Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 242 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Iki-ihanasta kaksikosta, maitosuklaasta ja lakusta, sukeutuu piiras, joka valmistuu kätevästi ilman uunia.

Jälkiruokapiirakka, jota ei tarvitse paistaa ja jonka voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin. Helppo koristelu lakuilla ja suklaapaloilla. Tässä piirakassa on ainesta kahvipöytien suosikkijälkkäriksi.

Suklaa-lakupiirakan pohja on tuttu juustokakuissa käytettävä keksipohja. Pohja saa jähmettyä jääkaapissa sillä välin, kun lakritsitoffee sulatetaan kerman kanssa kinuskiksi. Tujumpaa lakritsin makua kinuskiin saa lisäämällä siihen muutaman ruokalusikallisen lakritsijauhetta.

Kinuskista tulee pohjan päälle tahmean venyvä kerros, joka päälle tehdään suussa sulava suklaaganache. Kakku koristellaan heti ja annetaan sen jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + 2 t jähmettyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-lakupiiras

Ainekset

Pohja
75
g
voita
200
g
pipareita tai suklaakeksejä (esimerkiksi Bastogne)
Lakukinuski
150
g
lakritsitoffeeta (esimerkiksi Hopeatoffeeta tai Kick-patukoita)
dl
kuohukermaa
2
tl
lakritsijauhetta (esimerkiksi Urtekram)
Suklaaganache
200
g
maitosuklaata
2
dl
kuohukermaa
Koristeluun
lakupaloja, suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Sekoita voi ja keksimurska. Painele piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Valmista lakukinuski. Paloittele karkit ja laita ne kerman kanssa kattilaan. Kiehauta sekoitellen ja vähennä lämpö keskilämmölle. Keittele välillä sekoitellen noin 10 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu kinuskimaiseksi. Mausta halutessasi lakritsijauheella. Levitä seos keksipohjalle ja anna jäähtyä.
  3. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoittele kunnes kaikki suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki. Kaada suklaa kinuskin päälle. Koristele karkeilla. Anna jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.

Kommentit (7)

Eevi

Minkäkokoiseen piirakkavuokaan? Kuvasta saa käsityksen, että aika ison. Tein piirakkavuokaan halkaisijaltaan 25 cm, tosi ohuet kerrokset tuli, suorastaan läpikuultavat.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi. Kuvassa olevan suorakaiteen muotoisen vuoan kokoa meillä ei ole valitettavasti tiedossa, mutta esimerkiksi pohjan ainesmäärän voisi arvella sopivan halkaisijaltaan noin 22-senttiseen vuokaan. Toivottavasti oli herkkua, vaikka kerrokset jäivätkin ohkaisiksi!

Kaikille sopivammaksi

Onko olemassa mitään laktoositonta tuotetta, jota voisi käyttää korvaamaan lakritkistoffeen? Tai saako jollain tuotenimikkeellä sitä laktoosittomana? Kermaa ja suklaata tietysti löytyykin laktoosittomana.

Vierailija

Aina vaan oudompia kuvia ja omituisempia pöydän koristeita... Mitä nuo koivuntuohet tuossa tekevät? Onko niillä jotain tekemistä suklaan tai lakritsin kanssa?

Vierailija

Tervemenoa kolesterolin ja veren rasvojen mittaukseen.

Anq

”Pipareita tai suklaakeksejä (Esimerkiksi bastogne)” siis eivätkö bastognet ole niitä ihanan mausteisia ja karamellisia, paksuja keksejä?

irmaliisa

Itsellä jäi kakku ihan löysäksi? Tein ohjeen mukaan mutta kermasuklaaseos jäi ihan löröksi, pilasi koko kakun.. siinä meni synttärikakku pilalle😡

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.