
Soppaa, salaattia, pannaria. Älä lannistu omenasadon edessä, omppuja voi lisätä yllättävän moniin ruokiin. Näitä et (ehkä) ole vielä kokannut!
- Soppa. Lisää omenoita sosekeittoon bataatin tai vaikka porkkanoiden kanssa. Älä unohda sipulia ja valkosipulia.
- Leipäset. Tähän taikinaan saat upotettua sekä omenaraastetta että -sosetta! Ohje on niin helppo, että näitä jaksaa tehtailla vaikka joka ilta.
- Puuro. Hyvin haudutettu ruispuuro on unohdettu herkku, joka maistuu vielä paremmalta omenaraasteella höystettynä.
- Kanapata. Kermainen kanapata saa hapokkaista omenoista kaivattua raikkautta. Kokeile rajojasi ja lisää reilummin kuin ohjeessa.
- Sienipiirakka. Yhdistä syksyn suosikit, et tule katumaan.
- Banana bread. Unohda banaani, tee ikoninen lohtuherkku omenoista!
- Hapankaali. Lisää valmiin hapankaalin joukkoon omppua ja paista. Makkaroiden pariksi ei tarvita mitään muuta.
- Uuniperunoiden täyte. Paista omenakuutioita kantarellien kanssa ja höystä seoksella uunipotut.
- Himosalaatti. Kurkkua, omenoita, inkivääriä ja kalakastiketta. Reilusti korianteria. Ihana salaatti hupenee vaikka sellaisenaan.
- Pannari. Ei, se ei ole piirakka, vaan helpompi. Siltä yhtä herkullinen!
Kuva: Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla