Helsingin Sanomat on lisännyt 303 reseptiä.
Linkitetty 243 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Taputtele murekemassa leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan levymäiseksi, niin saat maukkaan ruoan nopeasti valmiiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustoinen peltimureke

Ainekset

1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
korppujauhoja
1
dl
ruokakermaa
1
rkl
ketsuppia
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
mustapippuria myllystä
600
g
naudan paistijauhelihaa
100
g
maukasta juustoraastetta (esimerkiksi Västerbotten)
1
kananmuna
Päälle
50
g
maukasta juustoraastetta
Tarjoiluun
tuoreita yrttejä, paahdettuja pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne pannulla öljytilkassa kypsiksi.

  2. Sekoita korppujauhot, ruokakerma, sipulit, ketsuppi, sinappi, oregano, suola, paprikajauhe ja pippuri.

  3. Yhdistä korppujaho-sipuliseos, jauheliha, juustoraaste ja muna. Taputtele taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (noin 22 cm x 30 cm).

  4. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ripottele päälle juustoraaste. Jatka paistamista 5 minuuttia tai kunnes mureke on mehevän kypsä ja juusto sulanut.

  5. Viimeistele halutessasi yrteillä ja pinjansiemenillä. Tarjoa esimerkiksi lohkoperunoiden tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (5)

tuhansia ruokakuvia ottanut

Sinä rakas valokuvien ottaja.

Kun otat ruokakuvia, niin ole hyvä, äläkä käytä filttereitä kuvissa, vaan anna 

ruoan luonnollisten värien tulla luonnollisena esiin eikä minkään filtterin kautta.

Ota filtteröidyt kuvat itseäsi varten, älä pilaa muiden silmillä syömistä rumilla kuvilla.

Eikö kukaan ole opettanut kuvaajalle/stailaajalle, että ruoalla ei pidä leikkiä eli

roiskia sitä pitkin pöytää.

On paljon miellyttävämäpi katsoa kuvia, jotka ovat siistejä, eikä kuvissa näy

likaisia ruokailuvälineitä, osittain syötyjä annoksia eikä myöskään ruoanmuruja

tai vastaavia "roskia" pöydällä.

Ennen sanottiin että peppu pois pöydältä, siinä voi joku syödä.

Nyt voisi sanoa että roskat ja ruoanjätteet pois pöydältä, siinä voisi joku syödä.

Vierailija

Erittäin hyvä kommentti edelliseltä suht ruokakuvat ! Kiitos

Vanhus

Tuota tehtiin jo 30v sitten, vanha juttu.

Vierailija

Samaa mieltä kuvista! Jos resepti ei satu olemaan täyttä tuubaa, niin sitten kuva annoksesta on sitä varmasti. Tämä resepti on vaihteeksi kelvollinen. Sitä tosin mietin, eikö tuonkin voisi / malttaisi kypsyttää tavallisena murekkeena tai vaikka maukkaina lihapullina. Mutta ihan vaikuttaa kelvolliselta aineksiltaan, kiitos siitä.

TT

Voi hyvää päivää, kaikesta sitä täytyy mielensä pahoittaa. Kuva on mielenkiintoinen ja elämänmakuinen. Eläessä roiskuu, kun rapataan, hieno kuva!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 303 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalainen croque monsieur eli kinkku-juustoleipä on lämpimien kerrosleipien ehdotonta aatelistoa. Tässä versiossa kinkun paikan ottaa graavilohi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 leipää
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-monsieur

Ainekset

8
pientä viipaletta leipää
3
rkl
voisulaa
4
tl
dijoninsinappia
100
g
raastettua, maukasta juustoa (esimerkiksi gruyère)
4
viipaletta
graavi- tai kylmäsavulohta
Valkokastike
2
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
dl
maitoa
dl
kermaa
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
tl
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
paistettuja kananmunia, avokadoa, yrttejä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  2. Tee ensin valkokastike. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää jauhot ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää maito-kermaseos ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Keitä miedohkolla lämmöllä sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu.

  3. Sipaise leiville sulatettua voita molemmille puolille. Levitä leipien toiselle puolelle sinappia, valkokastiketta, raastettua juustoa ja lohiviipaleita. Nosta kaksi leipää vastakkain. Levitä ohut kerros valkokastiketta leipien päälle ja ripottele pinnalle hieman juustoa.

