Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 238 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Peittele ihana vadelmasato pehmeän vaahtopilven alle! Tälle paistokselle riittää muutama minuutti todella kuumassa uunissa. Tarjoa se heti uunista ottamisen jälkeen.

Aromikkaat puutarhavadelmat kuuluvat odotetuimpiin marjoihin. Parhaimmillaan ne ovat sellaisenaan, sillä kuumennettuina vadelmat menettävät aina hieman raikkauttaan.

Oheisella ohjeella valmistuva vadelmapaistos tekee kuitenkin poikkeuksen. Siinä vadelmat vain käväisevät uunissa, pehmeää marenkia muistuttavaan vaahtoon peiteltyinä. Vaahtopilven alla vadelmat eivät ehdi juuri kuumentua, vaan pysyvät raikkaina ja mehevinä.

Vadelmapaistoksen pohja valmistetaan keksimuruista ja voista. Pinnalle tuleva vaahtokerros saa puolestaan pehmeytensä joukkoon lisätystä kermaviilistä.

Paistos kannattaa tarjota saman tien uunista ottamisen jälkeen, jolloin sen koostumus on kuohkeimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Pilvenpehmeä vadelmapaistos

Ainekset

Pohja
2
rkl
voita
12
digestive-keksiä
2
rkl
tomusokeria
Täyte
2
kananmunaa
2
tl
(luomu)sitruunankuorta raastettuna
1
prk (200 g)
kermaviiliä
½
dl
tomusokeria
Lisäksi
1
rkl
voita vuoan voiteluun
3 + 2
dl
vadelmia
1
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. 1½ l) voilla.

  2. Sulata pohjaan tuleva voi. Murskaa keksit ja sekoita voi ja tomusokeri joukkoon. Painele seos kevyesti tasaiseksi kerrokseksi uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle 3 dl vadelmia.

  3. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi. Sekoita keltuaiset, kermaviili, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen täytteeseen. Lusikoi täyte vuokaan vadelmien päälle. Kypsennä paistosta uunissa 5–7 minuuttia tai kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea.

  4. Laita loput vadelmat kuuman paistoksen pinnalle ja siivilöi tomusokeria viimeistelyksi. Tarjoa heti.

Kommentit (14)

Vierailija

Sitruunankuoriraasteki lisätään..?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kermaviiliseoksen joukossa. Lisään tiedon ohjeeseen!

Vierailija

Voiko tässä käyttää pakastettuja vadelmia

Vierailija

Olisi mukavaa jos näihin resepteihin jaksettaisiin laskea valmiin tekeleen ravintoarvot.

Tämäkin näennäisesti muka "pilvenpehmeä" kevytherkku sisältää yli 500 kCal energiaa per annos. Kaikki ylimääräistä...

Vierailija

Kuulostaa herkulliselta mutta millähän tomusokerin voisi korvata tai yleensäkin, mikä sen tarkoitus (makeuden lisäksi)?

Gugu

Millähän logiikalla tässä on 500kcal per annos? Suurin määrä energiaa tulee tässä digestiivikekseistä ja tomusokerista

Vierailija

3 rkl voita tekee suunnilleen 300 kcal, 12 digestivekeksiä painaa paketin mukaan 178 g x 510 kcal = yli 900 kcal, tomusokeria tuossa on noin desi eli 55 g joten siinä on 220 kcal jne että kyllä tuosta tosiaankin taitaa tulla koko reseptille yhteensä tuollaiset parituhatta kilokaloria. Digestivekekseissä on yllättävän paljon kaloreita ja sitäpaitsi niiden valmistuksessa käytetään palmuöljyä, jonka viljely tuhoaa sademetsiä.

Hejdo

"Pilvenpehmeä", viitannee koostumukseen. Eikä tarkoita, että tämä olisi jokin kevythöttö terveysruoka

Vierailija

minäkin kyselisin sopiiko tähän pakastevadelmat ? 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Tuoreiden vadelmien tilalla voi käyttää myös kohmeisia (ei ihan jäisiä, vaan vähän sulaneita) pakastevadelmia. Lopputulos on todennäköisesti ihan hyvä! Kohmeisiksi jätetyt pakastevadelmat eivät kostuta pohjaa, joten ne toimivat tässä paremmin kuin kokonaan sulatetut.

Kannattaa valita kotimaiset pakastevadelmat, joita ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä: tässä ajassa vadelmat eivät ehdi kuumentua riittävästi uunissa.

Vierailija

Kiitoksia :) juu ainakii mulla on vadelmia jo viime vuodesta ( ite kerättyjä ) pakkasessa  eli jos tätä haluaa laittaa vaikka sesongin ulkopuolella niin wauu mutta ei siis perunajuhoa ns kiinteyttää ??  vai mitähää tuon lisäys tekisikään ;) ?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Perunajauho ei varmaankaan ehdi sitoa tuota marjoista irtoavaa kosteutta, koska kypsennysaika on niin lyhyt! Eli siksi kannattaa tehdä ehkä ilman ja syödä herkku saman tien kun se on tullut uunista :)

Uskomatonta

Voi herranjumala mitä taivastelijoita taas 😁 miksi tehdä jälkiruokaa jos kalorit ovat päänvaiva? Syö ne vadelmat ihan yksinään niin ei tarvi tänne tulla arvostelemaan näennäisesti "pilvenpehmeää" jälkiruokaa. Onko pehmeys ja terveysruoka sun mielestä sama asia?

Miltähän maistuu

Kommenteista tulin etsimään kommentteja ruuan mausta, mutta niitä täällä ei sitten ollutkaan..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 330 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3400 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.

Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.