Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 242 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Iki-ihanasta kaksikosta, maitosuklaasta ja lakusta, sukeutuu piiras, joka valmistuu kätevästi ilman uunia.

Jälkiruokapiirakka, jota ei tarvitse paistaa ja jonka voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin. Helppo koristelu lakuilla ja suklaapaloilla. Tässä piirakassa on ainesta kahvipöytien suosikkijälkkäriksi.

Suklaa-lakupiirakan pohja on tuttu juustokakuissa käytettävä keksipohja. Pohja saa jähmettyä jääkaapissa sillä välin, kun lakritsitoffee sulatetaan kerman kanssa kinuskiksi. Tujumpaa lakritsin makua kinuskiin saa lisäämällä siihen muutaman ruokalusikallisen lakritsijauhetta.

Kinuskista tulee pohjan päälle tahmean venyvä kerros, joka päälle tehdään suussa sulava suklaaganache. Kakku koristellaan heti ja annetaan sen jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + 2 t jähmettyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-lakupiiras

Ainekset

Pohja
75
g
voita
200
g
pipareita tai suklaakeksejä (esimerkiksi Bastogne)
Lakukinuski
150
g
lakritsitoffeeta (esimerkiksi Hopeatoffeeta tai Kick-patukoita)
dl
kuohukermaa
2
tl
lakritsijauhetta (esimerkiksi Urtekram)
Suklaaganache
200
g
maitosuklaata
2
dl
kuohukermaa
Koristeluun
lakupaloja, suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Sekoita voi ja keksimurska. Painele piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Valmista lakukinuski. Paloittele karkit ja laita ne kerman kanssa kattilaan. Kiehauta sekoitellen ja vähennä lämpö keskilämmölle. Keittele välillä sekoitellen noin 10 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu kinuskimaiseksi. Mausta halutessasi lakritsijauheella. Levitä seos keksipohjalle ja anna jäähtyä.
  3. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoittele kunnes kaikki suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki. Kaada suklaa kinuskin päälle. Koristele karkeilla. Anna jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.

Kommentit (7)

Eevi

Minkäkokoiseen piirakkavuokaan? Kuvasta saa käsityksen, että aika ison. Tein piirakkavuokaan halkaisijaltaan 25 cm, tosi ohuet kerrokset tuli, suorastaan läpikuultavat.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi. Kuvassa olevan suorakaiteen muotoisen vuoan kokoa meillä ei ole valitettavasti tiedossa, mutta esimerkiksi pohjan ainesmäärän voisi arvella sopivan halkaisijaltaan noin 22-senttiseen vuokaan. Toivottavasti oli herkkua, vaikka kerrokset jäivätkin ohkaisiksi!

Kaikille sopivammaksi

Onko olemassa mitään laktoositonta tuotetta, jota voisi käyttää korvaamaan lakritkistoffeen? Tai saako jollain tuotenimikkeellä sitä laktoosittomana? Kermaa ja suklaata tietysti löytyykin laktoosittomana.

Vierailija

Aina vaan oudompia kuvia ja omituisempia pöydän koristeita... Mitä nuo koivuntuohet tuossa tekevät? Onko niillä jotain tekemistä suklaan tai lakritsin kanssa?

Vierailija

Tervemenoa kolesterolin ja veren rasvojen mittaukseen.

Anq

”Pipareita tai suklaakeksejä (Esimerkiksi bastogne)” siis eivätkö bastognet ole niitä ihanan mausteisia ja karamellisia, paksuja keksejä?

irmaliisa

Itsellä jäi kakku ihan löysäksi? Tein ohjeen mukaan mutta kermasuklaaseos jäi ihan löröksi, pilasi koko kakun.. siinä meni synttärikakku pilalle😡

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Pitkinä pyhäaamuina on hyvää aikaa paistaa pannari. Sen kanssa maistuvat glögissä kylpeneet hedelmät ja raikas jugurttivaahto.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku ja glögihedelmät

Ainekset

2
dl
riisipuuroa
2
munaa
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoja
¼
tl
suolaa
2
rkl
voita
GLÖGIHEDELMÄT
1
pss (250 g)
kuivattuja sekahedelmiä
3
dl
sokeroimatonta glögiä
1
kanelitanko
2
tähtianista
dl
sokeria
LISÄKSI
2
dl
kreikkalaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Aloita hedelmistä. Laita sekahedelmät, glögi ja mausteet kattilaan. Keitä keskilämmöllä puoli tuntia.

  2. Siivilöi hedelmät pois liemestä, palauta liemi kattilaan ja lisää sokeri. Anna liemen kiehua hiljaa poristen 15–20 minuuttia, kunnes liemi tiivistyy siirappimaiseksi. Kaada tarjoiluastiaan jäähtymään.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita riisipuuroon munat, maito, jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää taikinaan. Vuoraa valurautainen paistinpannu (ø 25 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina pannuun ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Mausta jugurtti vaniljasokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele jugurtin joukkoon.

  5. Nauti lämmin pannukakku hedelmien, glögisiirapin ja jugurttivaahdon kanssa.

VINKKI! Voit tehdä glögihedelmät edellisenä päivänä. Jos riisipuuroa ei ole keitettynä, voit käyttää valmista annospuuroa.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.