Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mämmipannarit, piparjuurivoi ja rapea pekoni. Kun kaipaat pientä suolaista herkkua pääsiäiseen, tässä on täydellinen trio!

Tuokkoset tummaa perinneherkkua jakavat mielipiteitä, kun ne pääsiäisen aikaan palaavat rytinällä kauppojen hyllyille. Tämä mämmiresepti sulattaa epäilijöiden sydämet, sillä se yhdistää sulavasti suolaisen pekonin ja kirpakan piparjuuren mämmin maanläheiseen makuun.

Mämmipannarit ovat helppo ja maukas pikkupala tai alkuruoka pääsiäisen ajan ruokapöytiin. Taikina on hyvin saman tapainen kuin pannaritaikina, muutaman desin mämmilisällä. Sillä välin kun taikina turpoaa, voi pekonit paistaa pannulla hitaasti rapeaksi.

Turvonneesta taikinasta saa pieniä ja kuohkeita pannareita lettupannulla paistamalla niitä muutaman minuutin per puoli.

Herkullisen lisän pannareille antaa piparjuurella maustettu voisula, jota lusikoidaan valmiiden paistettujen pannarien päälle. Pehmeät pannarit, rapea pekoni ja raikas piparjuurivoisula saavat aikaan ihastuneita huokauksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan turpoaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mämmipannarit

Ainekset

2
kananmunaa
3
dl
maitoa
2
dl
mämmiä
2
rkl
voisulaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Piparjuurivoi
75
g
kirkastettua voita
2
rkl
piparjuurta raasteena
1
rkl
persiljaa silputtuna
Lisäksi
1
pkt (150 g)
pekonia

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan aineet tasaiseksi. Anna turvota 30 minuuttia.

  2. Paista taikinasta pieniä pannareita lettupannussa.

  3. Tee piparjuurivoi. Sulata voi kattilassa. Raasta piparjuuri ja hienonna persilja ja lisää ne sulaan voihin.

  4. Paahda pekonit pannussa rapeiksi, noin 5 minuuttia.

  5. Tarjoa mämmipannarit kuuman piparjuurivoin ja rapean pekonin kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

En uskalla!

TittaO

Pannari paistetaan uunissa ja lettupannulla paistetaan lettuja, lättyjä tms.
Tätä on kyllä pakko kokeilla, mutta vähän pienempänä ja ilman piparjuurivoita, kun kaupassa on jo käyty 😁 On iso ropponen mämmiäkin jääkaapissa valmiina ja pekoniakin löytyy. Suolaisen ja makean liittohan on taivaassa vahvistettu 🤗
Päräyttävää Pääsiäistä Soppakeittiöön
🐣🐰🐥

Vierailija

Titta, ei tuo nyt varsinainen suolaisen ja makean liitto ole, ei se mämmi oikeastaan niin makealta tunnu, mutta totta, tässä paistetaan lettuja eikä pannukakkua. Piparjuurivoi kyllä arveluttaa minuakin, tuleeko jo makujen kakofoniaa. Aika varovaisesti sitä joka tapauksessa on syytä lisätä jos aikoo kokeilla.

Käyttäjä23278
Seuraa 
Liittynyt10.5.2020

Itseasiassa näitä voi sanoa pannukakuiksi, sillä amerikkalaiset pannukakut ovat juurikin pannulla paistettuja vaikka me miellämmekin pannukakut uunissa tehtäviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Muistatko jauheliha-letturullat? Samoista klassikkoaineista syntyy näyttävä kakku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Lettukakku jauhelihatäytteellä

Ainekset

3
munaa
6
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ohrajauhoja
1
tl
suolaa
voita paistamiseen
Täyte
1
sipuli
400
g
naudan jauhelihaa
1
prk (250 g)
sulatejuustoa, (esim. Koskenlaskija Ruoka & Dippi Cheddar)
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
rs (200 g)
pieniä herkkusieniä
1
rkl
öljyä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
ruukku jääsalaattia
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat, puolet maidosta ja jauhot keskenään. Lisää loppu maito ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja anna taikinan turvota puoli tuntia.
  2. Tee täyte. Pilko sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää joukkoon juustodippi, pippuri ja suola. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Lohko sienet ja paista ne erikseen pannulla tilkassa öljyä.
  4. Pese ja halkaise tomaatit. Revi salaatinlehdet sekä lehtipersiljaruukusta lehdet ja hennoimmat varret.
  5. Paista letut voissa pannulla.
  6. Kokoa kakku. Lado tarjoiluvadille kerroksittain lettu, salaattia, jauhelihakastiketta, sieniä, tomaatteja ja persiljaa.

Vinkki! Muutama lettu saattaa jäädä yli. Tarjoa ne myöhemmin vaikka mansikoiden kera.