Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tässä yhden pannun kinkku-omenapiiraassa täyte ja taikina vaihtavat paikkaa. Valitse käyttöösi valurautapannu, joka on kahvaa myöten uuninkestävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 6–8
Valmistusaika
25 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-omenapiirakka

Ainekset

4
omenaa
1
iso sipuli
200
g
palvikinkkua kuutioina
1
rosmariinin oksa
2
rkl
voita
1
tl
sokeria
½
prk (100 g)
kermaviiliä
2
dl
voimakasta juustoa (esim. parmesaania)
Taikina
½
prk (100 g)
kermaviiliä
125
g
voita huoneenlämpöisenä
2
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
Lisäksi
vehnäjauhoja kaulimiseen
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Leikkaa omenat ensin puoliksi, sitten ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Paista omenoita, sipulia ja rosmariinia voissa valurautapannussa (Ø noin 25 cm) pari minuuttia. Lisää tilkka sokeria ja kinkkukuutiot, jatka paistamista toiset pari minuuttia. Siirrä pannu syrjään liedeltä. Anna täytteen jäähtyä taikinan valmistamisen ajan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita keskenään taikinan kermaviili ja voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne kermaviili-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi, paistinpannun kokoiseksi piiraskanneksi.

  3. Lisää loppu kermaviili pannuun täytteen joukkoon. Ripottele juustoraaste päälle. Nosta piirakkataikina kaulinta apuna käyttäen täytteen päälle. Voitele taikinakansi munalla ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (5)

Vierailija

Onpa hirveen näköinen tuote.

Vierailija

Tätä ei viitsi edes kommentoida.

Keliakia

Missä gluteeniton versio?

Vierailija

Onpas musta, mielestäni pilalla. Maistuu pahalle musta pinta.

Selaaja

Tästä näyttäisi puuttuvan mehevyys ja kuohkeus. Vetinen täyte ja pinta liian ruskea tai kuva huono. Annoksen on aina oltava syöjän näkövinkkelistä katsottavissa ja leikkauspinnan oltava näkyvillä.

Omena ja sipuli yhdessä  ja herkullinen omenaidea kinkun kanssa ei ole uusi, tietysti kotikokin kannattaa kokeilla makumaailmassa jotain vastaavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.