Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 333 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Tämä ihana syyskakku saa mehevyytensä omenaraasteesta ja rahkasta. Vaikeinta valmistuksessa on odottaminen, sillä kakku saa viettää uunissa reilun tunnin, jotta se ehtii kypsyä sisältäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-rahkakakku

Ainekset

2–4
(250 g)
hapokasta omenaa
150
g
voita
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
prk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
3
munaa (M-koko)
100
g
valkosuklaata
5
dl
vehnäjauhoja
1½
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja kuori ne tarvittaessa. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
  2. Notkista voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokerit, rahka ja munat. Sekoita omenaraaste joukkoon esimerkiksi puuhaarukalla.
  3. Rouhi valkosuklaa. Yhdistä jauhot, valkosuklaarouhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja suola. Lisää ne rahkavoiseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele ja korppujauhota iso, kahden litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 1 t 10 min–1 t 15 min, kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä. Jos pinta uhkaa tummua kesken paistamisen, peitä se leivinpaperilla, jotta voit paistaa kakun kypsäksi. Paistoaika riippuu omenoiden mehevyydestä.
  6. Anna kakun tasaantua pöydällä vartin verran ennen kumoamista. Koristele jäähtynyt kakku siivilöimällä pinnalle tomusokeria.

Kommentit (8)

Vierailija

Voiko tähän laittaa omenasosetta raasteen sijaan? Paljon olisi

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, suosittelen kokeilemaan vaikka tätä ohjetta, joka on valmiiksi laadittu omenasoseelle: https://www.soppa365.fi/reseptit/juhli-ja-nauti-makea-leivonta/toffee-om...

Tämän omena-rahkakakun idea on oikeastaan siinä, että omenaraaste luovuttaa kosteutta vähitellen taikinaan kypsennyksen aikana ja tekee kakusta sillä tavoin mehevän. Jos tilalla on omenasose, taikina on kosteampaa ja käyttäytyy eri tavoin. Jos innostut kuitenkin kokeilemaan, suosittelisin korvaamaan osan rahkastakin omenasoseella. 

Sari67

Toimi myös gluteenittomana. Korvasin vehnäjauhot finnmixillä. Omenoita laitoin 2 isohkoa ja olisi kestänyt enemmänkin, mutta hyvää näinkin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sitä on niin vähän verrattuna taikinan kokoon, että kakku onnistuu ilmankin. Jos tilalle haluaa jotakin, voi laittaa vaikka pieniksi leikattuja kermatoffeekuutioita, jotka sulavat samaan tapaan sattumiksi kakkuun.

Seija

Voiko valkosuklaan korvata tummalla suklaalla.

Omppuhullu

Voiko twhsä etukäteen, esim 2 pv ennen tarjoilua?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Voi hyvin tehdä etukäteen, kakku säilyy kuvun alla hyvänä huoneenlämmössä ainakin muutamia päiviä ja jääkaapissa jopa viikon. Pari päivää lepoa tekee kakun mehevyydelle vain hyvää.

Tumma suklaa sopii periaatteessa yhtä lailla kakkuun kuin valkosuklaakin. Sitä ei kuitenkaan kannata laittaa liikaa, ettei se peitä omenan makua alleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
4½
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
2½
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
1½
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.