
Herkkua hetkessä! Paista broilerinmaksoja pari minuuttia. Kastike syntyy samassa pannussa parmesaanista, kermasta ja pastan keitinvedestä.
Broilerinmaksat ovat edullisia ja helppokäyttöisiä, mutta niiden valmistus ruoaksi on monelle yhä vierasta. Maksoja myydään kaupassa pakastettuna, joten ennen ruoanlaittoa ne saavat sulaa huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Tämän jälkeen ne kannattaa irrotella toisistaan ja valuttaa lautasella huolellisesti talouspaperin päällä.
Koska broilerinmaksat ovat kooltaan pieniä, niiden paistamiseen riittää kuumalla pannulla noin minuutti pari molemmin puolin.
Tämän yksinkertaisen pastan reseptillä pääsee hyvin broilerinmaksojen makuun. Helppo pasta saa makunsa cacio e pepen tapaan pannulla sellaisenaan paahdetuista rouhituista pippureista. Täyteläinen kastike syntyy puolestaan pastan keitinvedestä ja kermasta.
Pippurinen broilerinmaksapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Anna pakastettujen maksojen sulaa huoneenlämmössä noin tunti, irrottele ne toisistaan ja valuta talouspaperilla.
-
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä). Raasta parmesaani.
-
Rouhi pippurit morttelissa ja paahda kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti. Kaada pippurit pois pannusta.
-
Lisää voi ja timjaminoksat pannuun, ja paista broilerinmaksoja noin 1–2 minuuttia molemmin puolin. Mausta maksat suolalla kypsennyksen loppuvaiheessa. Tarkista leikkaamalla yksi maksa kahteen osaan, että se on mehevän kypsä sisältäkin. Siirrä maksat pois pannusta.
-
Valuta kypsä pasta ja ota talteen 1½ dl keitinvettä. Laita pasta takaisin kattilaan.
-
Kaada talteen otettu pastan keitinvesi ja kerma pannuun ja kiehauta. Sekoita kastike, maksat, pippurit ja parmesaani pastan joukkoon. Tarjoa heti.
Reseptiä on editoitu 9.12. lisäämällä maksojen paistoaikaa ja kehottamalla tarkistamaan maksojen kypsyys.
Ai, kana (siis k a n a !) jätetään medium(!) kypsyysasteelle? ok....
Kiitos huomiostasi, moni suosii maksojen (myös broilerinmaksojen) valmistuksessa medium-lopputulosta, mutta korjasimme reseptiä nyt niin, että broilerinmaksat suositellaan kypsennettäväksi läpikypsiksi.