Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 202 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealaiset salaattinyytit syödään rennosti käsin. Nyyttien täytteenä on riisiä, viipaloitua pihviä, kimchiä sekä kevätsipulikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Pihvi-ssämit

Ainekset

1
(300 g)
entrecote-pihvi
2
dl
omenatäysmehua
½
dl
soijakastiketta
2
tl
paahdettua seesamiöljyä
4
valkosipulinkynttä
Kevätsipulikastike
½
ps (à 100 g)
kevätsipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
soijakastiketta
¼
tl
omenaviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
pientä sydänsalaattia
n. 6
dl
keitettyä puuroriisiä
1
prk (250 g)
kimchiä

Työvaiheet

  1. Laita pihvi, omenamehu, soija ja öljy pakastuspussiin. Murskaa valkosipulit joukkoon. Puristele pihviä marinadissa ja sulje pussi. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

  2. Ota pihvi marinadista huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistamista. Tarkoituksena on, että liha temperoituu kunnolla ennen paistamista. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna valkosipuli. Sekoita ne öljyn, soijan, etikan ja suolan kanssa.

  3. Paista pihviä kuumassa pannussa 3 minuuttia/puoli. Anna pihvin levätä 10 minuuttia ennen viipalointia.

  4. Kokoa salaatinlehdille keitettyä riisiä, viipaloitua pihviä, kimchiä ja kevätsipulikastiketta. Syö ssämit käsin.

Kommentit (5)

Vierailija

Hyvin oudot määreet reseptissä. Erityisesti tuossa kevätsipulikastikkeessa. Myös puuroa tuntuu olevan aika runsaasti kun reseptissä valmistetaan vain yksi pihvi. Lisäksi käsittääkseni vain suklaata temperoidaan.

MillaMon

Tämä kuulostaa tosi herkulliselta aterialta. Minustakin lihaa on melko vähän neljälle, samoin myös kastiketta. Kimchiä tähän tosin tulee myös ja sehän on kosteaa. Riisin määrä on varmaan sopiva neljälle. Aion laittaa tätä huomenna mutta lihaa tulee kahdelle hengelle tuon yhden pihvin verran ja kastiketta teen kaksinkertaisen määrän. Jos sitä jää yli sen voi käyttää vaikka salaattiin. Lihaakin temperoidaan mutta siihen ei tarvita mitään konsteja vaan lihaa pidetään huoneenlämmössä jotta se tulee huoneenlämpimäksi ennen paistamista. Siitä onko tämä oikeastaan tarpeellista on nykyään eriäviäkin mielipiteitä mutta omasta mielestäni lihasta tulee maukkaampaa temperoituna.

Vierailija

Pihvin marinadi on tyypillinen korealainen Bulgogi-marinadi. Samalla voidaan marinoida myös possua ja broileria. Korealaisena voisin antaa vinkin puuroriisin keittämisestä. Puuroriisiä kannattaa huuhdella hyvin monta krt ja sitten huuhdeltua riisiä voi liottaa vedessä väht. tunnin, koska Suomessa myytävä riisi on todellakin kuivaa. Sitten kattilaan riisiä:vettä=1:1. Kun vesi alkaa kiehua, ota kansi pois ja pane liesi keskeiselle lämmölle. Odotetaan hetki ja kun vesi ei enää kiehu, kansi takaisin. Muutaman minuutin jälkeen kun vesi on imeytynyt riisiin, lämpö minimiin. Koko prosessi kestää alle 20min. toki riippuen riisin ja veden määrästä ja liedestä. Kun riisi on kypsä, sekoita riisiä ylösalaisin kattilassa. Tämä estää keitetyn riisin yhteen mössöön paakkuuntumisesta. Näin keitän riisiä korealaisittain puuroriiisistä enkä joutunut syömään puuroa.

Vierailija

Kiitos riisinkeitto-ohjeesta! Itse olen päätynyt lähes samaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Kunnollista riisinkeitto-ohjetta on suomalaisilta kokkaussivuilta lähes mahdoton löytää. Näin ja tällä riisi-vesi suhteella keitän riisin riisinkeittimessä ja hyvää tulee.

Vierailija

Omenamehu epäilyttää. Tiettyjen hedelmien kuten aasialaisen päärynän, kiivin ja ananaksen tiedetään sisältävän liihaa mureuttavia entsyymejä. En ole kuullut, että omenamehu toimisi samoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Carbonaran inspiroima ruusukaalipasta on syysiltojen lohturuokaa parhaimmillaan. Kokojyväsinappi antaa pastalle hauskan lisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-pekonipasta

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
pekonia
2
kananmunaa
2
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa
LISÄKSI
400
g
nauhapastaa
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat. Poista tarvittaessa huonokuntoiset lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi kiekoiksi.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä pekonit pannulta sivuun odottamaan.

  5. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pekonit. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja joukkoon.

  6. Kun pasta on sopivan kypsää, kauhaise keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä. Kaada pasta ja ruusukaaliseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.