
”Hummus on yksi suosikkiruuistani. Jos haluat siitä sileän ja kuohkean, lisää vettä sekoitusvaiheessa.” kertoo Richard McCormick Me Naiset -lehdessä.
Hummus
Ainekset
Työvaiheet
1. Silppua valkosipuli ja kuullota sitä kevyesti pannulla öljyssä. Varo, ettei valkosipuli pala.
2. Yhdistä tahini ja sitruunasta puristettu mehu monitoimikoneessa ja sekoita tasaiseksi. Kaavi massa lastalla kulhon reunoista ja jatka sekoittamista noin minuutti.
3. Lisää vesi, jolloin tahinista tulee valkoista ja kuohkeaa.
4. Lisää paistettu valkosipuli, juustokumina, chilijauhe, oliiviöljy ja suola. Sekoita 30 sekuntia.
5. Valuta kaikki neste kikherneistä ja huuhtele herneet kylmällä vedellä. Lisää noin puolet herneistä. Sekoita tasaiseksi, kaavi massa lastalla kulhon reunoista. Laita loput kikherneet ja sekoita vielä minuutti. Jos hummuksen rakenne on liian paksua, voit lisätä hummukseen koneen käydessä hieman kylmää vettä.
6. Tarjoa hummus lautaselta. Koristele halutessasi oliiviöljyllä ja ripauksella paprikajauhetta.
Hmm, kuinka paljon kikherneitä reseptiin tulee? Se taisi jäädä pois aineksista! Vai onko vika minun silmissäni?
Nyt ne on lisätty ohjeeseen!