Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Jukka Salminen ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ohuen ohuet rosmariiniperunaviipaleet sopivat pizzan täytteeksi ällistyttävän hyvin. Italiassa suosittu perunapizza ei kaipaa pohjan päälle kastiketta, vaan mozzarellajuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pyöreää pizzaa
Valmistusaika
1 t 15 min + taikinan kohottaminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Salviapesto-perunapizza

Ainekset

Pizzataikina
dl
kädenlämpöistä vettä
1
tl
kuivahiivaa
1
rkl
hienoa merisuolaa
9
dl
tipo 00 -jauhoja
Salviapesto
1
ruukku
salviaa
1
ruukku
persiljaa
1
valkosipulinkynsi
½
sitruuna
25
g
pecorinojuustoa
2
rkl
pinjansiemeniä tai saksanpähkinöitä
½
dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
Rosmariiniperunat
4
keskikokoista, kiinteää perunaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua rosmariinia
1/3
tl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
1
dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
2
(á 125 g)
mozzarellapalloa
25
g
pecorinojuustoa
1
ruukku salviaa

Työvaiheet

  1. Sekoita veteen hiiva ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa noin 3 minuuttia. Peitä taikina kostealla liinalla ja anna levätä 10 minuuttia.

  2. Jatka taikinan vaivaamista 10 minuuttia, kunnes se irtoaa helposti kulhon reunoista. Muovaa taikinasta pallo ja peitä kulho tuorekelmulla tai kostealla liinalla. Anna levätä noin 3 tuntia huoneenlämmössä.

  3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan (240 g per taikinapallo). Pyöritä taikina palloiksi ja anna niiden kohota vielä tuorekelmulla peitetyssä kulhossa 1 tunti.

  4. Revi yrtit tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja paloittele valkosipuli. Purista sitruunasta mehu ja raasta pecorino, noin 1 dl. Sekoita kaikki aineet pestomaisen rouheaksi. Voit myös valmistaa peston isossa morttelissa.

  5. Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen. Aseta pizzakivi tai väärinpäin käännetty uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä se noin tunti ennen paistoa.

  6. Tee rosmariiniperunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Paista perunoita pannussa keskilämmöllä öljyssä rosmariinin ja suolan kanssa noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmenneet.

  7. Nosta taikinapallot jauhotetulle pizzalapiolle. Voit muotoilla ja täyttää pizzat myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä. Painele taikinassa olevaa ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohjat pyöreiksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzoihin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoja pizzan alla, ettei pohja tartu kiinni.

  8. Paista pizzat paistinpannussa yksi kerrallaan. Levitä pizzapohja paistinpannuun ja paista sitä liedellä kovalla lämmöllä noin 1–2 minuuttia samalla, kun täytät pizzan. Sivele pohjille ensin oliiviöljyä. Revi päälle mozzarellaa ja lado pinnalle rosmariiniperunoita. Lusikoi salviapesto perunoiden päälle.

  9. Kurkkaa pohjaa aina välillä lastan avulla ja jatka paistamista, kunnes se alkaa saada väriä. Nosta pizza pannusta uunipellille, joka on lämmitetty uunin yläosassa grillivastuksen alla. Paista pizzaa uunissa vielä 2–3 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskistua.

  10. Viimeistele pizza raastetulla pecorinolla ja tuoreella salvialla.

Kommentit (1)

Vierailija

Erinomainen pizza. Olen aina tykännyt perunapizzasts. Paistoin tosin omani uunissa pizzakivellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.