
Häikäise pikkujouluvieraasi upealla suklaaputouskakulla. Suklaakakun putous saadaan helposti luotua esimerkiksi pikkulusikkaa apuna käyttäen, ja näyttävän koristelun viimeistelyssä voit hyödyntää erilaisia glitterivärejä sekä kaupan suklaakonvehteja.
Hyydytetty juustokakku on monen suosikkivalinta juhlaan, koska kakun voi ja se kannattaa valmistaa jääkaappiin päivää ennen tarjoamista. Ennen h-hetkeä riittää, kun kakun irrottaa vadille ja viimeistelee haluamallaan tyylillä.
Oheiseen suklaamoussekakkuun ei käytetä lainkaan tuorejuustoa. Sen sijaan täytettä varten keitetään paksu maitokiisseli, joka tekee moussen rakenteesta erittäin pehmeän. Kiisseli jaetaan kahteen osaan suklaa- ja valkosuklaatäytettä varten. Tämän jälkeen seokset annostellaan kerroksittain vuokaan.
Tyylikäs viimeistely syntyy suklaakuorrutuksesta, jota valutetaan varovasti kakun reunoille. Koristeeksi kakun päälle sopivat erilaiset suklaat ja leivontahyllyltä löytyvät kimalteet.
Överi-ihana suklaaputouskakku
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin maitokiisseli. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita ½ dl sokeria keltuaisiin. Yhdistä loput sokerista (1½ dl) maitoon. Kiehauta maitosokeriseos, ja lisää joukkoon keltuaissokeriseos. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes seos on paksuhkoa kiisseliä. Anna jäähtyä.
- Tee pohja. Murskaa keksit käsin kaulimen avulla pakastepussissa tai monitoimikoneella. Sulata voi tai margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Taputtele keksipohjaseos mieluiten korkeareunaisen ja kapean irtopohjavuoan (halkaisija 18–20 cm) pohjalle. Laita kylmään.
- Tee tumma suklaakerros. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa 6 dl kermaa vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa kattilan päällä. Anna jäähtyä hieman. Lämmitä kattilan pohjalla tilkka maitokiisseliä, purista liivatteet kuiviksi ja anna niiden liueta kuumaan kiisseliin. Lisää joukkoon loput kiisselistä sekä sulatettu suklaa, muista sekoittaa koko ajan. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Yhdistä lopuksi seokseen puolet kermavaahdosta. (Varo, ettei seos ole enää liian kuumaa ja sulata kermavaahtoa.) Kaada tummasuklaaseos keksimurupohjan päälle vuokaan, ja laita vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun teet valkosuklaakerroksen.
- Tee valkosuklaakerros samalla tavalla. Kaada valkosuklaaseos tummasuklaapohjan päälle vuokaan ja laita vuoka takaisin kylmään jäähtymään. Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli.
- Irrota kakku vuoasta esimerkiksi terävää veistä apuna käyttäen.
- Tee kuorrutus. Mittaa kuorrutteen kerma kattilaan. Lämmitä, älä kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä.
- Anna kuorrutteen jäähtyä, kunnes se on sopivan paksua levitettäväksi. Kaada kuorrute kapeasuiseen pulloon tai pursotinpussiin tai käytä lusikkaa. Levitä kuorrutetta ensin kakun reunalle ja anna valua siitä rennosti yli. Kierrä koko kakku. Levitä loppu kuorrute päälle ja siirrä takaisin kylmään.
- Koristele suklaakoristeilla.
Minkä kokoista irtopohjavuokaa tässä on käytetty?
Kiitos kysymyksestä, tämä kakku oli tehty halkaisijaltaan 18–20-senttiseen, korkeaan irtopohjavuokaan. Lisään tiedon ohjeeseen.