Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Trendikkäät, kasviksilla ja paneroidulla kalalla täytetyt bajatacot tarjoavat yhdellä puraisulla rouskuvia, kirpeitä, tulisia ja lempeän mehukkaita makuja.

Friteeratulla kalalla täytettyjen bajatacojen idea on lähtöisin Meksikosta, mutta valloittanut sittemmin taconystävien sydämen ympäri maailmaa. Eikä ihme. Rapeaksi uppopaistettu kala maistuu herkulliselta maissitortillan sisällä, pikantin tuoresalsan ja kasvisten saattelemana.

Tällä ohjeella pääset hyvin trendiherkun makuun. Pääosassa on kala, joka voi olla yhtä hyvin niin turskaa kuin kuhaakin. Fileepalat pyöräytetään ensin maissitärkkelyksessä, minkä jälkeen ne kastetaan frittitaikinaan. Tämän jälkeen ne ovat valmiita uppopaistettaviksi.

Friteeraamiseen sopii esimerkiksi valurautapata, joka pitää kypsennyslämpötilan tasaisena. Kuten aina uppopaistettaessa, kannen on hyvä olla käden ulottuvilla öljyn ylikuumenemisen varalta.

Tacot kannattaa täyttää ja nauttia pian kalojen paistamisen jälkeen, jolloin kalat ovat pinnalta rapeita ja sisältä meheviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bajatacot

Ainekset

Punakaalisalaatti
150
g
punakaalia
1
ruukku
korianteria
2
limettiä
¼
tl
suolaa
Chipotlemajoneesi
2
dl
majoneesia
2–3
rkl
chipotlekastiketta
Kasvikset
1
pihvitomaatti
1
pieni punasipuli
1–2
vihreää jalapenoa
Paneroitu kala
400
g
turska- tai kuhafileetä
¾
tl
suolaa
1
dl
maissitärkkelystä
Frittitaikina
dl
vehnäjauhoja
dl
maissitärkkelystä
½
tl
leivinjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
suolaa
dl
olutta
1
kananmuna
Lisäksi
1
l
rypsiöljyä
8
pientä maissitortillaa
limettilohkoja ja korianteria

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Hienonna korianteri varsineen, säästä puolet tacojen viimeistelyyn. Purista limeteistä mehu ja sekoita punakaalisalaatin aineet keskenään.

  2. Yhdistä majoneesi ja chipotlekastike.

  3. Paloittele kasvikset: kuutioi tomaatti, suikaloi punasipuli ja viipaloi jalapenot.

  4. Kuivaa kalat ja paloittele suupaloiksi. Mausta suolalla. Levitä maissitärkkelys lautaselle ja pyöräytä kalapalat siinä.

  5. Sekoita frittitaikinan kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa olut ja kananmuna. Lisää olutseos jauhoseokseen voimakkaasti vatkaten.

  6. Kuumenna öljy 185-asteiseksi. Voit testata öljyn lämpötilaa leipäpalalla. Kun leipä paistuu pinnalla poreillen, öljy on riittävän kuumaa. Kasta kalapalat taikinaan ja laske varovasti öljyyn. Paista 4–5 palaa kerrallaan pari minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta kypsät kalat reikäkauhalla talouspaperille. Ota öljy liedeltä jäähtymään.

  7. Kuumenna paistinpannu, lämmitä tortillat kuivassa pannussa nopeasti ja pidä lämpimänä pyyhkeen alla.

  8. Levitä tortilloille majoneesia, kaalisalaattia, kalaa, tomaattia ja sipulia. Purista limetin mehua päälle, viimeistele jalapenolla ja korianterilla.

Vinkki! Tee chipotlekastike soseuttamalla tomaattikastikkeeseen säilöttyjä chipotleja (chipotles en adobo). Niitä myydään marketeissa ja meksikolaisiin elintarvikkei- siin erikoistuneissa liikkeissä.

Kommentit (2)

Vierailija

Nuo ovat kyllä tortilloja eikä tacoja

Vierailija

Nuo leivät ovat tortilloja itse annos on taco.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.