaperin päälle. Kuori sipuli.
  2. Raasta punajuuri ja kuorittu sipuli. Sekoita raasteet kulhossa kananmunien ja kermaviilin kanssa.
  3. Lisää jauhot, sekoita taas. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. (Laita joukkoon myös ripaus timjamia, jos pidät timjamin mausta.)
  4. Lorauta joukkoon öljy. Jätä taikina pöydälle turpoamaan 20 minuutiksi.
  5. Sulata lettupannun koloissa pieni nokare voita ja nosta kauhalla koloon taikinaa. Kokeile ensin yhdellä letulla, jotta saat säädettyä lietesi lämmön oikealle tasolle.
  6. Paista letut keskilämmöllä. Käännä punajuuriletut vasta, kun ne ovat hyytyneet myös yläpinnalta.
  7. Käännä hyytyneet letut ja paista lyhemmän aikaa toiselta puolelta. Kääri lettulautasen päälle folio ja anna tekeytyä paistamisen jälkeen noin 10 minuuttia.
  8. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset. Tarjoa letut sinihomejuustokastikkeen ja vaikkapa kuskusin tai salaatin kera.

Vinkki! Sinihomejuuston voi laittaa myös lettutaikinaan. Jos aiot paistaa lettujen joukkoon sinihomejuustoa (sopiva määrä on noin 50 g), laita taikinaan vain ¼ tl suolaa. Ripottele juusto letulle, kun lettu on pannulla: laita muutama nokare juustoa letun yläpinnalle. Käännä lettu vasta, kun yläpinta on hyytynyt. Se on erityisen tärkeää silloin, jos pinnalla on sinihomejuustoa. Letun juustopuolta ei nimittäin voi paistaa kovin kauan aikaa, muutoin juusto herkästi kärähtää.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Samat ihanuudet maistuvat ja tuoksuvat tässä keitossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + paprikoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-keitto

Ainekset

2
punaista paprikaa
dl
manteleita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
4
tl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
harissaa
¾
tl
jauhettua savupaprikaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8
dl
kasvislientä
1
tlk
kikherneitä
Päälle
parmesaania, pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita paprikat ja poista siemenkodat. Laita kuori ylöspäin leivinpaperin päälle pellille, lisää mantelit ja valkosipulinkynnet kuorineen paprikoiden viereen. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes mantelit ja valkosipulit saavat vähän väriä. Ota pois uunista.
  2. Lisää lämpöä 250 asteeseen ja jatka paprikoiden paahtamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuoret ovat mustuneita. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä sen verran, että saat kuorittua ne käsin. Kuori myös valkosipulinkynnet.
  3. Mittaa paprikat, valkosipuli, mantelit, kuoritut tomaatit, etikka, hunaja, harissa ja mausteet tekosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja sekoita kasvissose joukkoon. Valuta ja murskaa kikherneitä hieman haarukalla. Lisää kikherneet ja keitä silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.
  5. Tarjoa parmesaanin ja pinjansiementen kanssa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Avokado tekee juustottomasta pestosta täyteläisen makuisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadopesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
½
ruukkua
persiljaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
avokadoa
1
limetti
Lisäksi
250
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika ja persilja sekä valkosipulinkynsi.
  2. Mittaa oliiviöljy korkeaan kapeaan kulhoon, lisää valkosipuli, yrtit, mausteet, sekä puoli desilitraa paahdettuja pinjansiemeniä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
  4. Lusikoi avokado lautaselle ja murskaa se haarukalla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Sekoita avokado peston joukkoon. Tarjoa pesto pastan kanssa.

Kommentit (0)