
Tämä ihanan mausteinen punajuurikeitto saa pehmeyttä kookosmaidosta. Älä unohda limettitilkkaa!
Punajuuria saa kaupasta edullisesti, mutta mitä hyvää ja helppoa niistä voisi valmistaa? Ainakin sosekeittoa.
Soppaa varten juurekset kuoritaan ja pilkotaan ronskeiksi paloiksi. Kädet voi halutessaan suojata käsineillä, niin ne eivät värjäydy. Mukaan kattilaan sopivat niin sipuli, valkosipuli kuin tuore inkiväärikin, joka antaa sopivasti ytyä punajuuren miedon makeaan makuun.
Kun ainesten antaa porista miedolla lämmöllä kannen alla, niiden kypsymistä ei tarvitse juuri edes vahtia. Aikaa kuluu punajuuripalojen koosta riippuen noin puoli tuntia.
Kun maun pyöristää kookosmaidolla, keitto on vegaaninen.
Punajuuri-inkivääri-kookoskeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita punajuuret kokonaisina kattilaan, kaada päälle vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 30 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja pilko punajuuret.
-
Kuori ja hienonna sipulit, kuori ja raasta inkivääri.
-
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi, lisää inkivääri ja mausteet ja paista vielä hetki. Lisää punajuuret, vesi ja kookosmaito ja kiehauta. Soseuta keitto, mausta suolalla ja limen mehulla. Viimeistele korianterilla ja kookoshiutaleilla.
Ruokalan viimeisellä rivillä todetaan:
"Maun voi pyöristää kookosmaidolla, jolloin keitosta saa vegaanisen."
Omituista logiikkaa. Miten vegaaninen keitto muuttuu vegaaniseksi lisäämällä kookosmaitoa? Epäterveellisemmäksi se ainakin muuttuu, sillä jopa kevyt kookosmaidossa on 7,7 % tyydyttynyttä rasvaa.
Aivan, mutta puhuttaessa kookoksesta niin noissa kookoshiutaleissa on sataa grammaa kohden peräti 57 grammaa tyydyttyneitä rasvahappoja eli juuri niitä mitä suositellaan erityisesti välttämään ja esimerkiksi lopettamaan eläinperäisen rasvan eli voin käyttö.
IS;n sivuilla tätä soppaa mainostetaan "itsestään valmistuvaksi". Toki esivalmisteluna pitää kuoria ja pilkkoa raaka-aineita kattilaan, kuullottaa sipuleita ym. puuhastelua. Sekä todennäköisesti myös keittämisen aikana sekoitella., ettei pala pohjaan Mutta mikäpä siinä; tuleehan samaisen julkaisun mielestä viikon ruoat tehdyksi valmistamalla 5 eri sapuskaa...
1. Kuva ei vastaa valmistusohjetta koska siinä on (ilmeisesti) kookosmaito juova, vaikka ohjeessa kookosmaito sekoitetaan muihin aineksiin
2. Kookosmaidossa taitaa olla vielä enemmän tyydyttyneitä rasvoja kuin kuohukermassa - olisikohan siis "ei-vegaaninen" keitto sittenkin terveellisempi?
"Kuva ei vastaa valmistusohjetta"
Hih, sehän on sellainen "tarjoiluehdotus" jolla mikroateriat yritetään stailata tuotepakkauksen kuvaan syötävän näköiseksi. Tai kuten arkkitehtien tekemät "havainnekuvat".
Että ihmiset voivat olla niin negatiivisia. Soppa on varmasti hyvää ja jokainen voi muunnella omalla tavallaan. Artikkeli on ruokaohje, joten jättäkää ”nokkeluutenne” jonnekin muualle!
Kenenkään ei tarvitsisi kirjoitella nokkeluuksia, jos reseptissä tai kuvassa ei olisi epäjohdonmukaisuuksia.
Keitto oli onnistunut hyvin, mutta liian juokseva, eli turhan paljon vettä, olisi riittänyt 0,5L vettä ja lopuksi tarvittaessa lisätä.
Maku oli hyvä.
Onko todella 40g inkivääriä?
Aivan mahtavan makuinen keitto. Tulen tekemään tätä jatkossakin.
Aivan liian paljon vettä ohjeessa. Kolme desiä maksimissaan suosittelen. Tällä ohjeella tuntui kun ois syöny punertavaa kasvislientä.
Tuli hyvän makuinen mutta ohut liemi. Suurustin maissijauhosuurusteella.