Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Jukka Salminen ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ohuen ohuet rosmariiniperunaviipaleet sopivat pizzan täytteeksi ällistyttävän hyvin. Italiassa suosittu perunapizza ei kaipaa pohjan päälle kastiketta, vaan mozzarellajuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pyöreää pizzaa
Valmistusaika
1 t 15 min + taikinan kohottaminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Salviapesto-perunapizza

Ainekset

Pizzataikina
dl
kädenlämpöistä vettä
1
tl
kuivahiivaa
1
rkl
hienoa merisuolaa
9
dl
tipo 00 -jauhoja
Salviapesto
1
ruukku
salviaa
1
ruukku
persiljaa
1
valkosipulinkynsi
½
sitruuna
25
g
pecorinojuustoa
2
rkl
pinjansiemeniä tai saksanpähkinöitä
½
dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
Rosmariiniperunat
4
keskikokoista, kiinteää perunaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua rosmariinia
1/3
tl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
1
dl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
2
(á 125 g)
mozzarellapalloa
25
g
pecorinojuustoa
1
ruukku salviaa

Työvaiheet

  1. Sekoita veteen hiiva ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa noin 3 minuuttia. Peitä taikina kostealla liinalla ja anna levätä 10 minuuttia.

  2. Jatka taikinan vaivaamista 10 minuuttia, kunnes se irtoaa helposti kulhon reunoista. Muovaa taikinasta pallo ja peitä kulho tuorekelmulla tai kostealla liinalla. Anna levätä noin 3 tuntia huoneenlämmössä.

  3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan (240 g per taikinapallo). Pyöritä taikina palloiksi ja anna niiden kohota vielä tuorekelmulla peitetyssä kulhossa 1 tunti.

  4. Revi yrtit tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja paloittele valkosipuli. Purista sitruunasta mehu ja raasta pecorino, noin 1 dl. Sekoita kaikki aineet pestomaisen rouheaksi. Voit myös valmistaa peston isossa morttelissa.

  5. Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen. Aseta pizzakivi tai väärinpäin käännetty uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä se noin tunti ennen paistoa.

  6. Tee rosmariiniperunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Paista perunoita pannussa keskilämmöllä öljyssä rosmariinin ja suolan kanssa noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmenneet.

  7. Nosta taikinapallot jauhotetulle pizzalapiolle. Voit muotoilla ja täyttää pizzat myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä. Painele taikinassa olevaa ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohjat pyöreiksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzoihin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoja pizzan alla, ettei pohja tartu kiinni.

  8. Paista pizzat paistinpannussa yksi kerrallaan. Levitä pizzapohja paistinpannuun ja paista sitä liedellä kovalla lämmöllä noin 1–2 minuuttia samalla, kun täytät pizzan. Sivele pohjille ensin oliiviöljyä. Revi päälle mozzarellaa ja lado pinnalle rosmariiniperunoita. Lusikoi salviapesto perunoiden päälle.

  9. Kurkkaa pohjaa aina välillä lastan avulla ja jatka paistamista, kunnes se alkaa saada väriä. Nosta pizza pannusta uunipellille, joka on lämmitetty uunin yläosassa grillivastuksen alla. Paista pizzaa uunissa vielä 2–3 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskistua.

  10. Viimeistele pizza raastetulla pecorinolla ja tuoreella salvialla.

Kommentit (1)

Vierailija

Erinomainen pizza. Olen aina tykännyt perunapizzasts. Paistoin tosin omani uunissa pizzakivellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

ET-lehti on lisännyt 337 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Munakasmuffinit maistuvat niin kylminä kuin uunituoreinakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakasmuffinit

Ainekset

5
kananmunaa
¾
dl
kermaa
1
dl
juustoraastetta (esimerkiksi emmental)
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria
1
pkt (180 g)
savukinkkua
1
suippopaprika
1
ruukku tuoretta basilikaa
LISÄKSI
8
kpl
Amerikan muffinssivuokia

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, juustoraaste, jauho ja mausteet. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Laita kertakäyttöiset isot muffinivuoat muffinipellin koloihin.

  3. Paina kinkkusiivut vuokien sisälle kuin kupiksi. Kuutioi paprika, hienonna basilika ja jaa ne muffinivuokiin. Kaada päälle munaseosta. Paista uunissa 20–25 minuuttia.