
Lämmittävässä keitossa on proteiinia kanan lisäksi myös pavuissa. Voimavihannes lehtikaali keventää soppaa.
Toscanalainen kana-valkopapukeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia, suolaa ja mustapippuria 5 minuuttia. Lisää valkosipulijauhe ja jatka vielä minuutin ajan. Lisää broilerin suikaleet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta lisää suolalla ja pippurilla.
-
Sekoita tomaattipyree joukkoon. Lisää tomaattimurska ja puoli tölkillistä vettä, kanaliemi sekä kuivatut yrtit. Valuta ja huuhtele pavut joukkoon.
-
Keitä kannen alla 15 minuuttia. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Lisää keittoon lopuksi lehtikaali ja keitä vielä muutama minuutti. Raasta keittoannosten päälle parmesaania ja ripottele chiliä.
Miksi kukaan haluaisi käyttää valkosipulijaihetta ruoanlaitossa? Tästäkin tulee 100-kertaa parempaa tuoreella valkosipulilla.