Miksi valita, leipoako pullaa vai piirakkaa, jos voit tehdä myös pullapiirakan! Tässä bostonpiirakassa maistuu keväinen sitruuna.
Keltainen sitruuna on yksi kevään ihanimmista mauista. Sitä kannattaa käyttää luovasti ruoanlaiton lisäksi leivonnassa. Sitruuna sopii jopa perinteiseen pullataikinaan, yllättävänkin hyvin.
Bostonpullan tyyliin leivottu pulla pysyy ihanan mehevänä, eikä kuivu paistettaessa. Pullat kohotetaan ja paistetaan voidellussa uunivuoassa, jolloin ne muodostavat yhtenäisen pullapiirakan. Siitä on helppo leikata sopivan kokoinen pala oman makeanhimon mukaan.
Kirpeän raikas sitruuna maistuu tässä pullassa kolmessa eri muodossa. Taikinalevylle levitetään makean tahmeaa lemon curd -tahnaa. Paistettu pullapiirakka kuorrutetaan pehmeällä tomusokerilla makeutetulla sitruunarahkalla ja koristellaan sitruunankuoriraasteella.
Sitruunaboston
Ainekset
Työvaiheet
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.
-
Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Valmis taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.
-
Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy (noin 65cm x 40 cm). Levitä lemon curd tasaisesti levylle. Taittele levy kolmeen osaan. Käännä levyn pitkä sivu eteesi ja kauli taikina uudelleen isommaksi levyksi (noin 45 cm x 25 cm).
-
Leikkaa levystä 12 suikaletta ja kieritä suikaleet löyhiksi rulliksi.
-
Voitele uunivuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Nosta rullat kierrepuoli ylöspäin vuokaan, jätä pullien väliin kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele kierteet kananmunalla. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Paista noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Sekoita rahka ja tomusokeri kuorrutukseksi ja levitä pullien päälle. Koristele sitruunankuorisuikaleilla.
Miten tämä on gluteeniton, kun siihen käytetään vehnäjauhoja?
Kaipaisin pullataikinaan reseptiä, josta ei tule kivikovaa. Luulin tästä sellaisen löytäväni
Heippa! Tämä ohje oli tosiaan lipsahtanut väärään kategoriaan, kiitos huomiosta!
Mihin suuntaan taikina taitellaan vaiheessa 3?
Curdin ohjeessa lukee, ettei kestä paistamista. Eli?
"Leikkaa levystä 12 suikaletta ja kieritä suikaleet löyhiksi rulliksi." ???
Miksi levyä ei yksinkertaisesti kierretä yhdeksi löyhäksi rullaksi ja leikata siitä 12 viipaletta? Säästyisi paljon turhaa vaivaa. Vai onko leipurin tarkoitus tässä olla jotenkin "individualisti" ja tehdä asiat vaikeimman kautta?
Hei!
Levy kannattaa taitella kolmeen osaan niin, että pitkä sivu lyhenee taitoksista.
Levy leikataan erikseen rullattaviksi siivuiksi, jolloin ne saadaan löyhemmin rullattua kuin kokonainen levy. Maukkaita leivontahetkiä!