Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tällä perusohjeella saa aikaiseksi vuoallisen tai kokonaisen pellillisen makeaa piirakkaa. Alta löytyy neljä ihanaa täyteideaa.

Vinkki: Jos teet pellillisen piirakkaa, tuplaa sekä taikinapohjan että valitsemasi täytteen ainesmäärät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Makea peruspiirakka

Ainekset

130
g
voita (1½ dl sulatettuna)
2
kananmunaa
dl
sokeria
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sulata voi.

  2. Sekoita munat ja sokeri kulhossa haa­rukkavatkaimella. Lisää jogurtti ja voisula, sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot, leivin­jauhe ja suola toisessa kulhossa. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm). Lisää haluamasi täyte ja paista uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Vinkki: Tee pellillinen piirakkaa tuplaamalla aineiden määrät.

Suklainen päärynäpiirakka

Ainekset

Pohja
1
annos perustaikinaa
100
g
tummaa suklaata
Täyte
3
pientä päärynää
4
rkl
hasselpähkinää rouhittuna
2
rkl
voita
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Aloita täytteestä. Kuori ja halkaise pää­rynät, poista siemenkodat. Leikkaa pääry­nänpuolikkaat viuhkamaisiksi tai viipaloi ne. Rouhi pähkinät veitsellä. Rouhi myös taikinaan tuleva suklaa.

  2. Tee pohja perusohjeen mukaan ja sekoi­ta suklaapalat taikinaan (halutessasi voit ripotella suklaan taikinan päälle). Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm.)

  3. Asettele päärynät taikinan pinnalle. Lisää niiden päälle voinokareita ja ripot­tele hieman sokeria. Ripottele pähkinät piirakalle.

  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.

Vadelma-valkosuklaapiirakka

Ainekset

1
annos perustaikinaa
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
Täyte
100
g
valkosuklaata
1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
5
dl
vadelmia

Työvaiheet

  1. Tee pohja perusohjeen mukaan ja mausta taikina raas­tetulla sitruunankuorella. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).

  2. Rouhi valkosuklaa ja pistaasit veitsellä. Ripottele ne ja vadelmat taikinalle.

  3. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

  4. Koristele esimerkiksi syötävillä kukilla.

Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.

Puolukka-toffeepiirakka

Ainekset

Pohja
1
annos perustaikinaa
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Täyte
1
ps (220 g)
toffeekarkkeja pieninä paloina (Omar)
4
dl
puolukkaa
3
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Tee pohja perusohjeen mukaan ja mausta rosmariinilla. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).

  2. Leikkaa karkit pieniksi paloiksi ja ripottele puolet piirak­kapohjalle. Mausta puolukat sokerilla ja lisää ne pohjalle.

  3. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

  4. Ripottele loput karkit kuuman piirakan päälle. Koristele halutessasi rosmariinilla.

Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.

Luumu-karhunvatukkapiirakka

Ainekset

Pohja
1
annos perustaikinaa
1
tl
jauhettua kardemummaa
Täyte
12–14
tuoretta luumua
3
rkl
voita
½
dl
sokeria
200
g
karhunvatukoita
Muruseos
2
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
sokeria
60
g
voita

Työvaiheet

  1. Aloita täytteestä. Halkaise luumut ja poista kivet. Sulata voi pannussa, lisää sokeri ja luumut. Paista sekoitellen muu­tama minuutti, kunnes luumut hieman pehmenevät.

  2. Tee muruseos nyppimällä jauhot, sokeri ja voi yhteen murumaiseksi seokseksi.

  3. Tee pohja perusohjeen mukaan ja mausta taikina karde­mummalla. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).

  4. Ota luumut pannusta ilman nestettä ja asettele piirakka­pohjalle. Lisää karhunvatukat ja ripottele muruseos päälle.

  5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Koristele valmis piirakka esimerkiksi syötävillä kukilla ja luumujen paistamisesta pannuun jääneellä mehulla.

Vinkki: Jos teet piirakkaa pellillisen, tuplaa täytteen määrät.

Kommentit (2)

Vierailija

Mikä on haarukkavatkain?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, se on toiselta nimeltään puuhaarukka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.