Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 101 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Miksi valita, leipoako pullaa vai piirakkaa, jos voit tehdä myös pullapiirakan! Tässä bostonpiirakassa maistuu keväinen sitruuna.

Keltainen sitruuna on yksi kevään ihanimmista mauista. Sitä kannattaa käyttää luovasti ruoanlaiton lisäksi leivonnassa. Sitruuna sopii jopa perinteiseen pullataikinaan, yllättävänkin hyvin.

Bostonpullan tyyliin leivottu pulla pysyy ihanan mehevänä, eikä kuivu paistettaessa. Pullat kohotetaan ja paistetaan voidellussa uunivuoassa, jolloin ne muodostavat yhtenäisen pullapiirakan. Siitä on helppo leikata sopivan kokoinen pala oman makeanhimon mukaan.

Kirpeän raikas sitruuna maistuu tässä pullassa kolmessa eri muodossa. Taikinalevylle levitetään makean tahmeaa lemon curd -tahnaa. Paistettu pullapiirakka kuorrutetaan pehmeällä tomusokerilla makeutetulla sitruunarahkalla ja koristellaan sitruunankuoriraasteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 25 min + kohotukset 1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaboston

Ainekset

dl
maitoa
½
pkt (25 g)
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
kardemummaa
noin 7
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Täyte
½
prk (170 g)
lemon curdia
Voiteluun
1
kananmuna
Päälle
½
prk (100 g)
sitruunarahkaa
2
rkl
tomusokeria
sitruunankuoriraastetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.

  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Valmis taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

  3. Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy (noin 65cm x 40 cm). Levitä lemon curd tasaisesti levylle. Taittele levy kolmeen osaan. Käännä levyn pitkä sivu eteesi ja kauli taikina uudelleen isommaksi levyksi (noin 45 cm x 25 cm).

  4. Leikkaa levystä 12 suikaletta ja kieritä suikaleet löyhiksi rulliksi.

  5. Voitele uunivuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Nosta rullat kierrepuoli ylöspäin vuokaan, jätä pullien väliin kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele kierteet kananmunalla. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  6. Paista noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.

  7. Sekoita rahka ja tomusokeri kuorrutukseksi ja levitä pullien päälle. Koristele sitruunankuorisuikaleilla.

Kommentit (6)

Gluteeniton herkkusuu

Miten tämä on gluteeniton, kun siihen käytetään vehnäjauhoja?

Kaipaisin pullataikinaan reseptiä, josta ei tule kivikovaa. Luulin tästä sellaisen löytäväni

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Heippa! Tämä ohje oli tosiaan lipsahtanut väärään kategoriaan, kiitos huomiosta!

Vierailija

Mihin suuntaan taikina taitellaan vaiheessa 3?

Nyt hämmästyttää

Curdin ohjeessa lukee, ettei kestä paistamista. Eli?

Vierailija

"Leikkaa levystä 12 suikaletta ja kieritä suikaleet löyhiksi rulliksi." ???

Miksi levyä ei yksinkertaisesti kierretä yhdeksi löyhäksi rullaksi ja leikata siitä 12 viipaletta? Säästyisi paljon turhaa vaivaa. Vai onko leipurin tarkoitus tässä olla jotenkin "individualisti" ja tehdä asiat vaikeimman kautta?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!

Levy kannattaa taitella kolmeen osaan niin, että pitkä sivu lyhenee taitoksista.
Levy leikataan erikseen rullattaviksi siivuiksi, jolloin ne saadaan löyhemmin rullattua kuin kokonainen levy. Maukkaita leivontahetkiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Paksulla vaniljakastikkeellä täytetyt karviaispullat hurmaavat makean ja kirpeän yhdistelmällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karviaispullat

Ainekset

dl
maitoa
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
7–7½
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää leivontamargariinia
TÄYTE
4
dl
maitoa
2
ps (à 63 g)
vaniljakastikejauhetta
3
dl
punaisia karviaisia
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja
VOITELUUN
1
muna
(raesokeria)

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.

  2. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.

  3. Valmista vaniljakastike. Kaada maito kulhoon ja vatkaa kastikejauhe joukkoon. Laita kastike tekeytymään jääkaappiin.

  4. Muotoile kohonnut taikina tangoksi. Leikkaa tangosta 12 palaa. Pyörittele palat pikkupulliksi kahden leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

  5. Laita karviaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

  6. Ota juomalasi tai muki, jonka pohjan halkaisija on 6–7 cm. Kasta lasin pohja jauhoissa ja paina sillä pulliin syvennys. Toista painallukset, ja voitele pullien reunat munalla.

  7. Jaa syvennyksiin vaniljakastiketta ja annostele päälle karviaisia. Koristele halutessasi raesokerilla.

  8. Paista pullia 200 asteessa 12–14 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.