
Thaimaalaiset kookosletut sopivat niin brunssille kuin jälkiruoaksi. Lastaa päälle karamellisoitua banaania ja suolapähkinöitä, ja nauti!
Milloin viimeksi paistoit lettuja? Hirmu helppo herkku kannattaa palauttaa mieleen, kun mietit erityistä tarjottavaa loma-aamuun tai viikonloppuun.
Tällä kertaa lettutaikina valmistetaan thaityyliin kookosmaitoon. Koska kookosmaito sisältää melko paljon rasvaa, taikinaan ei tarvitse lisätä sitä enää erikseen. Paistamiseen voi halutessaan käyttää kookosöljyä tai tavallista voita.
Kookoksen lempeään makuun sopii täydellisesti banaani. Lettujen seuraksi kannattaa kokeilla karamellisoituja banaaneja, jotka valmistuvat nopeasti samalla pannulla kuin letut on paistanut.
Pieni suolaripaus on tarpeen makeiden lettujen seuraksi. Tällä kertaa se lisätään annokseen suolapähkinöiden muodossa.
Juomasuositus: Saat mielenkiintoisen yhdistelmän, kun avaat banaanilettujen kanssa Cossar t Gordon 5 Year Old Sercial Madeiran, 14,29 e. Madeiran paahteisuus ja mineraalisuus toimivat erityisen upeasti karamellisoitujen banaanien kanssa. Tälle jälkiruoalle ihana juoma on myös mausteinen tee. Clipper Indian Chai -luomuteessä maistuvat muun muassa kaneli, neilikka ja appelsiininkuori.
Thaimaalaiset kookosletut
Ainekset
Työvaiheet
-
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kookosmaito ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää loput taikinan ainekset.
-
Paista taikinasta voissa tai kookosöljyssä ohuita lettuja.
-
Tarjoa letut karamellisoitujen banaanien (ohje alla) ja suolapähkinöiden kanssa.
Karamellisoidut banaanit
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja viipaloi banaanit.
-
Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää banaanit, sokeri, kaneli ja suola. Paista muutama minuutti, kunnes banaanit ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.
Onko kuvassa olevat vihreävartiset pallukka päässä olevat unikonkukintoja?
Jos on, niin kuva johdattelee huumeiden käyttöön.
Ei todellakaan johdattele.
Ihania lettusia muuten. Nam.
Todella herkullisia!