Soppaa, salaattia, pannaria. Älä lannistu omenasadon edessä, omppuja voi lisätä yllättävän moniin ruokiin. Näitä et (ehkä) ole vielä kokannut!

  1. Soppa. Lisää omenoita sosekeittoon bataatin tai vaikka porkkanoiden kanssa. Älä unohda sipulia ja valkosipulia.
  2. Leipäset. Tähän taikinaan saat upotettua sekä omenaraastetta että -sosetta! Ohje on niin helppo, että näitä jaksaa tehtailla vaikka joka ilta.
  3. Puuro. Hyvin haudutettu ruispuuro on unohdettu herkku, joka maistuu vielä paremmalta omenaraasteella höystettynä.
  4. Kanapata. Kermainen kanapata saa hapokkaista omenoista kaivattua raikkautta. Kokeile rajojasi ja lisää reilummin kuin ohjeessa.
  5. Sienipiirakka. Yhdistä syksyn suosikit, et tule katumaan.
  6. Banana bread. Unohda banaani, tee ikoninen lohtuherkku omenoista!
  7. Hapankaali. Lisää valmiin hapankaalin joukkoon omppua ja paista. Makkaroiden pariksi ei tarvita mitään muuta.
  8. Uuniperunoiden täyte. Paista omenakuutioita kantarellien kanssa ja höystä seoksella uunipotut.
  9. Himosalaatti. Kurkkua, omenoita, inkivääriä ja kalakastiketta. Reilusti korianteria. Ihana salaatti hupenee vaikka sellaisenaan.
  10. Pannari. Ei, se ei ole piirakka, vaan helpompi. Siltä yhtä herkullinen!

Kuva: Tuomas Kolehmainen