Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 382 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makumatka Filippiineille! Kookosmaito pehmentää etikan happoja ja tuo kanaan ihanaa kermaisuutta.

Kun seuraavan kerran olet valmistamassa ruoaksi broileria, poimi kaupasta marinoitujen koipireisien sijaan maustamattomia. Itse marinoimalla saat kanasta tuplasti parempaa.

Kookoskanan reseptissä broileria uitetaan valkosipulilla, inkiväärillä ja soijalla maustetussa kookosmarinadissa pari tuntia. Erityisaineksena marinadissa on mukana riisiviinietikkaa, jota löytyy markettien Aasia-hyllyltä. Se paitsi mureuttaa lihan, antaa vastapainoa täyteläiselle kookokselle.

Broileria paahdetaan uunissa ensin ilman marinadia. Lopuksi päälle kaadetaan kokoon keitetty marinadi, jossa koipireidet saavat muhia kypsiksi. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kookoskana

Ainekset

6
valkosipulinkynttä
3
cm:n pala
inkivääriä
1
plo (150 ml)
riisiviinietikkaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
½
dl
soijakastiketta
1
tl
kurkumaa
1–2
thaichiliä
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
kg
broilerin koipia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele broilerinkoipiin. Anna marinoitua 2 tuntia jääkaapissa.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta broilerit vuokaan, säästä marinadi. Kypsennä koipia 25 minuuttia. Keitä sillä välin marinadia kasaan noin puolet. Kaada marinadi broilereiden joukkoon vuokaan ja jatka kypsentämistä noin 35 minuuttia.
  3. Tarjoa riisin kera.

Kommentit (13)

Vierailija

Eikö tuo 225 astetta ole aika kuuma, pakkauksessa annetaan ohjeeksi 175 asteessa 1 tunti, eli saman verran kuin tässä ohjeessa. Eikös ne jo pala pinnalta ja kuivu muutenkin?

Vierailija

Kuulostaa taas vaikealta. On niin. Erikoisia aineita.

Vierailija

"Kuulostaa taas vaikealta. On niin. Erikoisia aineita."

Ei sitä niin vaikeasti tarvitse tehdä. Vaihdat vaan kaikki liian erikoiset aineet suolaksi ja pippuriksi ja keität kanaa pari tuntia vedessä kattilassa, niin kyllä se sulle maistuu varmasti ihan yhtä hyvältä.

Käyttäjä779
Seuraa 
Liittynyt13.4.2015

Näitä pitää kokeilla. Tuntuu hyvältä ohjeelta. Kokeiluun.

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

"Kuulostaa taas vaikealta. On niin. Erikoisia aineita."

Ei sitä niin vaikeasti tarvitse tehdä. Vaihdat vaan kaikki liian erikoiset aineet suolaksi ja pippuriksi ja keität kanaa pari tuntia vedessä kattilassa, niin kyllä se sulle maistuu varmasti ihan yhtä hyvältä.

😂😅😂😅🤣

Vierailija

Onko suola unohtunut reseptistä?

SH
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

etikkaa aika lailla..onnistui mainiosti kolmasosalla tuosta.

Vierailija

"Onko suola unohtunut reseptistä?"

Mihin vielä tarvitset suolaa, kun aineksissa on jo puoli desiä soijakastiketta? Puoli desiä soijakastiketta sisältää noin 1,5 tl suolaa.

Kokeillut

Onneksi maistui paremmalle kuin tuoksui. Riisiviinietikka haisi tosi voimakkaalle eikä niin hyvällä tavalla. Muuten oli miedomman makuista kuin odotin. Mutta 225 lämpö on liian kova. Itsellä oli aluksi 200 ja lopun 35 minuuttia 175 ja silti tuli aika tummaksi nahka.

Patse

Tuo 2 tunnin marinointi ei tuo yhtään marinadia tuohon lihaan. Eilen juuri tein ohjeen mukaan. Sais olla yön yli maustumassa

Vierailija

Olipas loistava resepti!
Kanat maustuivat melkein vuorokauden pussissa ja uunina käytettiin leivinuunia.
Hienoa lisää tällaisia reseptejä.

Käyttäjä26191
Seuraa 
Liittynyt19.9.2020

Omalla muunnoksella hiukan aina paremmaksi eli lurautus sinnepäin a sirottelu vähän & makutarkistus :)

Vierailija

225C tosiaan on liian kova lämpötila mutta onneksi huomasin sen ajoissa. Traegerin pellettigrillillä ensin 30min signature savua pintaan 75C ja sitten 225 sen 25min ja loppu 35 min meni 150-165 . 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.