Me Naiset on lisännyt 1312 reseptiä.
Linkitetty 355 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makumatka Filippiineille! Kookosmaito pehmentää etikan happoja ja tuo kanaan ihanaa kermaisuutta.

Kun seuraavan kerran olet valmistamassa ruoaksi broileria, poimi kaupasta marinoitujen koipireisien sijaan maustamattomia. Itse marinoimalla saat kanasta tuplasti parempaa.

Kookoskanan reseptissä broileria uitetaan valkosipulilla, inkiväärillä ja soijalla maustetussa kookosmarinadissa pari tuntia. Erityisaineksena marinadissa on mukana riisiviinietikkaa, jota löytyy markettien Aasia-hyllyltä. Se paitsi mureuttaa lihan, antaa vastapainoa täyteläiselle kookokselle.

Broileria paahdetaan uunissa ensin ilman marinadia. Lopuksi päälle kaadetaan kokoon keitetty marinadi, jossa koipireidet saavat muhia kypsiksi. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kookoskana

Ainekset

6
valkosipulinkynttä
3
cm:n pala
inkivääriä
1
plo (150 ml)
riisiviinietikkaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
½
dl
soijakastiketta
1
tl
kurkumaa
1–2
thaichiliä
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1
kg
broilerin koipia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kääntele broilerinkoipiin. Anna marinoitua 2 tuntia jääkaapissa.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta broilerit vuokaan, säästä marinadi. Kypsennä koipia 25 minuuttia. Keitä sillä välin marinadia kasaan noin puolet. Kaada marinadi broilereiden joukkoon vuokaan ja jatka kypsentämistä noin 35 minuuttia.
  3. Tarjoa riisin kera.

Kommentit (12)

Vierailija

Eikö tuo 225 astetta ole aika kuuma, pakkauksessa annetaan ohjeeksi 175 asteessa 1 tunti, eli saman verran kuin tässä ohjeessa. Eikös ne jo pala pinnalta ja kuivu muutenkin?

Vierailija

Kuulostaa taas vaikealta. On niin. Erikoisia aineita.

Vierailija

"Kuulostaa taas vaikealta. On niin. Erikoisia aineita."

Ei sitä niin vaikeasti tarvitse tehdä. Vaihdat vaan kaikki liian erikoiset aineet suolaksi ja pippuriksi ja keität kanaa pari tuntia vedessä kattilassa, niin kyllä se sulle maistuu varmasti ihan yhtä hyvältä.

Käyttäjä779
Seuraa 
Liittynyt13.4.2015

Näitä pitää kokeilla. Tuntuu hyvältä ohjeelta. Kokeiluun.

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

"Kuulostaa taas vaikealta. On niin. Erikoisia aineita."

Ei sitä niin vaikeasti tarvitse tehdä. Vaihdat vaan kaikki liian erikoiset aineet suolaksi ja pippuriksi ja keität kanaa pari tuntia vedessä kattilassa, niin kyllä se sulle maistuu varmasti ihan yhtä hyvältä.

😂😅😂😅🤣

Vierailija

Onko suola unohtunut reseptistä?

SH
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

etikkaa aika lailla..onnistui mainiosti kolmasosalla tuosta.

Vierailija

"Onko suola unohtunut reseptistä?"

Mihin vielä tarvitset suolaa, kun aineksissa on jo puoli desiä soijakastiketta? Puoli desiä soijakastiketta sisältää noin 1,5 tl suolaa.

Kokeillut

Onneksi maistui paremmalle kuin tuoksui. Riisiviinietikka haisi tosi voimakkaalle eikä niin hyvällä tavalla. Muuten oli miedomman makuista kuin odotin. Mutta 225 lämpö on liian kova. Itsellä oli aluksi 200 ja lopun 35 minuuttia 175 ja silti tuli aika tummaksi nahka.

Patse

Tuo 2 tunnin marinointi ei tuo yhtään marinadia tuohon lihaan. Eilen juuri tein ohjeen mukaan. Sais olla yön yli maustumassa

Vierailija

Olipas loistava resepti!
Kanat maustuivat melkein vuorokauden pussissa ja uunina käytettiin leivinuunia.
Hienoa lisää tällaisia reseptejä.

Käyttäjä26191
Seuraa 
Liittynyt19.9.2020

Omalla muunnoksella hiukan aina paremmaksi eli lurautus sinnepäin a sirottelu vähän & makutarkistus :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun voikukkia näkyy keskikesällä enää harvakseltaan, lehtiä voi vielä poimia käyttöön. Kokeile niitä paistettuna broilerin seurassa. Paistaminen pyöristää voikukanlehtien makua, samoin kuin sinappinen kermakastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissikananrinnat ja paistetut voikukanlehdet

Ainekset

4
maissikananrintaa
1–2
rkl
voita
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Voikukanlehdet
2
l
voikukan (nuoria) lehtiä
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1
rkl
voita
2
dl
kuohukermaa
2
tl
hunajaa
2
tl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista kananrintoja voissa pannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kananrinnat uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä kanaa uunissa noin 10–15 minuuttia palojen koosta riippuen.

