Marmeladimaisen paksu puolukkahillo maistuu ihanalta paahdetun leivän päällä, mietojen homejuustojen kanssa tai hillosilmänä puuron päältä.
Puolukkahillo uunissa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- Puhdista puolukat ja levitä uunivuokaan. Pese omenat, poista siemenkodat omenaporalla, leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi, levitä vuokaan. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita puolukoiden ja omenoiden joukkoon inkivääriraaste, sokeri ja kanelitanko. Peitä vuoka alumiinifoliolla.
- Kypsennä hilloa uunissa noin 60 minuuttia. Jos hillo kuivahtaa liikaa, lisää joukkoon tilkka vettä.
-
Lado hillo puhtaisiin lasipurkkeihin, säilytä viileässä.
Liedellä keittäen hillosokerin avulla hillo on valmis vartissa.