Makkaraohratto täyttää vatsan herkullisesti, eikä tiskiä tule paljon. Ruoka valmistuu nimittäin yhdessä pannussa!
Tuoremakkaraohratto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa makkarat suupaloiksi ja paista pannussa omassa rasvassaan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä makkarat pois pannusta ja paista sipulia ja valkosipulia makkaroiden rasvassa pari minuuttia.
-
Lisää ohra ja siideri sipuleiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja fondi, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
-
Laita makkarat takaisin pannuun, lisää jäiset herneet ja kuumenna ohratto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Murustele feta ja hienonna minttu ohraton pinnalle.
Kuivaksi keitettyä ohraa kuivien lisukkeiden kanssa... hiphuraa!
Oikein maittavaa, mehevää & nopeaa syötävää! Käyttämäni salaattijuusto teki siitä hyvin risottomaisen. Laitoin ohrattoon myös kesäkurpitsan, kun sitä sattui olemaan. Miinusta suolan ja fondin käytöstä - suolainen makkara ja feta riittivät oikein hyvin suolaksi eikä lisää tarvita.