
Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi.
Purkkiin tehty pastasalaatti on täydellinen mukaan otettava lounas. Kasaa kasviksia, papuja, juustoa sekä pastaa kerroksittain purkkiin ja anna maustua jopa muutaman päivän ajan.
Purkin pohjimmaiseksi laitettavat ainekset imevät itseensä eniten makuja. Tässä ohjeessa pohjimmaisena on mehukkaita kirsikkatomaatteja sekä punasipulia, jotka marinoituvat oliiviöljystä ja balsamiviinietikasta tehdyssä kastikkeessa. Seuraava kerros koostuu kesäkurpitsasta tai jostain muusta mieleisestä kasviksesta sekä pavuista. Fetajuusto ja keitetty pasta lisätään purkkiin päällimmäiseksi, jotta ne eivät muhjaannu pitkän säilytyksen aikana.
Lounaan koittaessa purkkia kannattaa ravistaa muutaman kerran voimakkaasti, jotta kastike ja sen maut sekoittuvat. Purkkipastan voi syödä sellaisenaan kylmänä tai halutessaan lämmitettynä.
Purkkipasta
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
- Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
- Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
- Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
- Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
- Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.
Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.
Ennen tätä kutsuttiin eväiden teoksi. Salaatti rasiaan ja töihin mukaan
Kivan näköinen, mutta ikävä syödä, sillä eihän tuo ole edes mikään salaatti. Salaatissa ainekset on sekoitettu keskenään niin että niitä saa halutessaan kaikkea samaan haarukalliseen. Nyt tuossa joutuu ensin haarukoimaan kuivat pastat, sitten pavut, kesäkurpitsat ja vasta viimeksi pohjalta tomaatit. Sekoittaminen kun on täysin mahdotonta tuollaisessa purnukassa.
Edelliselle kommentoijalle: tarkoitus on siis, että tuo purkki kipataan lautaselle, ja ainekset sekoitetaan siinä lautasella! :D
Purkki on nerokas tapa säilyttää pastasalaatti, sillä silloin tomaatti ja sipuli marinoituu meheväksi purkin pohjalla.