Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 150 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Häikäise pikkujouluvieraasi upealla suklaaputouskakulla. Suklaakakun putous saadaan helposti luotua esimerkiksi pikkulusikkaa apuna käyttäen, ja näyttävän koristelun viimeistelyssä voit hyödyntää erilaisia glitterivärejä sekä kaupan suklaakonvehteja. 

Hyydytetty juustokakku on monen suosikkivalinta juhlaan, koska kakun voi ja se kannattaa valmistaa jääkaappiin päivää ennen tarjoamista. Ennen h-hetkeä riittää, kun kakun irrottaa vadille ja viimeistelee haluamallaan tyylillä.

Oheiseen suklaamoussekakkuun ei käytetä lainkaan tuorejuustoa. Sen sijaan täytettä varten keitetään paksu maitokiisseli, joka tekee moussen rakenteesta erittäin pehmeän. Kiisseli jaetaan kahteen osaan suklaa- ja valkosuklaatäytettä varten. Tämän jälkeen seokset annostellaan kerroksittain vuokaan.

Tyylikäs viimeistely syntyy suklaakuorrutuksesta, jota valutetaan varovasti kakun reunoille. Koristeeksi kakun päälle sopivat erilaiset suklaat ja leivontahyllyltä löytyvät kimalteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + 30 min + hyydytys yön yli
Vaikeustaso
Kohtalainen

Överi-ihana suklaaputouskakku

Ainekset

Pohja
150
g
Domino- tai Oreo-keksejä (kaakaotäytteisiä)
50
g
voita
Maitokiisseli
2
dl
hienoa sokeria
6
keltuaista
2
dl
maitoa
Tumma kerros
puolet
maitokiisselistä
150
g
tummaa suklaata
3
liivatelehteä
3
dl
kuohukermaa
Valkoinen kerros
puolet
maitokiisselistä
150
g
valkosuklaata
3
liivatelehteä
3
dl
kuohukermaa
Putous
1
dl
kuohukermaa
125
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Tee ensin maitokiisseli. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita ½ dl sokeria keltuaisiin. Yhdistä loput sokerista (1½ dl) maitoon. Kiehauta maitosokeriseos, ja lisää joukkoon keltuaissokeriseos. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes seos on paksuhkoa kiisseliä. Anna jäähtyä. 
  2. Tee pohja. Murskaa keksit käsin kaulimen avulla pakastepussissa tai monitoimikoneella. Sulata voi tai margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Taputtele keksipohjaseos mieluiten korkeareunaisen ja kapean irtopohjavuoan (halkaisija 18–20 cm) pohjalle. Laita kylmään. 
  3. Tee tumma suklaakerros. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa 6 dl kermaa vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa kattilan päällä. Anna jäähtyä hieman. Lämmitä kattilan pohjalla tilkka maitokiisseliä, purista liivatteet kuiviksi ja anna niiden liueta kuumaan kiisseliin. Lisää joukkoon loput kiisselistä sekä sulatettu suklaa, muista sekoittaa koko ajan. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Yhdistä lopuksi seokseen puolet kermavaahdosta. (Varo, ettei seos ole enää liian kuumaa ja sulata kermavaahtoa.) Kaada tummasuklaaseos keksimurupohjan päälle vuokaan, ja laita vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun teet valkosuklaakerroksen.
  4. Tee valkosuklaakerros samalla tavalla. Kaada valkosuklaaseos tummasuklaapohjan päälle vuokaan ja laita vuoka takaisin kylmään jäähtymään. Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli. 
  5. Irrota kakku vuoasta esimerkiksi terävää veistä apuna käyttäen. 
  6. Tee kuorrutus. Mittaa kuorrutteen kerma kattilaan. Lämmitä, älä kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä.
  7. Anna kuorrutteen jäähtyä, kunnes se on sopivan paksua levitettäväksi. Kaada kuorrute kapeasuiseen pulloon tai pursotinpussiin tai käytä lusikkaa. Levitä kuorrutetta ensin kakun reunalle ja anna valua siitä rennosti yli. Kierrä koko kakku. Levitä loppu kuorrute päälle ja siirrä takaisin kylmään.
  8. Koristele suklaakoristeilla. 

Kommentit (2)

Vierailija

Minkä kokoista irtopohjavuokaa tässä on käytetty?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, tämä kakku oli tehty halkaisijaltaan 18–20-senttiseen, korkeaan irtopohjavuokaan. Lisään tiedon ohjeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.