Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Jukka Salminen ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ohuen ohuet rosmariiniperunaviipaleet sopivat pizzan täytteeksi ällistyttävän hyvin. Italiassa suosittu perunapizza ei kaipaa pohjan päälle kastiketta, vaan mozzarellajuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pyöreää pizzaa
Valmistusaika
1 t 15 min + taikinan kohottaminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Salviapesto-perunapizza

Ainekset

Pizzataikina
dl
kädenlämpöistä vettä
1
tl
kuivahiivaa
1
rkl
hienoa merisuolaa
9
dl
tipo 00 -jauhoja
Salviapesto
1
ruukku
salviaa
1
ruukku
persiljaa
1
valkosipulinkynsi
½
sitruuna
25
g
pecorinojuustoa
2
rkl
pinjansiemeniä tai saksanpähkinöitä
½
dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
Rosmariiniperunat
4
keskikokoista, kiinteää perunaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua rosmariinia
1/3
tl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
1
dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
2
(á 125 g)
mozzarellapalloa
25
g
pecorinojuustoa
1
ruukku salviaa

Työvaiheet

  1. Sekoita veteen hiiva ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa noin 3 minuuttia. Peitä taikina kostealla liinalla ja anna levätä 10 minuuttia.

  2. Jatka taikinan vaivaamista 10 minuuttia, kunnes se irtoaa helposti kulhon reunoista. Muovaa taikinasta pallo ja peitä kulho tuorekelmulla tai kostealla liinalla. Anna levätä noin 3 tuntia huoneenlämmössä.

  3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan (240 g per taikinapallo). Pyöritä taikina palloiksi ja anna niiden kohota vielä tuorekelmulla peitetyssä kulhossa 1 tunti.

  4. Revi yrtit tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja paloittele valkosipuli. Purista sitruunasta mehu ja raasta pecorino, noin 1 dl. Sekoita kaikki aineet pestomaisen rouheaksi. Voit myös valmistaa peston isossa morttelissa.

  5. Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen. Aseta pizzakivi tai väärinpäin käännetty uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä se noin tunti ennen paistoa.

  6. Tee rosmariiniperunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Paista perunoita pannussa keskilämmöllä öljyssä rosmariinin ja suolan kanssa noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmenneet.

  7. Nosta taikinapallot jauhotetulle pizzalapiolle. Voit muotoilla ja täyttää pizzat myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä. Painele taikinassa olevaa ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohjat pyöreiksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzoihin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoja pizzan alla, ettei pohja tartu kiinni.

  8. Paista pizzat paistinpannussa yksi kerrallaan. Levitä pizzapohja paistinpannuun ja paista sitä liedellä kovalla lämmöllä noin 1–2 minuuttia samalla, kun täytät pizzan. Sivele pohjille ensin oliiviöljyä. Revi päälle mozzarellaa ja lado pinnalle rosmariiniperunoita. Lusikoi salviapesto perunoiden päälle.

  9. Kurkkaa pohjaa aina välillä lastan avulla ja jatka paistamista, kunnes se alkaa saada väriä. Nosta pizza pannusta uunipellille, joka on lämmitetty uunin yläosassa grillivastuksen alla. Paista pizzaa uunissa vielä 2–3 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskistua.

  10. Viimeistele pizza raastetulla pecorinolla ja tuoreella salvialla.

Kommentit (1)

Vierailija

Erinomainen pizza. Olen aina tykännyt perunapizzasts. Paistoin tosin omani uunissa pizzakivellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.