Älä anna syksyn mennä ohitsesi leipomatta omena-toffeekakkua, mehevää omenapiirakkaa tai -blondieita. Tässä viisi täydellistä reseptiä omenasesonkiin.

 1. Omena-toffeekakku Ei uskoisi, että klassisesta kuohkeasta kakkutaikinasta ja omenoista voi saada aikaan jotain näin hyvää. Ideana on painella omenakuutiot sharlotkan tyyliin taikinan sisään, jolloin ne kypsyessään mehevöittävät kakun. Tähän leivonnaiseen sopivat erityisen hyvin kirpeät omenapudokkaat, sillä joukkoon pilkotaan myös fugepaloja, jotka pehmenevät makeiksi sattumiksi omppujen lomaan.
   
 2. Mehevä omenapiirakka Kun haaveilet kunnon pellillisestä omenapiirakkaa, tartu tähän ohjeeseen. Takuuhyvässä piirakassa on pehmeä pohja, vaniljakreemisattumia ja rapea murupinta. Erilaisten kerrosten lomaan pilkotaan säästelemättä omenoita. Kuten reseptissä luvataan: valmistuksessa on monta työvaihetta, mutta maku saa unohtamaan vaivan.
   
 3. Omena-valkosuklaapiirakka Tämä piirakka on oikeastaan omenoilla rikastettu blondie eli brownien vaalea serkku. Sekoittamalla valmis taikina kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen brownievuokaan, peitellään omenoilla ja annetaan kypsyä meheväksi. Lempeän maun takaa valkosuklaa, jota tarvitaan sekä taikinaan että pinnalle. 
   
 4. Omena-rahkakakku Myös tämän leivonnaisen valmistuksessa voi unohtaa vatkaimen kaappiin. Kahvikakkua muistuttavasta ulkoasustaan huolimatta kakku on kaikkea muuta kuin kuiva – kiitos omenaraasteen ja rahkan. Vaikeinta leipomisessa on odottaminen, sillä kakku saa viettää uunissa jopa reilun tunnin ajan, jotta se ehtii kypsyä kauttaaltaan.
   
 5. Kostea omenakakku Sulatejuustokuorrutuksella viimeistelty syyskakku on omenainen versio porkkanakakusta. Ihanan mausteinen, amerikkalaistyylinen kakku on parhaimmillaan kunnolla levänneenä ja vetäytyneenä. Karamellisoidut pekaanipähkinät ja omenankuorisuikaleet tekevät tästä kakusta syyskemujen vetonaulan.

Reseptit: Katja Bäcksbacka ja Emilia Kolari

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla