Päältä rapeat ja sisältä ilmavat patongit maistuvat juuston kera.
Gluteenittomat oliivipatongit
Ainekset
Työvaiheet
- Puolita oliivit. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Lisää valkuainen, öljy ja siirappi tai hunaja.
- Yhdistä toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää oliivit joukkoon. Lisää oliivi-jauhoseos nesteeseen ja alusta taikinaa noin 5 minuuttia. Anna sen kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
- Jauhota leivinalusta riisijauhoilla ja kaada taikina jauhojen päälle. Leivo taikina pötköksi ja jaa se 3 osaan. Leivo kukin pötkö noin 20 cm pitkäksi patongiksi. Noste leivät pellille kohoamaan 20 minuutiksi. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Paista patonkeja uunissa 20-30 minuuttia.
Vinkki: Voit korvata riisi- ja durrajauhot esimerkiksi 6 dl:lla gluteenitonta Semper Fin Mix -jauhoa.
Testattu.
Maukasta, rakenne hyvä.
Helppo varioida vaihtamalla oliivit vaikka aurinkokoivattuun tomaattiin.
Soveltuisi varmasti myös focacciaksi.
Tämä on ehdottomasti onnistunein gluteeniton leipä mitä olen tähän asti kokeillut! Tehty nyt jo monta kertaa, yleensä rusinoilla, pähkinöillä tai siemenillä höystettynä. Rypsiöljyn sijaan lorautin hyvää oliiviöljyä, mielestäni sopii tuohon paremmin.