Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 242 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Iki-ihanasta kaksikosta, maitosuklaasta ja lakusta, sukeutuu piiras, joka valmistuu kätevästi ilman uunia.

Jälkiruokapiirakka, jota ei tarvitse paistaa ja jonka voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin. Helppo koristelu lakuilla ja suklaapaloilla. Tässä piirakassa on ainesta kahvipöytien suosikkijälkkäriksi.

Suklaa-lakupiirakan pohja on tuttu juustokakuissa käytettävä keksipohja. Pohja saa jähmettyä jääkaapissa sillä välin, kun lakritsitoffee sulatetaan kerman kanssa kinuskiksi. Tujumpaa lakritsin makua kinuskiin saa lisäämällä siihen muutaman ruokalusikallisen lakritsijauhetta.

Kinuskista tulee pohjan päälle tahmean venyvä kerros, joka päälle tehdään suussa sulava suklaaganache. Kakku koristellaan heti ja annetaan sen jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + 2 t jähmettyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-lakupiiras

Ainekset

Pohja
75
g
voita
200
g
pipareita tai suklaakeksejä (esimerkiksi Bastogne)
Lakukinuski
150
g
lakritsitoffeeta (esimerkiksi Hopeatoffeeta tai Kick-patukoita)
dl
kuohukermaa
2
tl
lakritsijauhetta (esimerkiksi Urtekram)
Suklaaganache
200
g
maitosuklaata
2
dl
kuohukermaa
Koristeluun
lakupaloja, suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Sekoita voi ja keksimurska. Painele piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Valmista lakukinuski. Paloittele karkit ja laita ne kerman kanssa kattilaan. Kiehauta sekoitellen ja vähennä lämpö keskilämmölle. Keittele välillä sekoitellen noin 10 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu kinuskimaiseksi. Mausta halutessasi lakritsijauheella. Levitä seos keksipohjalle ja anna jäähtyä.
  3. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoittele kunnes kaikki suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki. Kaada suklaa kinuskin päälle. Koristele karkeilla. Anna jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.

Kommentit (7)

Eevi

Minkäkokoiseen piirakkavuokaan? Kuvasta saa käsityksen, että aika ison. Tein piirakkavuokaan halkaisijaltaan 25 cm, tosi ohuet kerrokset tuli, suorastaan läpikuultavat.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi. Kuvassa olevan suorakaiteen muotoisen vuoan kokoa meillä ei ole valitettavasti tiedossa, mutta esimerkiksi pohjan ainesmäärän voisi arvella sopivan halkaisijaltaan noin 22-senttiseen vuokaan. Toivottavasti oli herkkua, vaikka kerrokset jäivätkin ohkaisiksi!

Kaikille sopivammaksi

Onko olemassa mitään laktoositonta tuotetta, jota voisi käyttää korvaamaan lakritkistoffeen? Tai saako jollain tuotenimikkeellä sitä laktoosittomana? Kermaa ja suklaata tietysti löytyykin laktoosittomana.

Vierailija

Aina vaan oudompia kuvia ja omituisempia pöydän koristeita... Mitä nuo koivuntuohet tuossa tekevät? Onko niillä jotain tekemistä suklaan tai lakritsin kanssa?

Vierailija

Tervemenoa kolesterolin ja veren rasvojen mittaukseen.

Anq

”Pipareita tai suklaakeksejä (Esimerkiksi bastogne)” siis eivätkö bastognet ole niitä ihanan mausteisia ja karamellisia, paksuja keksejä?

irmaliisa

Itsellä jäi kakku ihan löysäksi? Tein ohjeen mukaan mutta kermasuklaaseos jäi ihan löröksi, pilasi koko kakun.. siinä meni synttärikakku pilalle😡

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.