Luuttomista broilerin paistileikkeistä saa tehtyä pikaversion uunibroilerista. Klassikkomausteseos curryjauhe sopii täydellisesti tähän ruokaan.
Yhden pellin ruoat ovat täydellinen vastaus kiireisten arki-iltojen ruokapulmiin. Ideana on kypsentää ainekset pellillä uunissa, rennosti ilman erillisiä astioita tai sen kummempaa kääntelyä.
Tällä kertaa uunipellillä paahtuvat edulliset broilerin paistileikkeet, kasvikset ja valmisgnocchit.
Ruoanvalmistus aloitetaan broilerileikkeiden maustamisella. Yllättävää kyllä, pelkkä suola ja klassinen curryjauheseos riittävät maustamaan broilerit herkullisiksi. Öljyä ei tarvita, sillä paistileikkeiden oma rasva riittää pitämään lihan mehevänä.
Gnoccheja ei tarvitse esikeittää, vaan ne voi ripotella paahtumaan broilerileikkeiden lomaan. Kun broilerien paahtuminen on päässyt vauhtiin, pellille lisätään kasvikset. Uuni hoitaa loput.
Currybroileripelti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
-
Laita paistileikkeet kulhoon ja hiero curry, suola ja pippuri leikkeiden pintaan.
-
Levitä gnocchit ja broilerit leivinpaperilla peitetylle pellille ja siirrä uuniin paistumaan 10 minuutiksi.
-
Siisti sillä aikaa kaalien varret, leikkaa paksuimmat kaalit puoliksi.
-
Ota pelti uunista ja lisää kaalit ja kirsikkatomaatit pellille. Valuta öljyä kasvisten päälle.
-
Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Rouhi valmiin ruuan pinnalle mustapippuria.
Ruusukaalikin voisi olla tässä hyvää.
Ensin 1/2 tl mustapippuria ja johonkin myös 1/4 tl mustapippuria. Yhteensä siis 0,75 tl eli ?.
En jaksanut miettiä, kaipa joku antaa tänne vastauksen.
Ensin puoli tl pippuria leikkeiden pintaan ja lopuksi neljännes tl valmiin annoksen päälle.
Mikähän se klassikkomauste on? Se ainakin iltasanomien otsikossa mainittiin. Mustapippuria on ainakin Java-mustapippuria, varmaan sitä on muutakin. Ja curry, se on ihan oma lukunsa. Intiassa jokatoisella itseään kokiksi nimittävällä on oma currynsä. sehän ei ole yksittäinen mauste, vaan maustesekoitus. Mikähän noista sadoista eri sekoituksista on se klassikko? Meillä on kotona vain kahta sorttia, ne eroavat toisistaan merkittävästi, yhtä paljon kuin esim mustapippuri ja maustepippuri.