  4. Paista leipiä 10–15 minuuttia uunissa. Tarjoa sellaisenaan tai paistetun munan ja avokadon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2777 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Silakasta tulee ravintolatason herkkua, kun raakakypsennät fileet etikkaisessa vinegretissä ja pyöräytät seuraksi raikkaan piimäkastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silakkafileet ja piimäkastike

Ainekset

400
g
silakkafileitä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
Kastike
dl
piimää
½
ruukku
basilikaa
½
ruukku
lehtipersiljaa
¼
tl
suolaa
1
tl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
4
dl
verso- tai yrttisekoitusta
1
rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
(sitruunaa)

Työvaiheet

  1. Nylje silakkafileet eli poista niistä nahka. Laita fileet vieri viereen laakealle vadille.

  2. Kuori valkosipulit ja hienonna ne kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, etikka ja suola. Kaada marinadi silakkafileille ja kääntele niin että fileet maustuvat tasaisesti. Laita silakat kylmään maustumaan 20 minuutiksi.

  3. Laita piimä, yrtinoksat, suola ja etikka sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.

  4. Valuta silakkafileet marinadista ja nosta tarjoiluvadille. Laita versosekoitusta fileiden päälle ja pirskottele päälle öljyä. Ripottele sormisuolaa ja mustapippuria mausteeksi. Viimeistele ruoka piimäkastikkeella tai tarjoa se erikseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1402 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Juuripersilja muistuttaa ulkomuodoltaa erehdyttävästi piparjuurta, mutta sen maku on omaa luokkaansa. Tämä juures on nimensä veroinen, sillä mausta voi tunnistaa aavistuksen persiljasta tuttua aromia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juuripersiljakeitto

Ainekset

400
g
juuripersiljaa
1 rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
omena (tai päärynä)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5
dl
kasvislientä
2
dl
kaurakermaa
½
sitruunan mehu
noin ½
tl
suolaa
Pinnalle
sitruunan kuorta
hienonnettua persiljaa (tai siemeniä)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele juuripersiljat leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele ruokalusikallinen öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda 10 minuuttia.
  2. Kuori ja paloittele omena, ja lisää se juuripersiljan joukkoon. Jatka paahtamista noin 10 minuuttia.
  3. Kuori ja paloittele sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää kaurakerma, sitruunan mehu, juuripersilja ja omena. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella pehmeäksi.
  4. Hienonna pinnalle persiljaa ja raasta hieman sitruunankuorta

Oikaisu 19.1.2021 klo 13.42: Työvaiheissa mainittiin aiemmin juuriselleri, korjattu juuripersiljaksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Otsikossa puhutaan juuripersiljasta, tekstissä juuriselleristä. Se siitä tulee kun reseptejä kirjoitellaan laiskasti copypeistaamalla, vaihdetaan pari sanaa mutta unohdetaan tarkistaa teksti. Ammattilaisilta voisi odottaa parempaa jälkeä?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2777 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Älä kaada maa-artisokkien keitinvettä menemään, vaan hyödynnä siitä syntyvä makuliemi ohran kypsennyksessä. Voit kruunata annoksen lopuksi voisilmällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokkaohratto

Ainekset

500
g
maa-artisokkia
5
dl
vettä
2
rkl
kasvisliemifondia
1
dl
valkoviiniä
1
banaanisalottisipuli
1
rkl
öljyä
4
dl
ohra-ateriajyviä
1
dl
savujuustomurua
1
dl
kermaa
1
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
½
tl
suolaa
Lisäksi
voita paistamiseen (ja voisilmäksi annokseen)

Työvaiheet

  1. Pese artisokat juuresharjalla ja leikkaa ne noin ½ cm:n viipaleiksi. Kuumenna vesi, kasvisliemifondi ja valkoviini kattilassa kiehuvaksi. Keitä artisokkaviipaleita liemessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Paista sipulia öljyssä, laakeassa, kannellisessa paistokasarissa pari minuuttia. Lisää jyvät. Kaada maa-artisokkien liemi joukkoon ja hauduta keskilämmöllä, pari kertaa kypsennyksen aikana sekoittaen noin 10 minuuttia.

  3. Lisää juustomuru kerman kanssa kasariin. Kuumenna. Hienonna salvia ja sekoita se suolan kanssa ohran joukkoon.

  4. Paista maa-artisokkaviipaleita voissa pannussa noin minuutti. Lisää paistetut viipaleet ohran joukkoon.

Kommentit (0)