  2. Huuhtele voikukanlehdet ja kuivaa ne pyyhkeen sisällä. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota sipuleita voissa pari minuuttia. Lisää voikukanlehdet ja paista noin minuutti. Lisää kerma, hunaja ja sinappi ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja mausta paistos suolalla ja pippurilla.

Vinkki Voit kypsentää kananrinnat myös grillissä. Kypsennysaika keskilämpöisessä grillissä on noin 10–15 minuuttia. Kääntele paloja välillä.

Kommentit (0)

Värikäs ja maukas arkiruoka.

Balkanin perussäilyke ajvar ja lehtikaali tuovat makua ja väriä tähän pastaruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30-40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ajvar-kanaa lehtikaalin ja tagliatellen kera

Ainekset

1
kg
broilerin rintafileitä
1
pkt
pekonia
1,5
dl
ranskankermaa
1,5
dl
ajvar (vahvuus maun mukaan, ite käytän vahvaa)
1
dl
kanalientä
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen
Lisukkeet
500
g
tagliatelle
250
g
lehtikaali
2
rkl
rapsiöljyä lehtikaalin paistamiseen
suolaa ja pippuria
parmesania annosten päälle

Työvaiheet

1. Leikkaa kanafileet 3-4 osaan pituussuunnassa. Suolaa ja pippuroi. Ruskista voissa ja siirrä pataan (tai sivuun, jos paistat korkeareunuksisessa pannussa)
2. Pilko pekoni pienemmiksi paloiksi ja paista kuumassa paistinpannussa rapeaksi
3. Yhdistä ruskistetut kanat, pekonit, ranskankerma, ajvar ja kanaliemi samaan pannuun/pataan ja anna kypsyä 10 min. Suolaa ja pippuroi tarvittaessa.
4. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan kastikkeen kypsyessä. Valuta kypsä pasta.
5. Poista lehtikaalista kovat osat ja paloittele (jos ei ole valmiiksi paloiteltua). Paista rapsiöljyssä pehmeäksi. Suolaa ja pippuroi
6. Sekoita pasta, kana-ajvarkastike ja lopuksi lehtikaali keskenään. Lehtikaalin voi tarjoilla myös erikseen. Ripottele annosten päälle parmesania.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Raparperi saattaa kuulostaa oudolta suolaisissa ruuissa, mutta grillattuna se luo täydellisen kombon broilerin ja halloumin kanssa. Tätä yllättävää grilliruokaa kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-broilerivartaat

Ainekset

400
g
broilerinfileetä
200
g
halloumijuustoa
2
raparperinvartta
Rosmariini-hunajaöljy
2
rosmariininoksaa
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
Smetanavaahto
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
4
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Leikkaa fileet, halloumi ja raparperi 3 cm:n paloiksi ja pujota varrastikkuihin. Laita vartaat laakeaan astiaan.

  2. Hienonna rosmariininlehdet ja valkosipuli ja laita kulhoon. Lisää öljy, hunaja ja suola. Valuta mausteöljyä vartaille ja säästä loput tarjoiluun.

  3. Vaahdota smetana, etikka ja suola löysähköksi vaahdoksi.

  4. Grillaa vartaita käännellen noin 10 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan ja valele jäljelle jäänyt mausteöljy vartaiden pintaan. Tarjoa smetanavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Hapokkaat raparperinvarret antavat vinkeää makua esimerkiksi salaatteihin, paistoksiin ja kastikkeisiin. Puhtaalta paikalta kerätyt kurtturuusun terälehdet käyvät mausteeksi ja somisteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Timjamibroileri ja raparperikuskus

Ainekset

1
pkt (480 g)
broilerin sisäfileitä
2
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
tl
suolaa
½
sitruunan mehu
Raparperikuskus
8
aprikoosia
2
raparperinvartta
2
kesäpunasipulia varsineen
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kuskusia
1
rkl
hunajaa
3–4
dl
kiehuvaa vettä
1
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
syötäviä kukkia (esim. puhtaalta paikalta kerättyjä kurtturuusuja)

Työvaiheet

  1. Tee kuskus. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Viipaloi raparperit ja sipulit. Kuullota sipulia öljyssä minuutti, lisää aprikoosit ja paista 1–2 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää raparperit, kuskus ja hunaja sekä 3 dl kiehuvaa vettä. Sekoita hyvin ja peitä kannella. Anna hautua keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa ½– 1 dl kuumaa vettä. Mausta kuskus suolalla.

  2. Kuivaa broilerit ja paista niitä öljyssä pannussa keskilämmöllä 8–10 minuuttia välillä käännellen.

  3. Hienonna timjami. Mausta broilerit suolalla ja timjamilla. Purista sitruunamehu kuumaan pannuun, kiehauta ja anna haihtua.

  4. Koristele annokset syötävillä kukilla.

Kommentit (1)

Vanitas vanitatum et omnia van...

Eikä tämä kurttulehtiruusukaan kotimainen vaihtoehto ole. Toki kotipihan kurttulehtiruusun voi näinkin hävitää. Hävityksen takaraja on toukokuu 2022. Kuulostaa yhtä utopistiselta kuin Suomen hiilineutralius 2035.