Emilia Soppa365 on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Kondensoidusta kookosmaidosta valmistettu vegaaninen jätski on koukuttavan hyvää. Viisi minuuttia ja jäätelö on valmista pakastettavaksi. Tämä versio maustetaan kahvilla ja ripauksella suolaa.

Pikakahvijauheen sijaan voit maustaa jäätelömassan lakritsijauheella, matchalla tai vaikka earl grey -teellä ja sitruunankuoriraasteella. Suolaripaus tasapainottaa makean jäätelön maun.

Jätskin runsaan sokeripitoisuuden vuoksi sen jäätyminen vie ainakin 6 tuntia. Voit nopeuttaa jäätymistä pakastamalla jäätelömassan ohuessa metallisessa vuoassa. Parasta on kuitenkin tehdä jätski hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen. Kondensoidun maidon ansiosta rakenne on pehmeää, vaikka jäätelö viettäisikin pakastimessa useita päiviä. Peitä pakastettava jäätelömassa huolellisesti kelmulla, jotta se ei imaise muita makuja pakastimesta.

Jos haluat jäätelöstä vähemmän makeaa, voit käyttää soijavispiä hieman enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
5 min + 6 t pakastuminen
Vaikeustaso
Helppo

Helppo vegaaninen jäätelö

Ainekset

1
tlk (250 ml)
vaahtoutuvaa soijakermaa
1½–2
tl
pikakahvijauhetta
¼
tl
suolaa
1
prk (320 g)
kondensoitua kookosmaitoa (esim. Spice Up)

Työvaiheet

  1. Vatkaa soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pikakahvijauhe ja vatkaa, kunnes kahvi on liuennut soijakermaan.
  2. Lisää suurin osa kondensoidusta kookosmaidosta ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi.
  3. Kaada seos laakeaan, noin litran vetoiseen vuokaan. Valuta päälle loppu kondensoitu kookosmaito viiruiksi. Viimeistele ripauksella pikakahvijauhetta.
  4. Pakasta jätskiä peitettynä vähintään 6 tuntia.

Vinkki! Viilennä myös kookosmaitopurkki jääkaapissa ennen valmistusta, niin massa vaahtoutuu kuohkeammaksi ja jäätyy nopeammin.

Kommentit (7)

Vierailija

Sokeripitoisuus ?

Vierailija

Hirvittävä kaloripommi ja kalliiksi tulee. Laktoositon maustamaton jäätelö on halpa,  käytännöllinen ja vähäkalorinen ratkaisu. Saa kaupasta pakastettuna !

arpiaiska

Hups, kun tulee makeaa tällä ohjeella!!!Tein itse just soijavispistä ja kondensensoidusta kookosmaidosta ,mutta laitoin 2 purkkia soijavispiä ja lirauksen glukoosi siirappia . Ajattelin seuraavaan satsiin laittaa kolme purkkia vispiä koska oli vieläkin aika makeaa. En toki tiedä miten koostumus kärsii, mutta kahdella vispillä oli oiva koostumus!!

Vierailija

Ystävät, eihän tämä laihdutusruoka ole vaan herkku!  Viis kaloreista kunhan ei koko annosta syö kerralla.

Kukkuluuruu

No 2, mistä saa maustamatonta jäätelöä? Se varmaan maistuu pelkälle pakastetulle maidolle...

Fleksi

Vegaaninen ei aina ole synonyymi terveelliselle, joten nautitaan herkut herkkuina - kohtuudella. Peace! ;)

Vierailija

Ikivanha ketju, mutta KUKA on puhunut sanallakaan terveellisyydestä? Ei jäätelö ole erityisen terveellistä eikä sen sellaista edes tarvitse olla, pahinkin fitnesshihhuli voi mainiosti joskus nauttia elämästä. Eikä hei välttämättä tartte edes koko lootaa syödä kerralla. Ja toisekseen, laktoositon jäätelö voi tosiaan olla halpaa mutta kun se maitopohjaisuus ei oikein taida passata yhteen tämän vegaanisuuden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu marjasalaatti

Ainekset

2
omenaa
1
l
marjoja pakasteesta (esim. vadelmia, mustikoita, karviaisia)
Liemi
½
l
makeuttamatonta omenamehua
½
dl
ruokosokerisiirappia
2
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Pese, lohko ja viipaloi omenat. Ota marjat pakasteesta. Laita omenat ja marjat kulhoon.
  2. Kuumenna liemen ainekset kattilassa. Lisää höyryävä liemi omenoiden ja marjojen joukkoon. Salaatin voi tehdä edellisenä päivänä.
  3. Tarjoa marjasalaatti pistaasikeksien tai korppujen kanssa.

Vinkki! Marjasalaatin kaveriksi voi vaahdottaa kuohukermaa ja jos haluaa, kerman voi notkistaa mehevällä mascarponella.