Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 202 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealaiset salaattinyytit syödään rennosti käsin. Nyyttien täytteenä on riisiä, viipaloitua pihviä, kimchiä sekä kevätsipulikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Pihvi-ssämit

Ainekset

1
(300 g)
entrecote-pihvi
2
dl
omenatäysmehua
½
dl
soijakastiketta
2
tl
paahdettua seesamiöljyä
4
valkosipulinkynttä
Kevätsipulikastike
½
ps (à 100 g)
kevätsipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
soijakastiketta
¼
tl
omenaviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
pientä sydänsalaattia
n. 6
dl
keitettyä puuroriisiä
1
prk (250 g)
kimchiä

Työvaiheet

  1. Laita pihvi, omenamehu, soija ja öljy pakastuspussiin. Murskaa valkosipulit joukkoon. Puristele pihviä marinadissa ja sulje pussi. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

  2. Ota pihvi marinadista huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistamista. Tarkoituksena on, että liha temperoituu kunnolla ennen paistamista. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna valkosipuli. Sekoita ne öljyn, soijan, etikan ja suolan kanssa.

  3. Paista pihviä kuumassa pannussa 3 minuuttia/puoli. Anna pihvin levätä 10 minuuttia ennen viipalointia.

  4. Kokoa salaatinlehdille keitettyä riisiä, viipaloitua pihviä, kimchiä ja kevätsipulikastiketta. Syö ssämit käsin.

Kommentit (5)

Vierailija

Hyvin oudot määreet reseptissä. Erityisesti tuossa kevätsipulikastikkeessa. Myös puuroa tuntuu olevan aika runsaasti kun reseptissä valmistetaan vain yksi pihvi. Lisäksi käsittääkseni vain suklaata temperoidaan.

MillaMon

Tämä kuulostaa tosi herkulliselta aterialta. Minustakin lihaa on melko vähän neljälle, samoin myös kastiketta. Kimchiä tähän tosin tulee myös ja sehän on kosteaa. Riisin määrä on varmaan sopiva neljälle. Aion laittaa tätä huomenna mutta lihaa tulee kahdelle hengelle tuon yhden pihvin verran ja kastiketta teen kaksinkertaisen määrän. Jos sitä jää yli sen voi käyttää vaikka salaattiin. Lihaakin temperoidaan mutta siihen ei tarvita mitään konsteja vaan lihaa pidetään huoneenlämmössä jotta se tulee huoneenlämpimäksi ennen paistamista. Siitä onko tämä oikeastaan tarpeellista on nykyään eriäviäkin mielipiteitä mutta omasta mielestäni lihasta tulee maukkaampaa temperoituna.

Vierailija

Pihvin marinadi on tyypillinen korealainen Bulgogi-marinadi. Samalla voidaan marinoida myös possua ja broileria. Korealaisena voisin antaa vinkin puuroriisin keittämisestä. Puuroriisiä kannattaa huuhdella hyvin monta krt ja sitten huuhdeltua riisiä voi liottaa vedessä väht. tunnin, koska Suomessa myytävä riisi on todellakin kuivaa. Sitten kattilaan riisiä:vettä=1:1. Kun vesi alkaa kiehua, ota kansi pois ja pane liesi keskeiselle lämmölle. Odotetaan hetki ja kun vesi ei enää kiehu, kansi takaisin. Muutaman minuutin jälkeen kun vesi on imeytynyt riisiin, lämpö minimiin. Koko prosessi kestää alle 20min. toki riippuen riisin ja veden määrästä ja liedestä. Kun riisi on kypsä, sekoita riisiä ylösalaisin kattilassa. Tämä estää keitetyn riisin yhteen mössöön paakkuuntumisesta. Näin keitän riisiä korealaisittain puuroriiisistä enkä joutunut syömään puuroa.

Vierailija

Kiitos riisinkeitto-ohjeesta! Itse olen päätynyt lähes samaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Kunnollista riisinkeitto-ohjetta on suomalaisilta kokkaussivuilta lähes mahdoton löytää. Näin ja tällä riisi-vesi suhteella keitän riisin riisinkeittimessä ja hyvää tulee.

Vierailija

Omenamehu epäilyttää. Tiettyjen hedelmien kuten aasialaisen päärynän, kiivin ja ananaksen tiedetään sisältävän liihaa mureuttavia entsyymejä. En ole kuullut, että omenamehu toimisi samoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vuohenjuuston täyteläisyys, tomaattien raikkaus ja oliivien suolaisuus pelaavat uunimunakkaassa hyvin yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

8
munaa
2
dl
ruokakermaa
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä
Päälle
1
rs (70 g)
pinaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lorauta joukkoon kerma ja siivilöi perunajauhot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pyyhi uunivuoan (40 x 30 cm) pohja ja reunat öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan.
  4. Kypsennä munakasta uunin alatasolla 15 minuuttia.
  5. Kuorruta jäähtynyt munakas pinaatilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta oliiviöljyä.

Vinkki! Vuohenjuuston voi vaihtaa mozzarellaan.