Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 297 keittokirjaan.
OHJE Sini Kramer ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Näiden sämpylöiden mehevyyden salaisuus on porkkanaraasteessa ja maitorahkassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 sämpylää
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-rahkasämpylät

Ainekset

7
dl
hiivaleipäjauhoja
6
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
tl
hienoa merisuolaa
1
keskikokoinen porkkana
40
g
tuorehiivaa
5
dl
vettä
½
prk (à 250 g)
maitorahkaa
50
g
huoneenlämpöistä voita
1
rkl
tummaa siirappia
Pinnalle
kurpitsan-, unikon- tai auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Kuori ja raasta porkkana.

  2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen (37 astetta) veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot nesteeseen vähitellen samalla vaivaten. Kun olet lisännyt noin kaksi kolmasosaa jauhoista, lisää taikinaan rahka, voi, porkkanaraaste ja siirappi. Lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Ripottele hieman jauhoja taikinan päälle, peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota 15 minuuttia.

  3. Nostele taikinasta kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille 18 sämpylää. Käytä runsaasti jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiisi. Voit käyttää apuna myös muovikauhaa. Jos haluat, voit pyöritellä taikinan pyöreiksi sämpylöiksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Ripottele sämpylöiden pinnalle jauhoja ja kohota liinan alla vielä 20–30 minuuttia.

  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ripottele kohonneiden sämpylöiden päälle halutessasi siemeniä. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Kommentit (9)

Vierailija

Tarkennusta rahkan määrään, minkä kokoista purkkia reseptissä tarkoitetaan?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos huomiosta! Kyseessä on 250 g:n purkki, purkin koko on nyt lisätty ohjeeseen.

Vierailija

Taidanpa kokeilla. Myös rahkan ja porkkanaraasteen tarvinnee olla väh. huoneenlämpöistä… voi muuten jäädä kohoaminen aika valjuksi.

kirsukka

Tuo  hiivan määrä hieman ihmetyttää, pala on 50 g joten mihin se 10 g heitetään... ei varmaan lopputulos  kärsi jos laittaa koko paketillisen ;)

Suosittelen

Parhaita sämpylöitä ikinä! 👍

Vierailija

Paljonko laitetaan kuivahiivaa? Mikä rasvapitoisuus on ohjeessa käytettävällä rahkalla?

Vierailija

Millaisia jauhoja ovat hiivaleipäjauhot? En asu Suomessa. Herkullinen hiivaleipä on tuttua mutta minkälaisista jauhoista se leivotaan? Voiko vaihtaa puolikarkeisiin vehnäjauhoihin? Niitä täällä ainakin on.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Kuivahiivaa tarvittanee tähän reseptiin yksi pussi eli 11 g. Rahkan rasvaprosentilla ei ole tässä reseptissä merkitystä. Hiivaleipäjauhot voi korvata puolikarkealla vehnäjauholla. Hiivaleipäjauhot ovat vain tummempaa ja kuitupitoisempaa kuin kuin puolikarkeat vehnäjauhot. Mukavia leivontahetkiä!

Vierailija

Aivan ihania sämpylöitä,en tee enää muita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.