Trendikkäät, kasviksilla ja paneroidulla kalalla täytetyt bajatacot tarjoavat yhdellä puraisulla rouskuvia, kirpeitä, tulisia ja lempeän mehukkaita makuja.
Friteeratulla kalalla täytettyjen bajatacojen idea on lähtöisin Meksikosta, mutta valloittanut sittemmin taconystävien sydämen ympäri maailmaa. Eikä ihme. Rapeaksi uppopaistettu kala maistuu herkulliselta maissitortillan sisällä, pikantin tuoresalsan ja kasvisten saattelemana.
Tällä ohjeella pääset hyvin trendiherkun makuun. Pääosassa on kala, joka voi olla yhtä hyvin niin turskaa kuin kuhaakin. Fileepalat pyöräytetään ensin maissitärkkelyksessä, minkä jälkeen ne kastetaan frittitaikinaan. Tämän jälkeen ne ovat valmiita uppopaistettaviksi.
Friteeraamiseen sopii esimerkiksi valurautapata, joka pitää kypsennyslämpötilan tasaisena. Kuten aina uppopaistettaessa, kannen on hyvä olla käden ulottuvilla öljyn ylikuumenemisen varalta.
Tacot kannattaa täyttää ja nauttia pian kalojen paistamisen jälkeen, jolloin kalat ovat pinnalta rapeita ja sisältä meheviä.
Bajatacot
Ainekset
Työvaiheet
-
Suikaloi kaali. Hienonna korianteri varsineen, säästä puolet tacojen viimeistelyyn. Purista limeteistä mehu ja sekoita punakaalisalaatin aineet keskenään.
-
Yhdistä majoneesi ja chipotlekastike.
-
Paloittele kasvikset: kuutioi tomaatti, suikaloi punasipuli ja viipaloi jalapenot.
-
Kuivaa kalat ja paloittele suupaloiksi. Mausta suolalla. Levitä maissitärkkelys lautaselle ja pyöräytä kalapalat siinä.
-
Sekoita frittitaikinan kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa olut ja kananmuna. Lisää olutseos jauhoseokseen voimakkaasti vatkaten.
-
Kuumenna öljy 185-asteiseksi. Voit testata öljyn lämpötilaa leipäpalalla. Kun leipä paistuu pinnalla poreillen, öljy on riittävän kuumaa. Kasta kalapalat taikinaan ja laske varovasti öljyyn. Paista 4–5 palaa kerrallaan pari minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta kypsät kalat reikäkauhalla talouspaperille. Ota öljy liedeltä jäähtymään.
-
Kuumenna paistinpannu, lämmitä tortillat kuivassa pannussa nopeasti ja pidä lämpimänä pyyhkeen alla.
-
Levitä tortilloille majoneesia, kaalisalaattia, kalaa, tomaattia ja sipulia. Purista limetin mehua päälle, viimeistele jalapenolla ja korianterilla.
Vinkki! Tee chipotlekastike soseuttamalla tomaattikastikkeeseen säilöttyjä chipotleja (chipotles en adobo). Niitä myydään marketeissa ja meksikolaisiin elintarvikkei- siin erikoistuneissa liikkeissä.
Nuo ovat kyllä tortilloja eikä tacoja
Nuo leivät ovat tortilloja itse annos on taco.